Blomstrer fennikel på sengen Som regel oppstår et slikt spørsmål ikke engang: hvordan å mate dill? Kulturen vokser dårlig med ulike ugunstige faktorer, hvorav fôring er den siste. Høstet i omtrent en måned etter at spredningen av frø, fjerning av elementer fra området er liten – for denne gangen i den fruktbare jord gjødslet med et fall eller under såing, ikke har tid til å være mangel på næringsstoffer. Svaret på spørsmålet: “Hvorfor vokser ikke dill i hagen” – ignorerer de nedenfor beskrevne egenskapene til kulturen.

Velg et sted

Dill vokser godt på en solfylt lappDill er en fotofil kultur. Å vokse i skyggen fører til bleke, spinkel, strakte planter. Derfor, når du så om vinteren på vinduskarmen, er det ønskelig å lyse opp. Med et langt dagslys blomstre raskere. En annen mulig grunn til at dill vokser dårlig er for sur jord. Men liming til denne kulturen fører til rødhet av planter, kalsiumholdige stoffer blir introdusert under forgjengerne.

Ønskelig løs fruktbar jord. Anlegget er ufattelig, det vokser dårlig på sand eller leire. Kaldtålig. En kritisk periode for fuktighet er fremveksten av skudd. Hvis det ikke er nok vann på den tiden, er vanning nødvendig.

Nyanser som må vurderes ved planting

Frø av dill på våren i en åpen sengEn egenskap av dill, som i andre umbelliferous, er tilstedeværelsen av essensielle oljer i frø. De tjener som inhibitorer: ikke gi en rask spiring. Det er deres tilstedeværelse som bestemmer forsinkelsen mellom såing og fremveksten av plantene. Samtidig er det fuktighet og næringsstoffer. Men vi har ikke en slik forsinkelse i frø av ugress …

Hvor fort å vokse dill? Svaret er enkelt – for å akselerere spiring, for dette må du vaske hemmene fra frøene. Det er flere gode måter å fremskynde spiring av dillfrø:

  • Bobler. Slik kalles lufting av frø i vann. I landbruksproduksjon brukes luft eller oksygen. Og hjemme kan du holde frø i 2-3 timer i vannet med akvarietilkobleren slått på.
  • Soak i vodka i 15 minutter etterfulgt av vasking og tørking til flytbarhet.
  • For-suge og spire frø, utmerket resultat, men plagsom.

Spirefrø kan bare såddes i fuktig jord!

Dillen som er sådd i tørr jord, venter ro for regn og stiger da opp. Og sprouted og sådd i tørr jord grunne …

Spirende spiringfrø bør være nøye for å unngå spireutbrudd.

Et flott sted for dillplantingDe blir sådd om vinteren, om våren, om sommeren. Det er mer praktisk å gjøre dette på flere måter – for friske greener hele sesongen. Ved høstsåing, under vintering, blir hemmene fra frøene skyllet ut, kulturen vil stige så snart lufttemperaturen tillater det, og de kan ikke engang fylles med jord.

Når du planter i rader, ikke groove og stripe. Treading tegner en linje i skjæreverktøyets bredde. Frøene er spredt gjennom den resulterende stripen, og vi forsegler rakene. Dybde – 2-3 cm fra fremveksten av skudd trekker ut hele anlegget etter behov. Dermed kombinerer vi grøt og får grønt. Og siden plantene er sådd med en stripe, vil det ikke skade røttene til nabolandene.

Voksende dill i et drivhusPå en annen måte dyrkes nyvoksne bush-varianter. Dens funksjon – en ytterligere vekst stammer fra axils av bladene, noe som fører til økte og suspenderte planter bøssing stor størrelse, økt utbytte og forlengelse i vekstsesongen. Slike fennikel på frø er dyrket fra frøplanter.

En annen måte å dyrke fennikel om sommeren på er å spre frøene over de ledige områdene i hagen eller mellom sjelden voksende andre avlinger. I dette tilfellet ikke stole på de frodige tykke plantene, men vi får en avling uten å fjerne det ekstra området for dill.

Paraplyer av dillVed høsting av frø til etterfølgende spredning, etter område, såing, kan du ikke engang klemme dem ut av paraplyer. Vi knuser de modne blomsterstandene sammen med toppen og, bundet opp, holder den til brukstidspunktet. Når det blir nødvendig – tar vi den oppnådde sheafen og slår, bølger, trekker den over de valgte stedene i hagen.

Frø av dillDet er mulig å kjøpe frø ikke i spesialforretninger, men på apotek, hvor den selges som medisin. Det viser seg billigere, men uten kvalitetssikring. Vi ser på utgivelsesdatoen og kjøper i fjor, selv om 2-3 år gammel har en lignende likhet.

Gjødsel dill frø

Vi introduserer nitrogen i form av en løsning av Mullein eller tinktur av ugress. For å få det, kast ugresset i en fat vann, vann grønnsakshagen med en væske. Det er praktisk og effektivt å oppløse en liten mengde nitrat eller kompleks gjødsel i vanningsvann.

Fennikel vokser blant andre planterDet er situasjoner når det ikke er nok andre batterier. For eksempel på torvmyrer, er mangel på kalium vanlig, fra mikroelementer – kobber. Men dill – en utfordrende kultur, fersk i lang tid, er ikke lagret, og oppbyggingen av den vegetative massen er påvirket av nitrogen. Fôring med nitrogengjødsel: nitrat (deres 4), karbamid, ammoniakk og vannfri ammoniakk. Ammoniakk og ammoniakk vann brukes sjelden i små gårder på grunn av vanskeligheter med å jobbe med dem.

Dill skyter blant andre grønnsakerPraktisk bruk av komplekse gjødsel, der det finnes andre elementer av ernæring: kaliumnitrat, ammofos, diammofos, nitrofoski, ammoniumortofosfat og andre. Men gjør ikke høyere doser i håp om rask vekst i grøntområder: samtidig som innholdet av nitrater, som er skadelig for helsen, økes.

Vi håper at rådene i artikkelen vil hjelpe deg med å lære å dyrke en god fennikel og en grønnsakshage, vil glede deg med en generøs innhøsting.

Hva er årsaken til dillens dårlige vekst – video