avokado hjemmeAvokado er en type tropisk frukttrær som nyter stor popularitet blant fans av eksotiske planter. Mange av dem har en plante i sin samling, da voksende avokadoer med egne hender er ganske enkelt. Men for at den skal vokse og glede seg over sin eier, er det nødvendig med forsiktig omsorg.

Funksjoner av avokado hjemme treet

avokado fruktAvokado-treet vokst hjemme har en rekke funksjoner:

 1. I en naturlig habitat vokser planten til en høyde på opptil 20 meter, og treet vokser hjemme når det maksimalt 2,5-3 meter.
 2. Fruktet av dette treet kommer svært sjelden. I utgangspunktet brukes det som dekorasjonselement.
 3. Hvis du er heldig, begynner fruiting av treet på 3.-6. År av vekst. Dens frukter er ganske spiselige, selv om du smaker litt underordnet brakt.
 4. Planten renser luften, og takket være den originale og frodige kronen domineres rommet av en varm og koselig atmosfære.

Betingelser for dyrking av avokado

For dyrking av avokadoer fra beinene hjemme, er det nødvendig å følge visse regler. Det er bedre å plante steinen våren, i løpet av denne perioden er det aktiv vekst av planter. For høsting av plantematerialet, er det nødvendig å velge en moden frukt som ikke har deformiteter.

Indikatorer for modent produkt – en fruktskall mørk, tett og fast masse, etter å ha trykket på frukten den gjenvinner sin form, kan benet lett separeres fra massen, er benkvalitet størrelsen vaktel egg.

Hvis produktet er svakt fullmoden, setter man det i en papirpose med produkter som inneholder en stor andel av etylen – en gass som akselererer modning av frukt. Disse inkluderer bananer, epler eller tomater. Når fosteret er lagret i temperaturregimet fra 18 til 23 grader, etter 2 dager, vil avokado nå den nødvendige tilstanden.

Related  Hvordan velge en pumpe for hagen riktig?

Stadier av avokado bein spiring

måter å spire pips påDyrking av avokadoer hjemme fra steinen utføres i en slik rekkefølge.

Frø er fjernet. Til dette formål er det et lite snitt i midten av fosteret, 1 cm dypt, og forsiktig, ved å rotere bevegelser, er beinet kuttet ut. Videre vaskes det under rennende vann uten å skade det brune skallet.Vi forbereder et bein for avokado å spire

Før sprøyting av avokadoer er et sted forberedt på vekst:

 1. I potten legges et dreneringssystem, for hvilket konvensjonelt grus eller utvidet leire er egnet.
 2. En næringsrik blanding bestående av like deler av humus, hagen jord og sand er forberedt. Siden avokadoene kan plantes direkte inn i jorden, for en normal spiring av sitt frø, må den ha en løs konsistens.
 3. Den tilberedte blandingen helles i potten, noe som gir litt ledig plass, 1-2 cm fra toppkanten.forberedelse av jord for planting avokado

Frøspredning utføres ved hjelp av forskjellige metoder.

Slik vokser du en av avokadoben

spiring av avokado frø i jordLukket metode, sørger for spiring av plantemateriale direkte i bakken. For å gjøre dette legges beinet i bakken på en dybde på 25 mm, med en skarp ende og er godt vannet, slikker hele jorda. Beholderen er plassert på et varmt sted, med god belysning og vannet gjennom hele spireperioden. Etter 20-30 dager vises en spire.

spire avokado frø i vannEn åpen metode for å dyrke en avokado er å legge steinen i en beholder med vann, i en suspendert form. For å gjøre dette trenger du:

 • lag et glass eller en annen beholder
 • i den midtre del av frø, fra forskjellige vinkler, gjøre 3-4 hull, i hvilket floss, 2-3 mm i dybde (de virker som bærere, med et frø har sviktet helt neddykket i vannet, men bare dens nedre del);
 • frøet plasseres i en ferdigbehandlet beholder med kaldt vann, en stump ende, og nedsenking av plantematerialet skal være 1/3 sin del;
 • i stedet for vann, kan du bruke en hydrogel som er i stand til å beholde fuktighet i lang tid;
 • Gjennom spiringstiden er det nødvendig å sørge for at vannet ikke reduseres;
 • Etter at den første ryggraden kommer fram, kan planten bli transplantert i bakken, men for at planten skal rotte, må dens røtter være minst 30 mm.

Related  Kalium gjødsel deres betydning og anvendelse

For utseendet til de første røttene tar det fra 2 til 6 uker.

Avokado-frøet har et stoff som Persin, som forstyrrer fordøyelsessystemet og forårsaker ulike allergiske reaksjoner. Derfor anbefales det å utføre arbeid i gummihansker.

Betingelser for dyrking av et avokado-tre

avokado omsorgEtter at avokado har blitt plantet hjemme, er det nødvendig å gjennomføre en rekke tiltak for å arrangere sin plass.

For normal vekst av en avokado, må du overholde visse krav:

 1. Regelmessig fuktighet av jorda, som utføres når den tørker. I gjennomsnitt utføres vanning en gang om 10 dager. I vintersesongen blir vannet vannet mindre, slik at jorda kan stå tørt om et par dager, dette er nødvendig for å opprettholde optimal fuktighetsnivå i jorda.
 2. Vedlikehold av fuktig luft oppnås på forskjellige måter – sette potten med et tre ved siden av avlinger som slipper mye fuktighet, strø bladene på plantene i sommersesongen eller varme potten er satt på brettet av våt sand.
 3. Tilveiebringer i rommet et gunstig temperaturregime, som bør være innen 16-20 grader. Om vinteren er en gunstig temperatur på 10-12 grader, ettersom planten faller inn i hvilemodus og kasserer bladene.
 4. Tidlig topp dressing av anlegget. I gjennomsnitt utføres det 1-2 ganger i måneden. For topp dressing brukes blandinger til å dyrke prydplanter.

Ved guling av blader er det nødvendig å være oppmerksom på periodicitet og mengde vanning. Vanligvis er dette et tegn på overdreven vanning.

Dekorasjon av avokado-treet

dannelse av avokado treFør du kan vokse avokadoer fra en stein hjemme, må du tenke gjennom alle nyansene i det dekorative designet:

 1. Noen varianter sørger for planting av flere skudd i en gryte, med videre interlacing av stengene deres, og dermed få et frodig og originalt tre.
 2. For å få et høyt tre anbefales det at det transplanteres minst en gang i året. Den gunstige perioden for denne prosedyren er slutten av februar, dette er tiden da planter vokser aktivt. Den første transplantasjonen skal utføres etter å ha nådd en trehøyde på 15 cm.
 3. For å redusere intensiteten av avokado veksten, er en klype av dens topp utført. Denne prosedyren akselererer veksten av laterale skudd, noe som gjør kronen storslått og attraktiv.

Related  Tomatsorter for drivhus

Forme beskjæring utføres om våren, når det er en aktiv vekst av alle planter. Den første beskjæring er gjort etter 8-10 blader, i nærvær av sideskudd, de blir forkortet etter 5 blader.

Les om: fordelene med avokadoer for mennesker!

Fra spiring av et bein til et dannet tre – video