agurker fra hagen lappFor å få en god høst, blir det plantet agurker i det åpne bakken på et solfylt område beskyttet mot nordvindene. På omkretsen av den valgte tildelingen, bør raskt voksende høye planter (bønner, solsikker eller poteter) plantes for å skape et mikroklima som er gunstig for agurker.

Avhengig av regionen plantes en agurkekultur på våren, når jorda oppvarmes tilstrekkelig. Agurker kan plantes med frøplanter eller så frø.

Kompetent jordbruk

frukting av agurker i åpen bakkeFor dyrking av agurker i det åpne grunnlaget er det laget et sted om høsten. For å gjøre dette må jorden fordøyes og befruktes. For å dekontaminere jorda og ødelegge patogener, er det nødvendig å behandle jorda med en løsning av kobbersulfat og tilsett en del av superfosfat og aske.

For en vellykket dyrking av agurker vil “varme” rygger med en intern organisk “pute” på 20-25 cm høye være egnet. Den organiske vil hjelpe til med å gi grønnsaker med nødvendige sporstoffer og beskytte rotsystemet fra frysing.

Plantering av agurkplanter i det åpne bakken vil gi en god høst i mellom- og nordbreddegrader, og i de sørlige områdene med tidlig vårkorn kan det bli sådd i jorda.

Funksjoner av såing frø i det åpne bakken

høsting av agurkerOpplevde bønder anbefaler å så frø i 2-3 økter for å sikre planteleggene fra uventede tilbakefallende frost og forlenge frukten. Plantering av agurker på friland med frø utføres fra midten av våren til begynnelsen av sommeren. Det er viktig å ikke gå glipp av øyeblikket, fordi sommervarmen påvirker utviklingen av planten negativt.

Utvalg av frømateriale

gode frø av agurkerFrø kan kjøpes på spesialiserte steder eller samles inn uavhengig. Oppbevaringsperioden må være minst to år, slik at skuddene er sterke og vennlige.

Frø av agurker for såing bør være av høy kvalitet. For å identifisere det uegnede materialet, bør det plasseres i en beholder med varmt vann. Substandard frø vil flyte til overflaten. Sæd på bunnen av frø av agurker, etter forbehandling kan brukes til såing. For å skaffe tidligere skudd blir inokulumet sprukket ved å plassere det i fuktig sagflis, torv eller klut. I spiring blir også svake frø bortkastet.

Tilberedning av frø for såing

spiret frø av agurkerFremstillingen av frømaterialet omfatter flere trinn:

  1. De utvalgte frøene plasseres i flere minutter i en manganoppløsning.
  2. Tørk og varme i ca to timer ved en temperatur på 60 grader. Dette akselererer begynnelsen av fruiting.
  3. Plasser i en halv time i en vandig løsning med mangansulfat, kaliumnitrat og superfosfat.
  4. Tørk igjen og så.

Hvis pakken ikke inneholder data om formålet med grønnsakene, bør du se på bildet: Agurker som er egnet for konservering, er dekket av mørk finnk, og de som er konsumert i frisk form, er hvite.

Plante frø av agurker i det åpne bakken er nødvendig når det varme været er etablert og jorda oppvarmes tilstrekkelig. Hvis det fortsatt er fare for frost, anbefales det å dekke avlingene med en film.

Related  Oppmerksomhet til gartnere beskrivelse og bilder av vinter apple varianter

Regler for såing frø i ubeskyttet jord

agurkplantingPå de tilberedte åsene dannes plantingshullene og spylles med vann. I dem legger du ut frømaterialet, forsterker med 2 cm, med et intervall på 8-10 cm, sprinkles på toppen med en humusblanding eller jord med tilsetning av sagflis. På 10 kvadratmeter i gjennomsnitt er det nødvendig med 50 gram frø. Hvis kvaliteten på frøet ikke er troverdig, kan 2-4 frø plasseres i en brønn.

