topper på en pæreHensikten med dannelsen av trekronen er å gi anlegget forbrukeregenskaper – dekorativitet eller økt utbytte. Trimming toppene på epler og pærer frigjør treet fra grener som ikke virker til høst, men ta mat og tyk kronen. Et overgroet tre gir ikke lys til fruktgrene, det utvikler sykdommer. En gren kalles en gren som vokser vertikalt på stammen eller på en skjelettgren.

Funksjon av topper

gyroskopet vokser vertikaltToppen er en ufruktbar gren som tar mat fra treet. Men siden denne delen av pæren ikke gir styrke til dannelsen av avlingen, gir den en sterk økning og konkurrerer med den sentrale lederen. For å kvitte seg med topper er det mulig, carving dem på en ring eller gradvis okulturivaja en årlig formasjon.

Ringen er en tilstrømning i stedet hvor grenen forlater sokkelens base, sålen. Det er her at sårene som er påført treet, blir raskere. Ved beskjæring av toppene på epler og pærer, er det fare for at i stedet for en kutt i fatet, vil flere vises. Apple trær er mindre tilbøyelige til å gjenoppta skudd, og pærer kan ikke kuttes på våren om våren:

  1. Kutting av toppen av toppen løser ikke problemet. Fra hvert høst på høsten vil det være flere og kraftigere skudd-bachelor.
  2. Du må temme toppen, få det til å fungere for høsten. Ikke kutt skuddene fra stammen eller grenene i første ordren, arbeid med å inkludere dem i de fruktbærende lagene.
  3. Zorko følger sommeren for friske skudd, og fjerner klyngetoppene som er skissert. I fremtiden vil ikke grenen bli utviklet, noe som må fjernes.

Engasjert i beskjæringstopp på epler og pærer, bruker gartneren en rekke teknikker, da disse trærne dannes, basert på biologiske egenskaper.

Related  For å hjelpe landsbyboerne bilder og navn på forskjellige varianter av meloner

Forskjellen i beskjæring av eple og pære

korrekte og feilaktige seksjonerDet er kjent at evnen til pære pobegoobrazuyuschaya mye høyere enn eple. Dette betyr at utskjæringen i henhold til reglene, med et skarpt instrument, spinning på eple leges raskt, fordi cellene er i stand til å dele i tilstrømningen og stram skive. Hvis operasjonen over eller under den åpne kutt kan ta infeksjon. Beskjæring kan utføres slik at grenen vokser i en annen retning. Res som kalles en “på den ytre eller på den indre nyre.” Denne metoden brukes til beskjæring av epler og pærer.

beskjæring av et eple på en ringI kronen dominerer alltid en flukt, den kalles sentral. Du kan ikke tillate ham å fange opp eller løsne toppen. Vekst av skuddene bør justeres, avskjære på noen nyrer og lede igjen dannet grenen ved dannelse av en fruktkrone. Samtidig på pærebeskjæring utføres på sideskyting.

Hvis du kutter en pære på en ring, vil det høstes flere slike skudd fra ett rede. Hvis epleet ikke er skåret i en ring, vil skiven tørke Derfor er kravene til fjerning av fettgrener på disse trærne motsatt. Dette skiller også beskjæringen av toppene på epler og pærer.

Gyroskoper på pære kuttet slik at det oppnås en avlegger, som kan bøye og vri på grenen i flere år i den første eller andre tier. Etter utbruddet av fruktsettingen pære mer oversiktlig, særlig for å hindre dannelsen av topper eller inkludere dem ved hjelp av en kompetent skjæring og trekking til ett av lagene av frukt. Slik trimmer du en pære se video:

Jo mer klemt de unødvendige kvistene på pæren om sommeren, jo mindre toppene må fjernes om høsten og våren.

Teknologi for beskjæring av pærer

Beskjæringsmaskin og LopperAlle verk relatert til beskjæring av frukttrær og busker er produsert med skarpe og justerte verktøy. Kniven må være knivskarpe. Et hvilket som helst verktøy må forlate et glatt kutt uten å knuse bark og kambium. Alle sår skal dekkes med en hagefume.

Related  Den beste tomat for Moskva-regionen

Hensikten med å beskjære et pære er å forhindre fortykning, øke utbyttet, danne kronen. skille:

  • vårformasjon;
  • Beskjæring av toppene under blomstring;
  • høstprosessering av et pæretre.

dannelse av fruktgrenerOm våren, så snart omgivelsestemperaturen blir +5, det er på tide å begynne å beskjære pæren. Hvordan du kan danne unge frøplanter, kan ses på diagrammet. Men i fremtiden, som treet vokser, er det nødvendig med årlig beskjæring, siden fruktknoppene legges på veksten. Tidlig beskjæring fremmer høy pæreutbytte. Som et resultat av beskjæring av pæren på våren i henhold til ordningen, leder treet mat til blomstring og fylling av frukter:

  1. Alle fettgrener fjernes. Hver gren i tieret får maksimal oppvarming og belysning.
  2. Begrensningen av veksten oppnås ved å forkorte stammen med kvart i fjor vekst.
  3. Ikke la åpne skiver, bruk hage var.
  4. Fjerner grener som vokser i feil retning, det vil si ikke horisontalt i forhold til bakken.

På våren utføres en foryngende beskjæring av det lanserte treet, men bare delvis. Den kan utføres ved null temperatur. Samtidig kan ikke alle tykkelser fjernes, treet vil gå til grunne. Prosessen skal strekkes i 3-4 år.

foryngende beskjæringEtter utseendet på løvet og før høsting, blir pleie av treet betraktet som sommer. Om sommeren er omsorg for kronen å plukke ut de unge tingene på grenene som ennå ikke er lignified. De er lett å fjerne uten å skade pæren. Såret strammes umiddelbart. Det er prishchipka eller pinzirovka ansett beskjære pærer om sommeren. Under sokogona å sette et sårtreet med en beskytter eller en kniv er det mulig i ekstreme tilfeller.

Etter høsting må treet være forberedt på vinteren. Eksperter mener at for tidlige og mellomstore varianter er det bare tillatt hygienebeskyttelse i høst. For sent pærer, kan du holde sparsom beskjæring på høsten i oktober. Senere kan treet svekkes og bli frost.

De mottatte sårene ved beskjæring av et pære vil streve for å lukke, og dermed bruke bestandene av vitale krefter som er nødvendige om vinteren. Om høsten, hvis avdelingen er fjernet, så inn i ringen, er ikke stubben igjen.

Regelmessig beskjæring av pærer, fjerning av topper, forkortelse av sentralskudd er en nødvendig agroteknisk teknikk for å øke utbyttet og forebygge sykdommer.

Related  De vanligste sykdommene i fersken