Vannmeloner i hagenSaftige søte vannmeloner er alltid forbundet med sommer og sol. Sprekkingen av den stripete peelen under knivens spiss, den karakteristiske aromaen og smeltingen, forfriskende masse. Hva kan være bedre enn å glemme en stund om virksomheten, nyt et stykke modne bær. I dag kan du hengi deg til vannmelon på nesten hvilken som helst tid på året. I supermarkeder er det alltid disse gigantiske bærene, men vokst på den andre siden av verden eller i et drivhus.

Den mest delikate vannmelon er at den var mettet med solenes kraft og ikke vokste under en film, men på en seng.

Mange gartnere lurer på hvordan å dyrke vannmeloner i landet? Til nå er det alle forhold for dette. På grunn av utseendet på tidlige varianter og hybrider, kan selv innbyggere i den ikke-svarte jordregionen bryte sin egen melon og få en avling av vannmeloner. Hvordan vokse vannmeloner i det åpne bakken? Hvilken omsorg krever kultur, og når kan jeg fjerne de første fruktene?

Tilberedning av vannmelonfrø for såing

Forbereder frø av vannmelon for såingAv alle meloner har meloner de vanskeligste frøene. Å skyte var vennlig og sterk, først blir frøene nedsenket i saltvann. Dette vil tillate å identifisere og fjerne ikke-vanlige, lyskomponenter, og de som er tyngre og dunket til bunnen, brukes til såing.

Dette er imidlertid ikke nok. Kort før plantingen oppvarmes frøene i 3-4 timer ved en temperatur på 55 ° C eller i en uke igjen i solen for å desinfisere frøet på denne måten. Så, for en dag, er frøene gjennomvåt i varmt vann, noe som vil akselerere spiring og gi bakteriene ekstra styrke.

Planting vannmeloner med frø

I Chernozemye og sørlige regioner, hvor vannmelonene dyrkes i forstedene og industrielle meloner, kan kulturen plantes på friland med frø.

Plant vannmeloner plantetDet beste tidspunktet for dette oppstår når jorden i en dybde på 10 cm oppvarmet til 12 til 15 ° C. For sand og andre typer av lys lettsmuldrende jord vannmelon sådybde er 4-8 cm, men hvis jorden er tung, tett, korrekt å begrave frøene ikke mer enn 4-6 cm. Og jo mindre frø, vil de mindre spor fremstilt og for deres landing .

Melonavlinger, spesielt under modningstiden, krever god ernæring, som er gitt av grunnrotsystemet og små røtter dannet på separate pisker. Derfor, når det vokser vannmeloner i det åpne bakken, tildeles et ganske stort areal for planting, avhengig av hvilken type jord og variasjon som er, samt den forventede belastningen på planten.

 • Hvis vannmeloner plantes i rader, forlater buskene hull på 0,7 til 1,5 meter. Riktene i dette tilfellet må være minst en og en halv meter.
 • Ved bruk av en firkantet plantingsplan mellom planter legges en avstand på 0,7 til 2,1 meter.

Det viktigste er at etter hvert som plantingen vokser, blir de ikke altfor tykkede, og alle bunte bærene ble suffused med lys, fuktighet og ernæring.

Frøplanter måte å dyrke vannmelon

Voksende frøplanter for transplantasjon i bakkenI forhold til midtbeltet, for eksempel i de ikke-chernozemregioner, samt i den kalde lange våren i de sørlige områdene, er det mulig å dyrke vannmeloner i det åpne bakken gjennom frøplanter. Fra øyeblikket av såing til transplantasjon av unge planter i jorden, går det vanligvis fra 25 til 35 dager. Det er mest praktisk for såing å bruke torvpotter med en diameter på ca 10 cm, som er fylt med en blanding av like mengder:

 • kompost;
 • sod land;
 • torv.

I fuktig jord blir frøene begravet 3-4 centimeter, hvoretter potter blir lagt under filmen ved en temperatur ikke lavere enn 20-25 ° C før fremveksten, kun om natten kan temperaturbakgrunnen reduseres til 18 ° C.

