blomstMarigolds (Latin Tagetes) er en urteaktig plante av Astro-familien med lyse blomster av forskjellige farger. Til nå er mer enn 50 arter kjent. I naturen er det årlige og flerårige gullfugler. De vokser i Latin-og Sør-Amerika. Hittil har disse blomstene spredt seg nesten over hele verden.

De brukes ikke bare til dyrking på blomsterbed, i mixbordere, men også til medisinske formål. Marigolds har en spesiell krydret smak, karakteristisk bare for disse blomstene. Det er på grunn av tilstedeværelsen av flyktige baktericider, kalt phytoncides.

gullfugler i en boksMarigolds kan ha enkle, semi-dobbelte og doble blomster. I de senere årene, oppdrettere brakt varianter med svært store blomster av en rekke farger (fra sitron gul til mørk oransje). Noen varianter har kronblad, hvor forskjellige farger kombineres. I tillegg til spektakulære blomster, er denne planten veldig dekorativ med fjærete blader av mørkegrønn farge. Blomstringsperioden varer fra juni til sen høst. Marigolds vil ikke veldig lenge i kuttet.

Når skal du plante plantenger på frøplanter?

Marigolds reprodusere av frø. De blir sådd om våren. For disse blomstene blir prinsippet anvendt, ifølge hvilket den tidligste blomstringen oppnås av de som tidlig sår mygggullene. Så fra øyeblikket av såing for å skaffe blomstrende planter, tar det ca 2,5 måneder. Ved frøplante dyrkingsmetoden blir frø sådd i kasser eller potter fremstilt næringssubstrat, i torv tablett i februar og mars. Den optimale temperaturen for spiring er 22-25 ° C. Frøplanter vises etter en uke.

Det er ikke vanskelig å dyrke plantedyr av marigolds. Skudd skal bare periodisk vannes. Frøplanter blir holdt til mai på et varmt og lyst sted. Gradvis blir unge planter undervist i friluftsliv, bærende bokser med frøplanter i friluft.

Bare herdede frøplanter kan plantes i åpen bakke. Dette er gjort når trusselen mot frost passerer.

Ta vare på frøplanter av morgenfruer i det åpne bakken

gullfugler i potterPå friland sår frø først etter at jorda har oppvarmet seg tilstrekkelig. Vanligvis skjer dette i mai. For såing frø, velg det mest solfylte stedet. På jorden dannes dype og brede hull, hvor frø blir sådd. Samtidig er avstanden mellom dem ca 2 cm, fordi tykkede avlinger fører til forlengelse av plantene. Frøene er drysset med et tynt lag av jord (1 cm) og rikelig vannet.

Related  Ryggsykdommer og kontroll: bilder og beskrivelser

Før spiring oppstår, bør vanning være moderat. Etter utseendet må landet stadig fuktes. Når 2-3 par av disse bladene dannes, transplanteres transplantert til et fast sted.

Beste potting jord for planting ringblomster består av kompost, torv, humus og sand i forholdet 1: 1: 1: 0,5.

Frøplanter av blomsterfugler plantes ved å kutte av stengelen for et par centimeter i bakken. Hvis det er fare for frost, kan det hende at hun trenger filmhyll.

Gjødsel av unge planter i vårperioden er umulig, fordi dette vil føre til intensiv vekst av anlegget selv. I dette tilfellet vil blomsterknopper ikke bli dannet i lang tid.

Hvordan vokse marigolds på plottet?

Planteplanter av marigolds er et viktig øyeblikk i dyrking av disse blomstene. For dem, velg velopplyste områder med jord med moderat fuktighet eller god drenering. Marigolds kan normalt blomstre og utvikle seg i lys penumbra. De foretrekker fruktbare jordarter (nøytral, loamy).

For dyrking av marigolds er det bedre å velge områder beskyttet mot vind. Unge planter utvikler seg godt ved en lufttemperatur på 18-22 ° C.

Etter å ha plantet de styrket frøplanter i det åpne bakken, utføres vanlig gjødsel av planter med komplekse mineralgjødsel. Den første topp dressingen utføres etter at plantene har nådd 10 cm i høyden og de første knottene vises på dem.

Gjødsel brukes en gang i måneden gjennom vegetativ perioden. I mangel av befruktning kan mygggullet også utvikle seg bra, men de vil ikke blomstre rikelig.

Disse blomstene tolererer normalt transplantasjon nesten når som helst. De er upretensiøs og veldig hardt. Men til tross for dette, må de i sin aktive vekst ha god vanning. Etter dannelse av knopper, fører overflod og stagnasjon av fuktighet i jorda ofte til forfall av planten og dens død. På varme sommerdager for morgenfugler en dag, er vanning av vann nok.

Related  Hage fungerer for sommeren beskjæring av epletrær

Ta vare på disse blomstene er vanlig jording av jord og ugress av ugress. Løsning er nødvendig, fordi marigolds har stort behov for luft og tåler ikke tette jord. Busker av marigolds bør kuttes regelmessig, fjerner de falmede knoppene. Denne teknikken danner ikke bare en vakker plante, men forbedrer også blomstringen.

Med overflødig fuktighet påvirkes disse blomstene av sopp og rot. Når tørke de kan angripe edderkoppmidd, som kan fjernes med insekticider ( “aktellik”).

Video: Frø av frøplanter for frøplanter