Lys vintreet bladerVine, som enhver annen plante, krever sollys, varme, vann og næringsstoffer som den mottar fra jorden for full vegetasjon. Med mangel på noen av disse komponentene har anlegget alle slags sykdommer. La oss snakke om et så vanlig fenomen som lysingen av bladene av druer.

Hvorfor druene lyser etterlater

På busken av druer karbonat chlorosisFenomenet fort, i løpet av en uke, kalles klaring av bladene klorose. Med klorose i druene blir bladene først bleke og så blir de gule. Dette skyldes det faktum at bladene ikke klarer å produsere klorofyll. I bladene akkumuleres karbonsyre og hydrogensulfid i overskudd, hvilke planter ikke klarer å behandle.

Årsakene til klorose av druer er mange:

 • Mangel på mikroelementer i jorda.
 • Overflødig i kalkens jord.
 • Jordens saltholdighet.
 • Svampesykdommer av røtter.
 • Værforholdene.
 • Smittsomme sykdommer.

Kaldt og regnfullt vær er mer bevegelig for utviklingen av klorose enn tørr og varm. Med en økning i mengden vann i jorda, blir luftingen redusert. Planter lider av mangel på oksygen, metabolske prosesser forstyrres i dem, de slutter å grene og rotne.

Videre, ved å oppløse kalk i jord, vann kan føre til en alkalisk reaksjon, ved hvilken de nødvendige mineraler druer passere inn i uoppløselige forbindelser og plante klorose karbonat inntreffer. Du kan kompensere for overskytende kalk ved å tilsette ammoniumsulfat med en hastighet på 3 kg av stoffet per 1 buske med druer.

Det er ikke nødvendig å introdusere i jordgjødsel som forårsaker en alkalisk reaksjon:

 • Frisk gjødsel (spesielt fugl).
 • Salpetersyreforbindelser av natrium og kalsium.
 • Store deler av superfosfat.

I områder med et høyt saltinnhold eller karbonat sammensetning av jordsmonnet, kan man bruke drue planter podet på grunnstammer som er resistente overfor disse ugunstige faktorer.

Mangel på mineraler

Druer er mangelfull i nitrogenTil dags dato er det ca. 70 mikroelementer som er nødvendige for druer for vekst og utvikling. Mangelen på enkelte elementer og overskudd av andre kan føre til alvorlige helseproblemer i drue busker og som følge av tap av avlinger og til og med plante død.

Den lysegrønne fargen på druebladene er ofte forårsaket av mangel på mineraler. Forklaring av bladene kan forårsake mangel på nitrogen, mangan, bor, sink, molybden, jern i jorda.

Nitrogen er et element av vekst. Det er viktig for planter, stimulerer veksten og går inn i sammensetningen av proteiner. Kväve er i jorden i uoppløselige forbindelser og er derfor utilgjengelig for plantens røtter. De får aktivt nitrogen, hovedsakelig fra organisk humus, hvor dette elementet behandles av jordbakterier i en løselig form. Hvis nitrogen i jorda ikke er nok, endrer plantene umiddelbart utseendet. Knoppene åpner sakte, skuddene er svake, uten eggstokkene. På druene blir de nedre bladene lyse grønne, og deres petioles er røde. Slike blader dør snart og faller av. Skuddene blir tynne, med hyppige mellomrom. Blader og bær er små.

For å sikre kravene til druer i nitrogen, bør det være om våren å fordele urea i buskenes fôringssone eller en kompleks mineralgjødsel som inneholder nitrogen.

Sink mangelZink påvirker løpet av oksidasjons-reduksjonsreaksjoner i planten, deltar i transformasjonen av karbohydrater. I tillegg er sink ekstremt viktig i nitrogenutveksling. Med mangel på sink i vevene av druer, samler nitrogen, forstyrrer syntesen av proteiner. I dette tilfellet mister bladene på druene sin symmetri, de blir dentate, sprø, de er dekket med lyse flekker med metallisk utstrømning. Veksten i skudd og pensler er svekket. Mangel på sink i jorda er hyppig forekomst. For å rette opp situasjonen, vil bladbehandling av druer med sinkoksidoppløsning hjelpe. Mindre effektiv er innføringen av sinkchelat i jorda.

Related  Kassettbeholdere for dyrking av frøplanter av grønnsaker og blomsteravlinger

Bor mangelMikroelementbor er ansvarlig for plantens reproduktive funksjon. Med mangel på bor er bladerne av druene misfarget i et mosaikkmønster. I intervaller mellom blodårene blæres bladvev, da blir det brun og dør. Bladets kanter bøyes utover. Børster på druer er heller ikke bundet i det hele tatt, eller bundet løst, og i begynnelsen av blomstrende fall dør vekstpunktet bort. Rødder er svekket, noe som fører til vinterfrysing. For å eliminere underskuddet av bor, utføres folieforbinding med borholdige preparater.

Svært sjelden druer er kanskje ikke nok molybden. Denne mangelen gjør bladene bleke og kjedelige, i bladene forsvinner turgoren. Molybden er involvert i vann og nitrogen metabolisme, påvirker sukkerinnholdet i druer, dets evne til å rote og helbredelse av sår. Kompensere for mangelen på molybden kan innføres i jord av gjødsel med dette elementet, for eksempel molybden superfosfat.