Særtrekk av plantemetoden

agurk planting ordningenDu kan dyrke agurkplanter i et varmt, godt opplyst rom. Plantebeholdere fylles med et substrat fra en blanding av torv og sagflis med tilsetning av ammoniumnitrat og vannet.

dyrking av agurkplanterFrøene dypes inn i underlaget med 1 cm og blir begravet. Kapasiteten er lukket med polyetylen før de første skuddene. Når plantene vokser, må det tas hensyn til at jorda blir fuktig hele tiden. Før planting av agurker i det åpne bakken, må plantene bli herdet i en uke, som gradvis er vant til frisk luft.

Landingsregler

planting av agurkplanterDagen før landingen bør plantene være godt skuret. Prosedyren utføres i klart varmt vær. Plantering av frøplanter av agurker i det åpne bakken utføres med et intervall på 10-15 cm, slik at plantene ikke forstyrrer hverandre. Røttene dyper bare røttene, ellers er det fare for rotrotssykdom.

Vedlikeholdsregler

Gurka skyter i åpen bakkeDyrking av en agurkkultur innebærer overholdelse av en rekke regler, som består av vanning, befruktning, lossing og helling, beskyttelse mot sykdommer og skadedyr.

Etter å ha plantet agurker i det åpne bakken, trenger de forsiktig omsorg, fordi plantene ikke er vant til de nye forholdene og er sårbare:

  1. Når plantene vokser, må jorden jevnlig frigjøres fra grøtgress. For å lette oppgaven med senger, kan du mulch, ved hjelp av sagflis eller halm.
  2. Vanning. Agurker er veldig hygroefile, så krever vanlig vanning. Med mangel på fuktighet, er smakkvaliteten på grønnsaker tapt, og bitterhet vises. Bladene begynner å mørkne og falle av. Vann agurker trenger om morgenen eller kvelden, når det ikke er aktiv sol. Vanningens regelmessighet avhenger av værforholdene, men det skal gjennomføres minst en gang i uken, og i fruktingsperioden øker vannet.
  3. Dannelse av busker. Etter dannelsen av det syvende bladet, anbefales det å stikke hovedskyten. Dette fremmer veksten av sidestengene og styrker røttene.
  4. Løsner. Prosedyren skal utføres etter hver vanning, men det må gjøres veldig forsiktig, og heve pisken. Unge frøplanter løsnes til en dybde på 2-3 cm annenhver dag, og mer modne planter – en gang i uken.Omsorg i vekstsesongen
  5. Hilling utføres flere ganger i løpet av sesongen. Prosedyren fremmer veksten av nye røtter og fungerer som forebygging av sopp.
  6. Påføring av gjødsel. Optimal 3-4 gjødsling i sesongen med komplekse gjødsel som inneholder nitrogen, fosfor og kalium. Den første befruktningen utføres med utseende av et par blader, den andre – under innstillingen av frukt og den tredje og påfølgende – under fruiting.

Påfør gjødsel forsiktig, for ikke å skure bladene. Prosedyren utføres i varmt klart vær, ellers er næringsstoffene ikke fullt absorbert av rotsystemet.

Beskyttelse mot sykdommer

Gurkekultur har mange fiender. Men den vanligste og farligste sykdommen er kladosporiosis. Sykdommen som forårsaker sykdommen er sopp, som aktiverer aktiviteten i tilfelle plutselige endringer i temperatur og høy luftfuktighet. På busker og unge agurker dannes svarte flekker med svovel. Frukt krølle og slutte å vokse.

For behandling, bruk legemidler med benzimidazol, i form av en løsning for sprøyting.

Related  Hvorfor rosen ikke blomstrer – de viktigste feilene til blomstrodusentene

Agurker kan også infisere pulverformig mugg. Denne soppsykdommen, som manifesterer seg i utseendet av hvit plakett på bladverket. Sykdommen er raskt spredt og planten er døende.

For behandling, bruk svovelholdige og fugnitsidnye-legemidler, fjern ugress og skadede deler av planten.

En god høst av agurker er avhengig av kvalitetspleie og riktig planting. Detaljert tips for planting av agurker i det åpne bakken kan ses på video.

Harvest er nødvendig om morgenen eller om kvelden, og for å holde grønnsakene elastiske, bør de dekkes med presenning eller plasseres på et kjølig, skyggelagt sted. Hvis du overholder alle regler for landbruketeknologi og velger riktig avling, vil avlingen bli stabil og rik.

Plante frø og frøplanter av agurker i bakken – video