Hibiskus kinesisk roseHibiskus (kinesisk rose) er en høy, vakker plante med store, lyse blomster i forskjellige farger. En vakker blomst er en favoritt blant erfarne gartnere og bare elskere. Han er ikke lunefull i omsorg og dyrking, men disse er de viktigste egenskapene til rask og uhindret vekst av planten.

Hvordan kineserne steg blomstrer

Kinesisk rose (rom) er ganske populær blant blomsterhandlere, ikke bare på grunn av det lette innholdet, men også på grunn av de vakre blomstene. De behager deres blomsterstand i kort tid, bare to eller tre dager. Men på bushen er det stadig nye nye knopper, den ene etter den andre. Derfor ser det ut til at hibiskus blomstrer i lang tid. Men dette er gitt at denne bushen er full og sunn. Et bilde av en kinesisk rose laget i blomstringen er et fantastisk syn.

Fargeskalaen til planten kan være rød og hvit, fiolett og oransje, og en knopp kan kombinere to paletter. I dag tilbyr spesialiserte butikker stunted hibiscus varianter (hybrider av nederlandske arter).

Å dyrke en kinesisk rose hjemme – transplantasjonsfasen

Hovedreglene for å dyrke en kinesisk rose hjemme er transplantasjon og reproduksjon. En ung plante transplanteres i vårperioden til forberedt jord. En blomst liker gjødsel.

Hva blandes for ernæringsmessig jord:

 • myk jord (4 kg);
 • løvfisk (3 kg);
 • humus jord (1 kg);
 • sand (1 kg).

I tanken, som skal plantes med hibiskus, legges et lag av drenering. Blomsten vokser raskt, så plantetransplantasjon kan kreves flere ganger i året. Unge skudd er kuttet av. Allerede er “voksen” kinesisk rose ikke forstyrret av transplantasjoner, men fjerner bare det øverste laget av jorda og erstatter det med et næringsstoff.

Prosessen med dyrking er reproduksjon av den kinesiske rosen av stikker

Alle planter har flere måter å gjengi.

Hvordan kan du fortynne hibiskus:

 • ved hjelp av frø;
 • ved å dele bushen;
 • lagdeling;
 • borekaks.

Related  I kampen mot plomme vil skadedyrene hjelpe med bilder med beskrivelser

Stiklinger brukes oftest som plantingslager. De kan raskt frigjøre røtter og vokse. Reproduksjon av den kinesiske rose ved stiklinger er ikke en komplisert prosess.

I noen sommermåned må du kutte av spissen av en ung skyte. Det er viktig at på plantematerialet er det minst to internoder.

utbredelse av kinesisk rose av stiklingerStiklinger skal behandles med vekststimulerende midler og rotfestet i en beholder med tilberedt jord. I jorda kan du legge torv og humus.

Det er bedre hvis de transplanterte steggene vokser i et varmt temperatur regime (minimum 22 grader, maksimalt 25). Tretti dager senere, vil den unge skytingen dreie helt.

Topp dressing for kinesisk rose

Kinesisk rose (rom) er svært lydhør overfor gjødsel. Tilfør planten bare i den varme sesongen: om våren eller om sommeren. I kaldt vær, disponerer hibiscus lett med ekstra næringsstoffer. Gjødsel er introdusert en gang hver annen uke.

For topp dressing av huset blomster er det en masse komplekse “næring”. De er bedre å kjøpe i blomsterbutikker.

Sammensetningen av gjødsel bør inneholde elementene:

 • kalium;
 • fosfor;
 • nitrogen.

For den fulle veksten av den kinesiske rose må man også mate sitt hestesystem, med en frekvens på en gang i måneden. All gjødsel bør fortynnes i varmt, avvannet vann. Også stoffer som inneholder nitrogen, er det nødvendig å sprøyte plantens grøntområde. Det er umulig at løsningen kommer på hibiscusblomstene, dette kan føre til flekkutseende på dem.

Det er ikke nødvendig å “overfeed” eller “underfeed” gjødsel med en blomst, siden anlegget er i stand til å dø. Det er på grunn av dette at blomstene til kineserne ble gul. Gradvis vil alle greenene falle av.

Hva å gjøre når gjengivelsen av den kinesiske rosen blir gul

Hvis gule flekker blir synlige på hibiscusbladene, betyr dette at planten har gjennomgått en sykdom. Over tid vil alle greens begynne å spinne og tørke, og det vil derfor falme og blomsten vil dø.