Mangel på manganUlempen med mangan manifesterer seg analogt på mangelen på et mikroelement av bor. Bladene av druene blir først oppdaget: de er dekket av små lysegrønne prikker. I fremtiden øker lysområder, fusjonerer, blir gule og dør. Mangan er ansvarlig for regenerering av plantevev, deltar i fotosyntese og dannelse av druesaft, påvirker fordøyelsessystemet av næringsstoffer. Mangelen er etterfyllt av bladbehandling med mangansulfat.

Sykdommer i druene og dens behandling

Smittsom kloroseForklaring av bladene av druer kan også forekomme som et resultat av en smittsom sykdom. Klorose er forårsaket av viruset av gul (flekket) mosaikk, som bæres i jorda av nematoder. Viruset kan også være til stede på plantemateriale av dårlig kvalitet.

Hovedtegnet på infeksiøs klorose er gulvingen av venene, og først da bladvevet. På bladplatene vises enten individuelle gule flekker, eller yellowness begynner å spre seg fra venene. Over tid blir bladene brune, vri og tørke opp. Skuddene er kortknutne – knutepunktene er veldig ofte til hverandre, fra dem vokser mange skritt med små blader.

Related  Lære å vokse søte meloner utendørs og hjemme

Hvis druene er infisert med et virus dukket flekkete mosaikk, må du umiddelbart rykke og ødelegge, ellers er det fare for å smitte andre planter (ikke bare vin). Jord i stedet skal desinfiseres grundig mot nematoder. Eksperter anbefaler å desinfisere opp til 6 år å vokse opp i dette stedet for kultur, som ikke spiser nematoder, som korn.

I intet tilfelle kan ikke ta for reproduksjon stegg fra planter smittet med gul mosaikk! Å gjenopprette sorten er bare mulig ved hjelp av sunt plantemateriale.

Mildew SheetSvamppatogener kan også forårsake sykdommer av druer. Hans behandling er rettidig behandling av planter med antifungale midler. Når sykdommen til meldugg (oidium) og bladskimmel (mugg) vine, dekkes bladene og aske gule flekker, som mugg, blomst. Under belegget på bladene er det lyse flekker. Utbrudd av pulverlakk blir fremmet ved varmt, vått vær om vinteren og våren. Disse sykdommene kan fullstendig ødelegge høsten.

Derfor er det i trening av druer i juni nødvendig å utføre tre ganger behandling av busker med antifungale stoffer – i andre, tredje og fjerde tiår i måneden. Parallelt kan du behandle buskene og mot parasitter. Det er best å gjøre behandlingen om kvelden, når solen ikke er så varm. Bladene må dekkes med en løsning på begge sider. Etter regnet er det fornuftig å behandle druene igjen.

Hvert år er det nødvendig å endre forberedelsene til soppdrepende behandling, for ikke å forårsake motstand mot dem fra patogener.

Enn å plaske druer? Svampemidler (antisvampemidler) kan begge fremstilles uavhengig, og bruke industrielle løsninger.

Du kan selvstendig forberede følgende preparater:

 • Bordeaux væske. Blandingen fremstilles umiddelbart før sprøyting. For å oppnå en 1% løsning, helles 100 g kobbersulfatpulver i 5 liter varmt vann. For å øke konsentrasjonen av løsningen for hver 1%, tilsett 100 g kobbersulfat. For hver 100 g kopparsulfat, ta 75 g kalk og slokk den i 5 liter kaldt vann. Deretter blir kalken rørt og filtrert fra oppslemmingen. Fortsett å røre, hell pour løsningen av vitriol. Reaksjonen av løsningen må være litt alkalisk eller nøytral. Hvis surheten er høy, bør kalk legges til. Før behandling kan preparatet blandes med svovel.
 • California væske (kalk-svovelbuljong). 17 deler vann tar 1 del av quicklime og 2 deler svovel. Svovel knyttes som en deig, og kalk slokkes i resten av vannet. Da blandes de og kokes i 1 time.

Ikke inhaler damp av et varmt stoff, dette kan skade luftveiene! Resultatet er en væske av mørk rød farge. Før behandling fortynnes løsningen med vann.

 • Vandige løsninger av kolloidalt svovel og jernsulfat.

Related  Hjemmehjelp for et unikt melontre

Ganske bredt spekter av industrielle og preparater: Ridomil, mancozeb, Acrobat MC, Dìtan M-24, Rapid gull, Atsidan, Kuprikol, ordan, Tsihom, topas, polering, Alirin-B Planriz, fundazol.

Topp dressing av druer med tre askeVeldig effektiv befruktning av drueaske. Den kan brukes både til jord og brukes til bladbehandlinger. Ask er en god kilde til kalium og fosfor og har antifungale egenskaper.

Busken trenger akutt behandlingFor bladkledd dressing bør en liter ask akter i 2 liter vann og insisterte i 3 dager. Deretter tilsettes ytterligere 4 liter vann, hvorpå blandingen er klar til bruk. Når du lager aske i jorda, må du grave den inn i sporene rundt vintbuskene. På høsten kan buskene helles med en askeoppløsning (200 gram per bøtte med vann), før det helles 3 bøtter med vann under hver bush.

For å sikre at vingården din var frisk og fornøyd med en utmerket høst, bør du ikke tolerere noen sykdommer, spesielt smittsomme. Og det første ropet om hjelp kan være nettopp den lysgrønne fargen på bladene på druene.

Hvorfor gule blader av druer – video