Når spirer kommer over jordoverflaten, blir plantene overført til et kjølerom. Ved en temperatur i størrelsesorden 17-18 ° C må vannmelonplanter holde seg i 3 til 4 dager, slik at de får sterke skudd og hindrer dem i å strekke seg. Videre returneres temperaturen på ca. 22-25 ° C for dagtid timer igjen.

Vanlig vanning utføres med varmt vann, prøver å ikke komme på platen. En uke etter spyttene spres frøplanter under røttene med gjødsel som inneholder nitrogen og fosfor.

Fordi meloner – en varme- og lys-elskende kultur, unge planter vannmelon velge varme rom eller drivhus godt opplyst, men en uke før vi går frøplantene i åpent terreng bør det bli utsatt for tempe. For dette formål, kasser utsette plantene ut i åpen luft i 2-4 timer ved først, deretter den tid økes gradvis. I begynnelsen av juni eller slutten av mai vannmelon frøplanter plantet i sengene.

Valg av land og jord for dyrking av vannmelon i landet

En god høsting av vannmeloner er bare mulig med riktig valg av landingsstedetFor å få en god høsting fra en velfungerende vannmelon, er det viktig at stedet er ment for planting:

 • var godt opplyst
 • den er stengt av kald vind;
 • gitt planter med riktig ernæring.

Den beste jorda for meloner er myk, fruktbar og løs. Optimal, dersom sommerhusene er sandete og sandete, leamy jord, som har blitt beriket med humus eller andre organisk avstøt fra høsten.

De beste forgjengerne til vannmeloner er belgfrukter, cruciferous, inkludert kål og reddik, samt poteter og tomater.

Før du vokser vannmeloner i det åpne bakken, må du passe på å forberede åser og gjødsle jorda. På måleren senger på våren er:

 • 24-35 gram ammoniumsulfat;
 • 40-45 gram superfosfat;
 • 15-25 gram kaliumgjødsel.

Fertilisert solsengDe fuktede brønner anbrakt med et mellomrom på 1-1,5 meter 1-2 plantene er plantet eller dyppes i en torv med et glass, slik som å holde seg over jordnivå frøbladtrinnet blader. Etter planting, mulch skikt av sand og plante ly fra solen. Tilsvarende kommer når fremveksten oppstår, hvis vannmeloner i det åpne bakken dyrkes av frø.

I den første uken, mens prosessen med akklimatisering pågår, blir vannmeloner strømmet med varmt vann.

Funksjoner av vanning og fôring av vannmeloner

Anlegget utvikler seg godtDet er umulig å dyrke vannmelon på en dacha uten å gi planten riktig vann og topp dressing. Uten vann er det vanskelig å snakke om juiciness av søte bær, men du trenger ikke å overdrive det, ellers vil du ikke oppnå en slik sukkermasse som alle elsker. Før utseendet på blomster, vannmelonene er vannet sparsomt, og når eggstokken vises på lashene, er det mer sjenerøst.

I villaområdet for vannmeloner er det praktisk å bruke vanningsanlegget, der det er mulig å utføre regelmessig gjødsel av planter.

Å dyrke en vannmelon på en dacha, er det nødvendig å huske at kulturen elsker sjeldne, men rikelig vanning, noe som er ekstremt nødvendig i den varme årstiden under forhold med et underskudd av naturlig fuktighet. Komfortabelt jordfuktighetsnivå for vannmeloner er 85%. På sandgrunn, dårlig opprettholdende fuktighet, senger blir vannet oftere, og på chernozem og leirejord – mindre ofte. Når bærene helles, og deres modning begynner, er vanning mindre hyppig, og deretter helt stoppet.

Tidsplanen for tilførsel av vannmeloner som dyrkes på dacha, innbefatter tre prosedyrer, i hver av disse plantene skal ha ca. 2 liter flytende gjødsel. En uke etter planting i bakken vannmeloner vannet med en løsning på 10 liter vann:

 • 40-50 gram superfosfat;
 • 30-35 gram ammoniumsulfat;
 • 15-20 gram kaliumsalter.

