aubergineplanterRiktig dyrking av frøplanter er garantien for en god høst i fremtiden, så det er bedre å ikke kjøpe frøplanter, men dyrk dem selv.

Aubergine er en ganske lunefull plante, mens det vokser sine frøplanter, er det nødvendig å være oppmerksom på jord, temperatur, vannregimer og andre krav til denne planten.

Når å plante eggplanter på frøplanter?

Fra øyeblikket av såing til planting av frøplanter av eggplant passerer 55-60 dager. Hvis du planlegger å plante planter i et drivhus, kan du så plante i midten av februar. Ved landing i det åpne bakken – for å plante eggplanter på plantene bør være i første halvdel av mars.

Regler for å plante eggplanter i frøplanter

Jordforberedelse

bakkenJorda hvor frøene skal såddes, skal desinfiseres. For å gjøre dette kan du brenne det i ovnen.

Rotsystemet til eggplantplanter er veldig følsomt, så det er viktig å lage en jordblanding riktig. Jorden er bedre å ikke kjøpe, men å lage deg selv. Det er flere velprøvde alternativer for forberedelsen. Velg den delen av komponenten som er tilgjengelig for deg.

  • Humus (8 deler), Mullein med urea, kalium og superfosfatsalter (1 del), torf (2 deler).
  • Torv (3 deler) + savsmuld (1 del) – siden blandingen ikke inneholder næringsstoffer, bør du legge til noen løsning for dyrking av frøplanter.
  • Humus (2 deler) + frø land (1 del).
  • Humus (2 deler) + torv (1 del).

Uansett hvilken valg du velger, ikke glem å blande blandingen til uniform.

Frøpreparasjon

I 2-3 uker før såing, kontroller frøene for spiring: 10 frø er gjennomvåt i varmt vann for en dag, deretter plassert på en fuktig klut eller et lag med gasbind brettet i flere lag. Frøene holdes i opptil 6 dager på et varmt sted, holder dem fuktige, og deretter teller mengden av spire.

Frø med en spiringsindeks større enn 50% betraktes som frø for såing.

frøFør sådd, bør frøene dekontamineres. For å gjøre dette plasseres de i en sterk løsning av kaliumpermanganat (“mangan”) i 30 minutter. Nylig har dette stoffet forsvunnet fra apoteker, slik at du kan behandle dem termisk: i en termokampe, hell varmt vann (temperatur 52-55 omtrentC), der i 30 minutter, plasser frøene i gazeposer, fjern deretter og kjøl i noen minutter i kaldt vann.

For å akselerere spiring, blir frøene igjen for en dag i en varm næringsoppløsning (du kan bruke spesiell gjødsel eller vanlig treaske), og deretter suge i rent varmt vann i 1-2 dager.

Aubergineplante på frøplanter

plastbeholdereVokspirer kan være i forskjellige kapasiteter: bokser, potter eller kopper.

Related  Kalender for sommerferie november: hagearbeid

Når du så i kopper eller potter, er det nødvendig å fylle dem med ¾ jordblanding, i midten for å så frøene, lett fukt med vann og dryss med et tynt lag jord. Etter såing skal koppene dekkes med en film. Underlaget kan ikke komprimeres for å mette jorda med oksygen.

Ved såing i en eske er den fylt med en jordblanding på 7-8 centimeter, og auberginene blir sådd i furmer som er 5 centimeter fra hverandre. Videre handlinger er de samme som ved potting.

Pleie av eggplantplanter

Før utseendet til de første skuddene til beholderen, der eggplantet er sådd, skal det holdes under filmen ved en temperatur på 25-30 omtrentC. Skudd skal vises senest en uke. Etter dette er plantene utsatt for et lyst sted og senket til 14-16 omtrentC. Hvis dette ikke er gjort, vil plantene strekke seg, deres rotsystem vil utvikle seg verre. Dette temperaturregimet bør følges i den første uken etter fremveksten av plantene. Da bør dagtemperaturen settes til 16-26 omtrentMed og natt – 10-14 omtrentS.

Hvis det er lav fuktighet i rommet med spire, må plantene dekkes med en film.

Fukt plantene skal være moderate, prøver å ikke vaske jorda. For å utelukke nederlaget til “svartbenet” er det bedre å gjøre dette om morgenen, temperaturen på vannet eller løsningen for vanning skal ligge innenfor 26-28 omtrentS.

Under veksten bør plantene roteres 2 ganger i uken, slik at plantene ikke strekker seg.

Frø dressing

Når du vokser auberginefrøplanter hjemme, bør du alternere vanning og fôring. Hvis en blanding rik på næringsstoffer ble valgt som substrat for dyrking, og plantene utvikler seg godt, utføres lett gjødsel. For å gjøre dette blir 1 kopp teblad hellet i 3 liter kokende vann, det er insistert i 6 dager og vannet med infused seedling. På samme måte kan du insistere og finhakket eggeskall 10 egg.

Related  Druer av tidlig modenhet

Hvis en blanding som inneholder en stor mengde torv og sand er valgt for dyrking av frøplanter, eller plantene utvikler seg dårlig, og bladene blir lysgrønne, er det nødvendig med mer viktig fôring.

Du kan bruke den ferdige komplekse gjødsel til planteløs eller forberede den selv. For å gjøre dette, bland superfosfat (1 teskje), kaliumsulfat (1 teskje), kompleks gjødsel (2 ts) og løs opp blandingen i 10 liter vann.

Som en topp dressing for eggplantplanter, kan du også bruke vanlig treaske. Det sprer forsiktig et tynt lag på overflaten av jorda, prøver å ikke falle på bladene og stilkene.

Dipping eggplantplanter

torvpotterEtter to virkelige blader vises på plantene, kan plantene dives – plantet i potter eller kopper som måler 10×10 cm.

Beholdere må ha hull nedenunder for å unngå stagnasjon av vann. Fyll pottene bedre med samme blanding som frøet ble laget i. Før dykking skal jorda helles med en løsning av treass, kaliumsulfat eller kompleks gjødsel. For 10 liter vann, ta 1 teskje av noen av gjødselene.

Frøplanter blir vannet 2-3 timer før dykking. Forsiktig velg en frøplante, prøv å ikke skade rotklumpen, og med det røtter, overfører vi anlegget til en ny beholder og dryss jordblandingen på cotyledonene. Oppmerksomhet: mellom cotyledonbladene og jorda bør det ikke være en uhindret del av stammen.

Etter dykking setter plantene ned veksten, da blir et kraftigere rotssystem dannet. De første dagene må de beskyttes mot direkte sollys, og hvis plantene er på vinduskarmen – bør du dekke vinduet med en avis.

Den første vanningen utføres på dag 6 etter dykking. Senere blir plantene vannet rikelig hver 5-6 dager.

Related  Kirsebær for Leningrad-regionen: varianter, egenskaper ved planting og omsorg

Plantering av aubergineplanter i det åpne bakken

eggplant i potterEn måned før planting begynner planter å temperere: om ettermiddagen åpner de et vindu eller tar ut planter i frisk luft. I 2 uker vokser frøplanter med 0,5% oppløsning av kobbersulfat – dette vil beskytte planter mot soppsykdommer.

På plantetidspunktet bør det være 8-12 blader per plante.

I drivhuset kan eggplantene plantes i andre halvdel av mai, og i friluftslivet – ikke tidligere enn i begynnelsen av juni.

Svaret på spørsmålet: Når skal du såpe pepper på frøplanter – les i denne artikkelen!

Video: Aubergineplante