Hvis du nøye undersøker en kinesisk rose, kan du se et kryss. Denne parasitten er veldig farlig for anlegget, så dens nøytralisering er nødvendig. Hvordan gjør du dette?
Det er nødvendig å sprøyte blader av hibiscus med giftige kjemikalier, for eksempel “Aktelikom” eller “Phyto-farm”. Disse stoffene brukes til behandling av innendørs blomster. For å fullstendig beseire parasitten (myten) er det verdt å dekontaminere anlegget minst tre ganger. Du må gjøre denne prosedyren med en frekvens en gang i uken.

Related  Oversikt over populære hybridsorter av agurker med bilde og beskrivelse

Erfarne produsenter vet at den beste kampen mot blomstersykdommene er forebygging. For å gjøre dette, en gang i måneden, behandle den kinesiske rosen med desinfeksjonsmidler.

Nødvendig omsorg for en kinesisk rose

kronformasjonOmsorg for en kinesisk rose er nødvendig i ung alder og under blomstring. Disse to stadiene vil sikre en sunn vekst av en vakker plante.

Ta vare på den transplanterte kuttet er kronens dannelse. Så snart plantematerialet er fullt rotfestet og begynte å intensivt få høyde, bør det plukkes. Bare i dette tilfellet vokser den kinesiske rose frodig og blomstrer.

Pleie av hibiskus i blomstringsperiode:

 • gir tilstrekkelig sollys (men ikke direkte treff av strålene på plantens blad);
 • topp dressing av jord;
 • vanning med varmt vann;
 • sprøyting.

Kinesisk roseblomstringSom gjødsel kan du bruke en svak søtsirup av ditt eget preparat. Dette krever en teskje sukker og 250 gram varm væske. Bland ingrediensene til helt løselig.

Om sommeren, når varmen kommer, er hibiskus (kinesisk rose) ønskelig å ta ut på balkongen. Plasser den i et slikt hjørne der det ikke er direkte sollys, men det er godt dagslys. Disse forholdene vil gi rikelig blomstring.

Den kinesiske rosen er en “vannfabrikk”. Vanning om sommeren bør utføres ofte. Du kan hver dag – morgen og kveld. Blomsten skal også sprøytes.

Fordelaktig for veksten og blomstringen av den kinesiske rosen påvirkes av beskjæring av skudd. Du må inspisere busken og identifisere svake grener. De kuttes først, og lar bare en to centimeter lang skyte fra nyrene med blader. De skar også kronen, for blomstens utsmykning. Hvis skikkelig klippes av, så vil planten være frodig og formet.

Related  Plante og vokse en ideell pærehertuginne

Sykdommer i den kinesiske rosen

Feil omsorg for en kinesisk rose kan føre til forekomst av sykdommer.

De vanligste sykdommene i den kinesiske rosen:

 • soppinfeksjon;
 • en edderkoppmitt;
 • bladlus,
 • eriococcidae.

Bladene blir gule.Symptomer på soppinfeksjon: svetting av blader og søppelknopper. For å unngå denne sykdommen trenger du ikke å våtgjøre jorda, unngå også utkast og skarp temperaturfall.

Bladlus og felter spredes med tørr luft og feil vanning.

Tegn på den kinesiske rosen

Hver blomsterhandler hørte mange tegn på en kinesisk rose. Mange av dem er negative, selv om det også er positive.

Tegn på den kinesiske rosen:

 • dyrking av en blomst i huset hvor familien bor, vil bringe strid mellom ektemann og kone;
 • Hvis en uplanlagt plante er fornøyd med blomstring, kommer problemer snart;
 • uten åpenbare årsaker til fallne blader – det er verdt å vente på sykdommen til en av familiemedlemmene;
 • rikelig blomstring av hibiskus i hjemmet til en ugift pike, lover et tidlig møte med ridderen.

Det er på grunn av den kinesiske rosens ikke veldig gode ære, det vokser ikke i boligbygg, men i administrative bygninger og ulike institusjoner. Blindt tro alle tegnene, selvfølgelig, ikke verdt det, fordi de fallende bladene eller en plutselig blomstring bare kan være et resultat av feilaktig pleie av planten.

Kinesisk rose – video