Med god befruktning gir buskene rikelig med eggstokkerNår den aktive veksten av vævene begynner på plantene, bør vannmelonene få en ny gjødsling med halv konsentrasjon av fosfor- og kaliumgjødsel. Med begynnelsen av dannelsen av eggstokkene, utføres en annen gjødsel, noe som gjør en løsning for løsningen som vokser på vannmelon dacha på grunnlag av:

 • 20-25 gram ammoniumsulfat;
 • 10 gram superfosfat;
 • 35 gram kaliumsalter.

Innføringen av næringsblandingen utføres i furene som er arrangert på forhånd i en avstand på 15-20 cm fra buskene.

Nedgangen i andelen av nitrogengjødsel er knyttet til muligheten for å akkumulere nitrater i kjøttet av bær. Også dette tiltaket vil presse planter ikke til settet med grønn masse, men til modning.

Ta vare på vannmeloner dyrket på dacha

Resultatet av omsorgsfull gartnerPass på å vokse i det åpne grunnvannmelonene er:

 • i den vanlige løsningen av jorden under plantene;
 • i vanning og topp dressing av meloner;
 • i fjerning av grøtplantasje;
 • i kampen mot skadedyr og plantesykdommer;
 • i beskyttelse av vipper og eggstokkene fra frost.

Jorden under plantene løsnes til en dybde på 7 cm, ikke bare etter planting, men også etter vanning og regn, til pisk og løv lukker mellomrumene mellom de enkelte buskene.

For å beskytte eggstokkene og skuddene fra vinden, er det nyttig å fikse pisken på bakken ved hjelp av wirepinner eller sprinkler stengelområdene med fuktig jord.

Hvis området hvor vannmeloner vokser, er det en fare for vann stagnasjon eller ikke nok lys for plantene og bygge et espalier i begynnelsen av veksten av vippene skyter overført til jord i den sterke vertikale støtter. Den samme teknikken er nyttig hvis landet for voksende vannmeloner melon tradisjonelle måten er ikke nok plass. Med veksten av skudd på espalier distribuere eller spre seg på bakken, slik at en pisk ikke overskygge den andre.

Dyrking av vannmeloner på trellisesHvis landet vannmelon dyrkes på et espalier, anbefales å la bare en stor plage som etter blomstring, avhengig av variasjon og klimaet skal festes 3-6 frukt. Resten av skuddene klemme ut i de tidlige stadier av vekst, og så, når eggstokkene nå på størrelse med en fem-rubelen mynt, fjerne tuppen av fruiting stammen.

Vokse unge bærNår vokst vannmeloner på en åpen bakken melon måte, klemme alle skudd etter 3-6 eggstokker fjernes stilker som kommer fra axils av bladene og kvinnelige blomster.

Det er interessant at omskåret laterale pisker kan være forankret og også komme fra dem, om enn en sen og liten, men en kvalitativ avling.

Hvis i vannmiljøene vokser, er det fare for frost, planter er beskyttet av papp eller spesialbelegg.

Når skal du samle vannmeloner?

Grapet en god saftig vannmelonRipening tomater er lett å gjenkjenne ved å skifte farge. Med agurker og courgette – det viktigste er ikke å nøle med samlingen, slik at grønnsakene ikke mister deres juiciness og nyttige egenskaper. Og når å samle vannmeloner, hvordan skiller man en moden bær fra den som fortsatt må varme sidene i solen?

De rypeste varianter av vannmeloner i den sentrale delen av Russland kan bare gi ut i midten av august. Samtidig utføres ikke massehøst i forstedet, unntatt når bær på meloner trues med frost. Mens den varme årstiden varer, blir de rypeste vannmelonene kuttet fra lashene:

 • med glatt tett bark;
 • med døve, hørbar lyd når du trykker på;
 • med glatte stammer, uten grønne stammer;
 • med en tørr skive og et skjegg på bunnen av bladet.

Alle disse tegnene på modenhet må vurderes samlet og først da å samle vannmeloner, ellers er det mulig at kuttet bæren viser seg å være umoden.

Men når vannmeloner brukes til oppbevaring eller transport, er det bedre å ta bærene noen dager før full modning. Slike vannmeloner, som er i et tørt varmt rom, kan modnes uten å miste nyttige egenskaper, ingen smak og aroma. Men for å få frøene er egnede bare vannmeloner, samlet i en full moden tilstand.

Dyrking av vannmeloner i midtbeltet – video