solfylte frukter av Scythian Golden FleeceAlycha Zlato av Scythians er et universelt utvalg. Frukt har en rik smak og uvanlig lysfarge. De brukes fersk, og brukes også til konservering, syltetøy og desserter. Planting og omsorg for dem er ikke vanskelig for erfarne gartnere, men det er nyanser av innhold, noe som vil bidra til å vokse friske trær og få en god avling.

Egenskaper av sorten

kirsebærplomme i blomstringsperiodenFør du begynner å dyrke en hage, er det verdt å gjøre deg kjent med beskrivelsen av den forskjellige kirsebærpommen av Scythian Gold. Høyden på treet er 2,5 til 3 m, men dets grener er brede og opptar en stor mengde plass. Blomstring er rikelig, blomster er mellomstore i størrelse og hvit i farge. Sorten anses veldig tidlig: Kirsebærplomme begynner å bære frukt i juni.

modne frukter av kirsebær plomme slags gullBærene er runde, har en vekt på 35 g hver. Huden er tett, som lar deg transportere avlingen over lange avstander, og på overflaten er det et lite voksbelegg. Kjøttet er gul, saftig. Smak av kirsebærplomme Gull av kryddere er søt og sur, lukten er uttalt fruktig. Når du smaker på bærene, får du maksimal poengsum på 5 poeng. Steinen skiller seg fra bæren dårlig, selv i modne frukter.

Hvordan velge materialet til planting?

Klar-til-plantet frøplanterFor dyrking av kirsebær plomme, er scytisk gull brukt av frøplanter, som kan kjøpes i spesialiserte butikker eller gårder. For å kunne vokse et stort sunt tre, må du gjøre deg kjent med reglene for å velge plantemateriale:

  1. På barken bør det ikke være synlige sprekker eller tørre områder.
  2. Kronen uten brutte eller visne grener.
  3. Røtter minst 10 cm i lengde. Hvis rotsystemet er åpent, bør det ikke være separate tørrrotter. Hvis lukket, må roten være sterk.
  4. Vær oppmerksom på jorda der plantene er plassert. Det bør ikke inneholde mugg eller klumper.

Velg plantene bare i nærheten av plantingsstedet. Materiale dyrket i regioner med et annet klima er usannsynlig å overleve.

Regler for planting og omsorg

planting plomme i den forberedte gropenPlante en kirsebær slett Gull av sikthians og omsorg for hagen forårsaker ikke vanskeligheter. Når du velger et sted for frøplanter, er det verdt å bo i et godt opplyst og vindløst sted. Trær vokser godt på alle typer jord, men loamy jord er optimal.

For planting av frøplanten er det nødvendig med en grop på 70 cm. Merk at i voksne planter bred Kroon, er imidlertid groper gravd på en betydelig avstand fra hverandre (2,5 – 3 meter). For å innpode frøplante i jord tilsatt næringsstoffer (kompost, fosfat- og kaliumtilskudd) og surhetsgraden regulatorer (kalk eller aske).

Sorten er selvfruktbar, derfor er det nødvendig å utføre kunstig pollinering for å produsere avlingen. For å gjøre dette kan du kjøpe hageblandinger for pollinering eller plante et tre på et sted med andre varianter. De vanligste pollinatørene av kirsebærplomme av scytisk gull:

  • grade Ruby – motstandsdyktig mot tørkerubin plomme arabisk
  • En gave til St. Petersburg er kjent for sitt høye utbytte;
  • Alycha Pavlovskaya gul bringer store saftige frukter.

Trær trenger ekstra vanning bare i tørkeforhold. Hovedprosedyrene utføres etter blomstring, under vekst av skudd og i modning av frukt (når de begynner å skaffe seg en gul farge). En voksen plante tar opp til 50-60 liter romtemperatur vann.

Beskjæring kan utføres på høsten eller tidlig vår, før utseendet av nyrene. Dette vil kreve en hagesaks, en sekatør og en trinnladder. Stiklinger skal behandles med en ferdig forberedt hagebar eller spesiell væske.

Alycha i landet – video