Hvordan velge en pumpe for hagen riktig?

vanningspumpeHver sommerboende eller en amatørgartner vet hvor viktig prosessen med vanning i hagen og hagen. Frukttrær, blomster, vegetabilske avlinger, prydplanter, busker – alle disse plantene trenger fuktighet. Den faktiske løsningen er pumper for å vanne hagen. Enheten er enkel og effektiv å bruke. Men hvordan velge en pumpe for hagen ordentlig? Hva er kriteriene for navigering når du kjøper den?

Oversikt over pumper for vanning i hagen

Hagepumpen kan avhenge av vannforsyningskilden.

Klassifisering av enheten for vanning:

 • dybde;
 • overfladisk;
 • fra beholderen (fat);
 • avløp.

For å velge riktig alternativ for nettstedet ditt, er det verdt å bestemme hvor vannet kommer fra, og også ta hensyn til anleggsinnstillinger. Kulturer som en fast og ikke-kald væske. Det er spesielt viktig for planter å få regnvann. Det kan samles i beholdere: fat, bassenger eller skuffer, så vannet senger.

I hager og forstedene er det utgravde bassenger og dammer. Vannforandring vil være nyttig for kunstige reservoarer. Hvis de ikke rengjøres med kjemiske midler, er det tillatt å vanne fra bassenger og dammer. Noen tomter ligger i nærheten av en elv eller annen dam, og gartnere bruker dem til å vanne deres land. Basert på hvor vannet kommer fra, og velg en pumpe til hagen.

Også gartnere bygger brønner, hvorfra det er mulig å vanne. For denne typen vannproduksjon er det bedre å kjøpe en pumpe. Dette vil lette hele prosessen.

Hva skal hagen pumper?

Alle pumper er designet for å pumpe vann. Noen brukes til konstant tilførsel av væske (vannforsyning i huset), mens andre brukes til midlertidig vanning av hagen. Når du velger et aggregat, er det viktig å være oppmerksom ikke bare på merkevarens popularitet, men også på pumpens kraft, tilgjengeligheten av utskiftbare deler på markedet, driftsregler.

vanningspumpe

Apparatet til vanning skal være så kompakt som mulig, av liten størrelse og vekt. Om nødvendig kan den lett flyttes fra sted til sted. Det bør ikke være vanskelig å installere, installere og betjene. Hvis prosessen med vanning er automatisert, er hagepumper bedre å velge utstyrt med trykkbryter, trykkmåler og hydraulisk akkumulator. Disse elementene tillater enheten å operere i maksimal modus uten deltagelse av menneskelige krefter.

Typer pumper for vanning fra brønnen, deres fordeler og ulemper

Pumper for vanning av hagen fra brønnen er installert på overflaten, eller pumpen er nedsenket i brønnen. Hva er de forskjellige?

Overflaten kan være i et lite rom, som ligger nær brønnen. For denne metoden brukes en slange – en ende som er koblet til pumpen og den andre senkes ned i vannet. Denne enheten er også installert på overflaten av brønnvæsken. For å gjøre dette skal du bygge en flottør som holder pumpen nær vannet.

Overflate enheter er tilgjengelig i pris. Deres popularitet er svært høy på grunn av at de er enkle å betjene, vedlikeholde og installere. Det viktigste er å installere den på en flat gummioverflate. Pumpens sugedybde overstiger ikke 10 meter. Hodet gir deg mulighet til å klemme ut strålen i en avstand på 30 til 50 meter. Dette er en høy ytelse, som gjør det mulig å dekke et stort hageområde. Men overflatepumper har en minus – de er veldig høye lyder. Derfor plasseres de i skur eller andre uthus og installeres på gummimatter.

nedsenkbar pumpeValget av nedsenkbare enheter er nå veldig bredt. De er laget av vanntette materialer, de kan senkes ned i vannet i alle dybder. Det viktigste er ikke under en meter fra bunnen av brønnen. Hvis denne regelen ignoreres, vil kvaliteten på vannforsyningen bli forverret på grunn av at sand og silt kommer inn i slangen. Den dype apparatet blir verdsatt av et godt hode av inntaksvæsken, og det er heller ikke utsatt for fuktighet.

Men dyppumpen har sine egne negative sider. Deres installasjon og vedlikehold skal kun utføres av spesialister. Enheten er heller ikke billig, og det krever visse lagringsforhold om vinteren.

Skålpumper for vanning av hagen

Basert på plantepreferanser for vanning, er trommepumper for å vanne hagen de mest egnede. Fruktbærende trær og busker, vegetabilske avlinger krever en jevn og varm væske. Vanning med kaldt vann (for eksempel fra en brønn) kan føre til rotting av planten og bremse veksten. Derfor, i hagen bygger de kunstige bassenger og dammer. For å pumpe vann fra dem til stedet ved hjelp av trommelpumper.

trommepumpe

Hva er praktisk for en slik pumpe:

 1. For det første har det festemidler, ved hjelp av hvilke det er montert på reservoarens vegger;
 2. For det andre, en pumpe av liten størrelse og vekt, noe som gjør det enkelt og praktisk å bære det over nettstedet;
 3. For det tredje har anordningen for vanning et høyt trykknivå: fra 20 til 25 meter;
 4. Fjerde vannproduktivitet opptil 3000 liter;
 5. For det femte, automatisering av enheten, takket være dette systemet, kan du velge det optimale vanningsregimet;
 6. For det sjette, tilstedeværelsen av et filter, som tillater overføring av jevn ubehandlet væske, eller løsninger for befruktning;
 7. Sjuende er prisen på pumpen lav;
 8. Åttende, det lave lydnivået som produseres.

Blant gartnere og gartnere er svært populære to-trinns trommepumper for å vanne hagen. De er holdbare i drift.

Dreneringspumper for vanning av hagen

Nedsenkbare pumper for vanning av hagen blir brukt til å pumpe svært skittent vann, for eksempel med naturlige vannmasser – innsjøer og elver. Slike enheter er ikke redd for søppel. Pumper utstyrt med kvern, som er i stand til å takle blader eller mule. Avløpsarmatur – den optimale løsning for luftig farvann. Hakkeren skjærer gresset i små biter, yl og sender den videre sammen med vannet utenfor. Dette gjør at jordsmonnet for å oppnå ytterligere gjødsel. Andre typer pumper ikke kan arbeide med skittent vann, som de vil hele tiden tett, og resultatet vil bli reparert.

Regler for valg av pumper til hytter – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector