Jordbær under filmenInnhøstingen av jordbær, så vel som andre frukthager, avhenger av kvaliteten på plantene. Derfor er det veldig viktig å plante frø, følg nøye på vanning og fôring. Plante jordbær med frø blir stadig mer populært, men siden denne planten er veldig lunefull, krever såing av jordbærfrø på frøplanter veldig nøye.

Den nødvendige kunnskapen om å dyrke jordbær fra frø

Før dyrking av jordbær av jordbær, er det nødvendig å utstyre med den nødvendige kunnskapen slik at plantene amicably steg, plantene var sterke og ikke utvokst, og ble transplantert til jorden i tide.

Å dyrke frøplanter av jordbær, bør du vite:

 • Såingstid. Korrekt når du skal plante jordbær på planter? De begynner å så det i slutten av februar – tidlig i mars. På denne tiden, mens plantene er fremdeles hjemme. Ta vare på henne vil være permanent og full. Med begynnelsen av sesongen, i slutten av mai – tidlig i juni, er plantene allerede sterke nok til å lande på et permanent vekststed.
 • bakkenJordforberedelse. For å dyrke frøplanter av jordbær, er det nødvendig at jordtype skal blandes – fruktbar og samtidig lys. Disse egenskapene skyldes blanding av følgende ingredienser: torv, sand og torv. 50% av grøntmarken legges til 25% av de resterende komponentene.
 • Forskjeller i frø:
  1. I frømarkedet er det mange varianter av smågrønne jordbær. Deres kostnader er ikke så store, så de er tilgjengelige for den gjennomsnittlige forbrukeren;
  2. Å plante frø av jordbær på frøplanter, kan du bruke frø av egen produksjon, som samles inn fra varianter som ikke er hybrider. Da vil avkomene være av samme kvaliteter som foreldrenes busker. Men før de plantes, er det nødvendig å utføre tester og velge de beste varianter og prøver;
  3. Butikker med storbær jordbær er også representert i butikkene, men kostnadene er ganske høye. Men ønsket om å ha sterke og sunne planter med store og smakfulle bær tiltrekker gartnere og lastebilbønder.

Related  Balansert og sikker topp dressing for alle planter – Gumi gjødsel

Forberedelse og frø av jordbærfrø, og økning i spiring

Plante jordbær med frø på frøplanter krever forberedelse. Det inkluderer aktiviteter som forspiring. Dette gjør det mulig å kontrollere spiring av frø og avvisning av defekte frø.

Vann for soaking brukes enten regn eller smeltet snø, og det må endres flere ganger om dagen.

frøplanter av jordbærDette bidrar til ødeleggelse av spirehemmere, som påvirker fostrets forsinkelse av fosteret. Frø legges ut på toalettpapir eller filterduk i et tynt lag på plater som må plasseres i en cellofanpose for å lage et spesielt vått mikroklima. Denne utformingen skal installeres på et varmt sted, tilgjengelig for solens stråler. Når du så planter av jordbær fra frø, må du starte prosessen med sitteplasser.

Du kan ta tak i frøene som har blitt frøet med en tannpirke eller en skjerpet kamp. Tare for frøplanter kan tjene som en vanlig boks, plastkopper eller torvpotter, fyllstoffet som må være løs jord. Det er praktisk å bruke jordbærkassettplanter, der det ikke er nødvendig å måle avstanden mellom plantene. Frø i tankfrøene skal fuktes og legges i kjøleskapet i en periode på flere uker, og bare da kan du sette dem på et varmt sted.

Såingsprosessen kan utføres i to versjoner:

 1. Den tilberedte jorden må helles i en beholder, utjevnet og komprimert med en plank. Klipp deretter sporene der du må plassere frøene med en våt kamp eller pincett. Avstanden mellom frøene skal være minst 2 cm. Hvis flere frøavlinger plantes i en beholder, må radene signeres.
 2. På jorda, helles i en beholder, legges et lag med snø ca 1 – 2 cm tykt på den. Rettfrø legges på det med jordbær. I dette tilfellet fungerer fysikkloven, smelter smelter i vannet og trekker frø med den. I tilfelle at noen frø forblir på overflaten, kan de males på toppen.

Related  Funksjoner av Tsarskaya kirsebærplomme og dens dyrking

beholdere med frøplanterYtterligere omsorg for begge alternativene er ikke annerledes. For å utelukke jordens erosjon under vanning, må den produseres fra en sprøytepistol. Etter grundig fukting av jorda, bør beholderen være dekket med cellofan eller glass slik at fuktighetsdampning reduseres. Men ikke glem å lufte. Som bør gjennomføres regelmessig.

Hovedpleien for spiring av frø er tilstrekkelig belysning. Videre bør det tas i betraktning at det skal være mer lys ved høyere temperatur. Dette gjelder rom hvor solstrålene trenger inn og varme bare den ene siden av beholderen som vender mot vinduet. For bedre belysning må du bruke spesielle lamper som simulerer sollys. Og selvfølgelig desto mer varme og lys er der desto mer fuktighet fordamper, og derfor er det nødvendig å sikre at jorda og plantene ikke tørker ut.

Plante kulturer av jordbær på et permanent vekststed

Når plantene vokser, er det nødvendig å utføre visse aktiviteter slik at spirene er sterke og sterke. Periodisk må du grave opp spirer og forkorte det overgrode rotsystemet. Hvis frøene ble plantet i en vanlig beholder, må de plantes i separate potter, slik at røttene ikke blandes.

To måneder senere, etter å ha vokst kulturer av jordbær fra frø, må du tenke på tiden for å reprodusere skuddene i åpen jord. Men før det må de bli temperert, slik at plantene ikke begynner å bli syke fra et uvanlig klima. På forhånd begynner å ta ut friluft av beholdere med frøplanter og la først i noen minutter, og deretter i flere timer.

Variasjoner av landing kan variere, det kan produseres i slutten av mai, men da i drivhusforhold, dvs. under cellofan. Vel, og hvis du skal plante i juni, så i en åpen bakke, uten oppvarming.

En bush av jordbær av jordbær er klar for planting i det åpne bakken hvis den har minst tre blader, hvorav to må være godt utviklet, og den tredje kan være i sin barndom.

Om hvordan du plantet plantor av jordbær riktig, vet vi allerede. Neste trinn er landingen i det åpne bakken. For dette er det nødvendig å lage spor i jorda opp til 10 cm dyp, som skal være mer med flere centimeter enn koppens høyde.
Hvis plantene er i en plastikkkopp, er det bedre å ikke riste det ut. Og kutt fra siden og trekk forsiktig ut hele spire med rotsystemet.
Vel, hvis plantene er i en torvkopp. Det må være gjennomvåt før planting. Etter å ha droppet spire i hullet, spruter jorda forsiktig vekstrøttene og komprimerer fra oven.

Related  Live treasury av nyttige elementer – mulberry tre

Hvis landingen i det åpne bakken ble gjort tidlig på våren. At gartnere vil kunne smake bær fra en ny avling denne sommeren. Selv om det ikke vil være like rikelig som i de senere år. Generelt kan plantene plantes før slutten av sommeren, dvs. august. Det blir ikke en avling selvfølgelig i år, men neste år vil alle anstrengelser bli belønnet med rikelig fruktbærende.

Video: planting jordbærfrø for frøplanter