ingen fruktI naturen er denne busken vanlig i hele Europa, den europeiske delen av Russland, Sibir, opp til Baikal-sjøen.

Kan vokse enkle busker eller små tykkelser. Foretrekker godt fuktet løs jord med en overflod av sollys.

Voksende bønner begynte å dyrke i det tiende århundre munker fra Kievan Rus. For den stikkende lukten av anlegget begynte å bli kalt “bug”, som senere ga navnet på en fruktbuske.

Artikkel i temaet: planting og omsorg for gullkornet!

Verdien av solbær

svart currantBlad, knopper av planter og bær er alle brukt til medisinske formål. Har desinfiserende egenskaper på grunn av essensielle oljer. Det brukes som diaphoretic, vanndrivende og fikserende.

Kjemisk sammensetning:

 • Vitaminer C, B, P, A.
 • Organiske syrer.
 • Sukker uttrykt av glukose og fruktose.
 • Glykosider, flavonoider.
 • Pectins.
 • Soling og nitrogenholdige stoffer.
 • Mineraler: natrium, kalium, kalsium, magnesium, fosfor, jern.

Fra en hektar vinbær i gårdene samler inntil 30 kg bær. Det antas at denne planten er upretensiøs. Men ofte gartnere klager på at busker av svinbær ikke bærer frukt og ser etter grunner.

Hvorfor bærer det ikke frukt?

Currant er en flerårig plante som gir frukt hvert år. Dens topp av utbytte når 5 år etter planting.

Mangelen på fruiting for det første året er normalt. Men hvis dette skjer i andre og påfølgende år, må vi se etter årsaken.

Er riktig landingssted valgt?

Currant bushHarvest kan enten være veldig lav bare noen få bær, eller det vil ikke være i det hele tatt. Kanskje er bushen plantet i skyggen, hvor den mangler solen eller omvendt langs gjerdet eller strukturen, som oppvarmes i sterk varme og dræper bokstavelig talt.

Related  Regler for pleie og planting av japansk kvede

Jorden bør ikke være sur. Det er bedre å anskaffe det på de tomter hvor du planlegger å plante busker. Dette bør gjøres på forhånd om et år før arbeidet. Hvis bakken ikke er nok fuktighet, kan planten kaste av nyrene i eggstokkene. Hvis din solbær ikke bærer frukt, hva skal du gjøre? Igjen, vurder stedet der bushen din vokser og overfør vinet, med tanke på alle krav til planting.

Værforholdene

Anlegget er kanskje ikke egnet for klimaet. Sørlige sorter pleide å “våkne” og nyrene kunne lide av vårfrost. Denne planten er ikke motstandsdyktig mot vinterfrost og lider hvert år, så det blir tydelig hvorfor svartbønnen ikke bærer frukt.

Fraværet av pollinering

Det er slike busker som ikke danner eggstokkene uten kryssbestøvning. Det er sjeldent, men det skjer. Mesteparten av bessen er en selvbefruktende plante. Den eneste veien ut er å forsyne pollinering. Det kan være en landing ved siden av en busk med honningfargede blomster.

Sykdommer kan være årsaken til fraværet av fruiting

 • Reversjon er en sykdom av kronbladet, der busken slutter å bære frukt. Laken blir lengre, med spiss ende. Årene er mer uttalt og en bestemt currant lukter. Blomster skifter farge til fiolett, og deretter dannes ikke bæren. Det er ingen unntak, hver plante er i fare. Dessverre bør denne riven oppstyres og brennes.
 • Mite. Det påvirker unge knopper av bønnen, utvikler seg innvendig. Hvis de så på skuddene på bushen forstørrede, runde knopper, må de umiddelbart fjernes, det er slått av. I tilfelle planten er helt berørt, gjør vi en røtter og brenner. For forebyggende vedlikehold mellom busker plantes hvitløk.
 • Butterfly – glass. Det er vanskelig å legge merke til det. Vær oppmerksom på planten, hvis bladene visner, eggstokkene faller, så kan curranten bli påvirket av dette skadedyret. Insektet kan gnave sine egne slag inn i skuddene. Vi kutter dem før du finner et sunt intakt bagasjerom, forsegler det med en hagefume.
 • Forresten, hvis det er mange skogsmyr på nettstedet ditt, kan de også skade vinet. De spiser hele interiøret av blomsten, og etterlater bare kelner. Bekjem myrene med biologiske metoder, hvis det ikke er noe resultat, bruker vi kjemiske preparater.

Related  Plante en gooseberry variant Urals Emerald på en privat tomt og ta vare på den

Bevæpnet med kunnskap, vil du ikke bare være i stand til å bestemme hva som er “misfornøyd” planten din, men også å svare på spørsmålet – hvorfor bærer ikke solbæren frukt?

Video: Beskyttelse av currant fra skadedyr