Voksende meloner på en åpen sengEn innfødt innbygger i Sentral-og Sentral-Asia, melon utvikler seg gradvis og mer nordlige territorier. Takket være suksess av oppdrettere, kan honningfrukt dyrkes ikke bare i de sørlige områdene i landet, men også i midtbeltet. Og fruktene med gode smakegenskaper er modnet, ikke engang i drivhusene, men i det åpne bakken og på balkongen.

Selvfølgelig er det melon lunefulle og krevende i form av innhold enn de pårørende – agurk og squash, men med riktig pleie og denne typen sender ivrige gartnere. Hva er kjennetegnene ved å vokse meloner i det åpne bakken? Hva er problemene som kan oppstå, og hvordan å plante fruiting i hjemmet?

Fremstilling av melonfrø til planting

Forbereder frøene til plantingSterke, godt formede frø brukes til såing, mens eksperter anbefales å ta såningsmaterialet hentet fra avlingen for to eller tre år siden. Ser på hvordan, i bildet, vokser en melon, kan du se:

 • kraftige planter fra friske frø er rikelig med å gi blomster av den mannlige typen, og eggstokkene er ekstremt små;
 • scones meloner fra eldre frø er mer produktive.

For å øke spiring av frø blir de nedsenket i en løsning av borsyre og sinksulfat eller et annet vekststimulerende middel i 12 timer.

Hvis du vokser meloner i det åpne bakken i midtbåndet, er det bedre å bekymre deg om å temperere frøene på forhånd, som de:

 • Først nedsenkes i varmt vann med en temperatur på ca. 30-35 ° C;
 • deretter igjen ved romtemperatur for en dag;
 • for stratifisering i 18 timer overføres til kjøleskapet, hvor temperaturen er nær null.

Hovne frø er klare til såing i friluftsliv eller på frøplanter.

Hvordan hjemme for å vokse melonplanter?

Plante frø til frøplanterSiden alle representanter for gresskarfamilien på grunn av risikoen for rotskade ikke liker transplantasjon, og kulturen er veldig termofil, bør det huskes at:

 • Jorda på området beregnet for melonanlegget bør oppvarmes til 12-13 ° C;
 • såing i torvpiller eller små størrelse kopper utføres ikke tidligere enn to uker før landing i bakken;
 • i beholdere med større volum kan plantene være opptil 30 dager.

For eksempel for frøplanter på frøplanter, kan frøene bli sådd vellykket i de siste dagene i april, så i juni må unge planter flytte til et fast sted.

Bruk av torvpotter unngår den smertefulle transplantasjonen og sparer opptil tre uker når du vokser meloner i det åpne.

Melon frøplanter hjemmeFor dyrking av frøplanter, lag en jordblanding av like deler:

 • kompost;
 • renset fra torv urenheter;
 • sand;
 • hage jord.

Related  Beskjære krusbær etter høsting

Før planting, er jorda fuktet og berike de komplekse gjødsel som inneholder mikronæringsstoffer for melon vekst. I hver pott med en diameter på 10-11 cm plantet to frø, for å se ut som melon vokser på et bilde, velger en sterkere bakterie, og de svake til å kutte uten å skade rotsystemet.

For å forhindre rot av unge stammer, er overflaten av jorda i plantene strøket med et lag rent sand.

For å vokse meloner hjemme, opprettholde en daglig temperatur på ca 20 ° C, om natten kan luften avkjøles til 15 ° C. Vanning for meloner, inkludert meloner, trenger en moderat, da det øverste laget av jord tørker opp.

Velg og forberede tomten

Et riktig valgt sted er en av faktorene for vellykket melon voksendeFor den sørlige kulturen, kjærlig varme og sollys i det åpne bakken, velg den mest opplyste, men stengt fra utkast og kald vind.

Det er viktig at fukt ikke stagnerer i området for meloner, ellers kan rot og soppsykdommer i planter ikke unngås.

Overholdelse av landbruks teknologiI dette tilfellet, for dyrking av meloner i det åpne bakken er jord forberedt på forhånd. I høst, fremtiden bahchu:

 • graver i det minste til bajonettspaden;
 • gjødsle med organisk, tilsette 4-6 kg humus eller peregrivshego gjødsel per kvadratmeter.

Melon liker løs jord, derfor anbefales det å legge elvsand til sengene på lune jord. På våren blir kalium- og fosfatgjødsel innført i melonen under graven.

Vi plantet en melon i bakken

Utvikle meloner i det åpne bakkenDe grunnleggende reglene for å vokse meloner i det åpne bakken er veldig enkle:

 • Unge planter trenger beskyttelse mot regn og kulde.
 • Mengden og kvaliteten på avlingen avhenger av riktig plantedannelse, fjerning av vevets topp og overdreven eggstokk.
 • En godt tidsplanlagt vanningsplan vil bidra til å få søte, fullvoksne frukter uten sprekker.
 • Melon krever regelmessig kompetent ernæring.

Avstigning av frøplanter og frø utføres i en avstand på ikke mindre enn 60 cm fra hverandre.

Frøene er begravet på 5 cm, og i frøplante-metoden plasseres 2-3 frø i brønnen. I hullet og under frøene, og under plantene, legg til en teskje nitrofoss eller annen gjødsel som inneholder nitrogen.

Hvis planter plantes i torvmyrene i torvpotter, kan jorden ikke bli begravet. Etter sprinkling med jord skal den stige litt over det generelle nivået, først etter at plantene er vannet og allerede fuktig jord er mulket med tørr jord.

