Herbicid for poteter fra ugressUfrivillig plager avsky, når høstens potetfelt ligner et ødemark, med en fett svane og så, tårnet triumferende over stuntedbusken av poteter. Heldigvis utviklet truckbøndene et nytt stoff – Lapis lazuli fra ugress på poteter. Vurderinger om det blant truckbøndene er de beste.

Lazurite Properties

Bearbeiding av potetfeltet før plantingEt nytt herbicid med selektiv virkning er rettet mot å beskytte potet og tomat fra ugress. Det aktive stoffet i lapis lazuli er metribuzin. Virkningen som et herbicid for poteter er rettet mot å undertrykke veksten av grøtgress gjennom eksponering for røtter, løvverk og til og med utvikling av frøplanter. Den undertrykker fotosyntesen av ugress, frarøtter dem av solenergi og skadelig påvirker rotsystemet. Hovedtykkene av ugress er utsatt for dets skadelige effekter, inkludert ondartet flerårig ugress.

For all sin aktivitet, virker Lazurite ikke deprimerende på potet- og tomatplanter. Dette gjør det mulig å bruke herbicider fra ugress på poteter uten å skade hovedavlingen.

Samtidig er det viktig å bruke Lazurite til datoene som er angitt i instruksjonene, nemlig til oppkomst av poteter og når de ikke stiger mer enn 5 cm fra jordens overflate. Det er ikke et stoff som fungerer selektivt, men poteter og tomater er motstandsdyktige mot sin handling i et tidlig utviklingsstadium. Derfor er det så viktig å utføre behandling i tide.

Virkningen av herbicider for poteter begynner etter innføring i jorden. Det er viktig at etter sprøyting i foreskrevne doser, blir jorda ikke vendt. Tidligere små nedbør vil hjelpe raskt å trenge inn i jordens partikkelpartikler, men tunge regner vasker det i de nedre lagene, hvor Lazurite er ineffektivt. Tørrperioden reduserer også aktiviteten til metribuzin.

Related  Hvordan transplanterte gooseberry riktig

Det er viktig å:

 • Bruk Lapis lazuli i henhold til vilkårene for bruk som er angitt i instruksjonene;
 • Ikke kast den behandlede bakken;
 • behandling bør gjøres i påvente av regn;
 • Ikke endre anbefalte doser av herbicid for poteter.

Instruksjoner for bruk av Lazurite

UgresskontrollFor ikke å forbli uten avling, ved hjelp av lapis lazuli, er det nødvendig å forstå at dette stoffet hjelper trucken å kvitte seg med ugress som tar mat fra potet og undertrykker vekst og utvikling. Det er imidlertid ikke gjødsel. Hvis det ikke er nok næringsstoffer i jorda, vil ikke høstingen gis selv i fravær av ugress. Bearbeiding av poteter fra ugress er ikke gjødsel. På sandholdige magre grunner gir dette preparatet ingen synlig effekt.

For riktig og effektivt bruk av herbicider fra ugress på poteter, for å få et rent felt, er det viktig å følge instruksjonene for bruk av stoffet. Fra bruksanvisningen for bruk blir det klart:

 • behandlingstid;
 • konsentrasjon av det brukte legemidlet
 • stoffforbruk for enkelt- og dobbeltbehandling;
 • ventetid for stoffet;
 • Sikkerhetsforanstaltninger ved arbeid med kjemikalier og fareklasse.

Kartoffelfelt uten ugressSpørsmålet om hvordan å bli kvitt ugress på et potetfelt er løst. Herbicid, introdusert i jorda i tide, ødelegger ikke bare de første ugressene, men opprettholder også renheten til feltet til den andre bølgen, undertrykker dens utvikling. I fremtiden vil toppene på potetplaten bli kombinert, og årlige ugress vil ikke ha tid til å utvikle seg. Minimumsdosene for potetkultivering fra ugress anbefales for tidlige varianter av rotkulturer. Det meste av forbruket skal være på tett leirejord når man dyrker sent poteter.

Beregnet forbruk av den fortynnede substansen som brukes ved sprøytemetoden er:

 • på poteter 200 – 300 liter per hektar;
 • på tomatplanter – 500 l / ha;
 • på tomater fra frø – 300 – 400 l \ ha.

Related  Instruksjoner for bruk av insektmiddelet Enzhio

Ingen fortynning av moderluten er nødvendig. Preparatet er oppnådd med nanopartikler, det oppløses perfekt i vann med intensiv omrøring. En løsning blir brukt, som alle herbicider fra ugress på poteter, i en ny tilberedt form. Lazuritt er det eneste herbicidet som er tillatt for bruk i datterbedrifter og for sommerboere.

Maksimal konsentrasjon av arbeidsoppløsningen bør ikke overstige 0,5% oppløsning i henhold til aktiv substans.

Kartoffel sentrifugeringSom et resultat av anvendelsen av lapis lazuli blir jorda frigitt fra ugress i lang tid. Dette er imidlertid ikke en av dens nyttige handlinger. I fravær av quinoa som følge av behandling av poteter fra ugress, ved kjøling, er potetbusker mindre utsatt for sykdom med sen blight, noe som reduserer utbyttet betydelig og forverrer lagringen av rotkulturer. Sykdommen begynner å utvikle seg på ugress.

Tidsperioden for å gå inn i dyrket felt for landbruksarbeid er ikke tidligere enn 3 dager.

Lazuritt fytotoksisitet og sikkerhetstiltak

Arbeid med lapis lazuliLegemidlet Lazuritt er giftig for bier. I behandlingsområdet kan disse samlerne ikke være i 3-4 timer. I dette tilfellet bør bikupelene fra behandlingsstedet være i en avstand på 2-3 km. På grunn av spredningens spredning er det ikke mulig å utføre feltbehandling med vind over 5 m / s, mens arbeiderne selv må følge forholdsregler:

 • Bruk en beskyttelsesdrakt mens du arbeider
 • vær i briller og åndedrettsvernmidler;
 • Ikke røyk og ikke spis til slutten av arbeidet.

Til tross for at herbicidklassen for potet har blitt tildelt en tredje klasse, er det nødvendig å observere sikkerhetsforanstaltninger.

Tilbakemelding fra takknemlige brukere

Irina fra Serpukhov skriver at hun ikke visste hvordan å bli kvitt ugress på poteter til hun ved et uhell hørte om Lazurite. Hun trodde ikke og i det første året strengt ifølge instruksjonene hun behandlet bare en seng. For å sikre sikkerheten til knollene som ble oppnådd, ga hun høsten prøver for analyse til laboratoriet. I den oppnådde avlingen var det ingen skadelige stoffer, produksjonen var trygg. Smaken av potet var heller ikke forskjellig fra den som ikke var blitt behandlet. Men det var ingen ugress i hagen. I to år har Irina brukt herbicider for poteter og takk utviklere. Kartofler på rene senger utvikler seg raskt, sunt og til og med den trådløse ormens fiende ble merkbart mindre.

Related  Instruksjoner for bruk av preparatet av insektmiddel Borey

Video “Bruke Lazurite”