I fremtiden er melonplanter bedre for første gang mens akklimatisering pågår, for å gjemme seg fra solen, regn og mulig kjøling. Når du blir vant, blir drivhuset fjernet for dagtidene, og om natten er plantene gjemt igjen under dekselet.

Related  Funksjoner av planting og finhet av omsorg for blåbærhage i landet

Egenskaper for omsorg for meloner

Litt mer og du kan høsteØkende meloner i åpne felt, bør melon dyrkere ta hensyn til vanning, løsne jord, gjødsling og luking sengene. I tillegg vil en god avling ikke vente, hvis tiden ikke klemme snert, som allerede ligger eggstokk, og fjern tomme skudd, frarøver styrke bush.

Løsning utføres svært nøye, til en dybde på 10-12 cm, uten å skade røttene. Når spire regrowth melon honeys. Luke utføres etter behov.

Drip melon vanningMelonmeloner spiller en spesiell rolle i suksessen med å vokse meloner i det åpne bakken. Hvis plantene får mindre fuktighet, utvikler de verre, blomstrer og gir eggstokkene. Overdreven vanning fører til forfall av vev og frukt, og melonene mister selv deres sukkerinnhold og blir vannet. Forstå plantens behov vil bidra til å observere hvordan meloen vokser, og bildet viser et system med drypp vanning, noe som muliggjør mest mulig fuktighet:

 • Vanligvis, mens det ikke er eggstokkene på melonen, er plantene begrenset i vanning, og hindrer dannelsen av mange laterale skudd.
 • Når eggstokkene allerede er dannet og skal utvikles, blir vanning mer intensiv.
 • En måned før den omtrentlige modningsperioden stoppes meloner gradvis til vann, slik at frukten får søthet og aroma.

Ofte en nybegynner melon produsenter har et spørsmål: “Hvorfor spretter melonen på sengen og begynner å råtne? Tydeligvis ligger feilen i vanningsplanen og dens intensitet.

Oftest bryter fruktene, når de allerede dannede eggstokkene etter en tørrperiode i ett tilfelle får en for mye fuktighet.

Bruk av agrofiber på sengerFruktskader er også observert hvis moden melon ligger på våt jord. Derfor anbefales det for hver eggstokk melon produsenter å erstatte en shard eller en liten tallerken. Unngå ødeleggelse kan være, hvis du vokser meloner i det åpne bakken, bruk trellises og fikse de tunge fruktene med et net eller en klut.

For første gang blir melonplanten plukket etter det tredje eller fjerde bladet for å forårsake forgrening og få sidepiske. Når 5-6 eggstokker blir dannet på planten, blir de frie tipsene på lashene kuttet av, og 2-3 forlater til den siste frukten. Videre, når du vokser fra en plante, kutter du av unødvendige blomster og tomme skudd, slik at alle melonkreftene går for å fylle og modne de allerede dannede fruktene.

Related  Funksjoner av dyrking og omsorg av selleri i åpen bakke

Legg til gjødsling hvis nødvendigRegelmessige planter må hjelpe i disse plantene, den første er utført selv ved utseendet til det første virkelige bladet. Denne gangen innføres gjødsel som inneholder nitrogen og fosfor i meloner, og deretter erstatter mineralske og organiske tilsetningsstoffer. Fôrplanen kan justeres. Ofte er regelmessigheten av vanning med gjødsløsninger 10-14 dager.

Under masseblomstring er det bedre for planter å gi kaliumfosforblandinger. Og de fullfører fôringen med de første tegnene på melonene som har begynt å modne.

Ikke glem at meloner lett samler overskudd av kjemikalier, og spesielt med mangel på lys, kan bli en kilde til farlige nitrater. Derfor bør melon være forsiktig med nitritt gjødsel.

Hvordan vokse en melon hjemme

Voks melonkan og på balkongenHvis du putter i litt innsats og tålmodighet, kan den søte melon bli kuttet med en plante dyrket på sin egen vinduskarm eller balkong. Først av alt, må det velges for melon gryte eller beholder med tilstrekkelig kapasitet, en diameter på ikke mindre enn 20 cm. På den nØdvendige drenering bunnen av potten, og jorden kan anvendes den samme som den som ble anvendt for planter planting.

Vertikal strekking av melonHvis de romslige sengene kan ligge fredelig på jorden, kan du vokse en melon hjemme ved å bruke bare et tapet. Etter hvert som planten er i et begrenset volum jord, vil det være rimelig å dyrke en melon i en enkelt stamme.

Shpalerny metode for å vokse meloner hjemmeVi må ikke glemme at meloner er ekstremt krevende for belysning, så den viktigste årsaken til at dyrking av denne avlingen på balkonger, vinduskarmer eller terrasser ikke er kultivert, er mangel på lys. Du kan kompensere for dette ved å organisere ytterligere LED-belysning, som gir anleggets behov for 14-16 timer om dagen.

For å spare fuktighet, unngå spiring av ugress og gi melon jordtemperatur på 20-25 ° C, overflaten av bakken er foret med en spesiell film eller materiale. Fuktforsyningen kan lades opp til vanningsanlegget ved å legge til eller redusere mengden vann som leveres, avhengig av hvordan melonen vokser.

Tynger den voksende fostellagerNår meloner vokser hjemme blir størrelsen på en knyttneve, overskytende skudd, blomster og toppen av hovedpisken. Hjemme er en plante best igjen med ikke mer enn tre eggstokker, som er bundet til trellisene med et nett eller en myk klut.

Video om melonformasjon i det åpne bakken