Etter å ha fått en vakker bukett, vil du alltid ha ham til å stå i minst noen dager. For at roser skal stå i en vase i lang tid, må de og vannet ordnes på riktig måte:

 • du kan ikke bare ta med en bukett fra kulden inn i et varmt rom, eller varme inn i rommet med aircondition. Plutselige temperaturendringer vil negativt påvirke fargene, så de bør la for en stund i kaldt (i vinter) eller varme (i sommer), rom for tilpasning, og bare da gå inn i rommet der de står;
 • Før du legger blomster i vasken, må du rive av eller kutte ned de nedre bladene slik at de ikke rører vannet. Ideelt sett bør stammen nedsenkes i væske ved 2/3 av høyden;
 • må også beskjære stengets spisser, og skråt (2-3 cm) og helst i vann, slik at stengets innside ikke får luft. I tillegg kan du dele tipsene. Den skråt snittet gjør at rosen kontinuerlig får fuktighet, og splitting i flere fibre vil øke volumet.
 • vann er bedre å velge en permanent en. I den varme årstiden skal det være kult og i kulde – ved romtemperatur. For ikke å starte prosessene for gjæring og rotting i vannet i lang tid, er det nødvendig å legge til aspirin, borax, vodka eller alun til det;
 • For å forlenge friske kuttblomster vil næringsstoffer som legges til vann, hjelpe. Som sådan kan du bruke sukker (20-30 g) og eddik (1 ss.) Basert på 1 liter væske.

For å holde roser i vasen lenger, er det nødvendig å gi et bestemt temperaturregime av det omkringliggende rommet, nemlig kjølighet, men uten utkast. Klipp roser som kald luft, men tolerer ikke solens direkte stråler.

Related  Vet du hvorfor de nedre bladene blir gule?

Ytterligere tiltak

hvite roserFor å forlenge beundringsperioden for en rosa bukett, kan du utføre daglige prosedyrer. Så, vann i en vase eller annen beholder der det er blomster, er det nødvendig å bytte daglig, vask grundig under en strøm av vannstikk av stengler. Etter det er buketten aktiv, men sprø forsiktig, prøver å fukte bare ytre kronblade uten å påvirke kjerneknoppen. Vann i vasken, selvfølgelig, trenger du å helle en permanent, med tillegg av nødvendige næringsstoffer og bakteriedrepende stoffer.

I tillegg bytte Kostnadene økte for natten på et kjølig sted. Hvis de begynte å avta, er det mulig å gjennomføre en slik fremgangsmåte – dyppe blomstene i kaldtvannstemperatur på 7-12 ° C (knopper må være over vannflaten), la for natten, om morgenen for å forkorte stilkene og sette den bukett i friskt vann under tilsetning av ammoniakk (2- h. l.). Dette vil gi rom for en viss tid til å lagre roser i en vase.

Spesialiserte preparater

gule roserI tillegg til folkemessige måter å forlenge liv og friskhet av kutteblomster, kan du også bruke kjemiske midler i dag. Handelsfeltet tilbyr et bredt spekter av spesialiserte produkter som gjør det enkelt å løse problemet med å holde roser i en vase. Slike preparater inkluderer blandinger “Live Flowers”, “Bouquet”, “Live Rose”, “Chrysal”.

Valg av roser

For å roser i vasen lenge, bør blomster for buketten velges:

 • en bukett bør gjøres på kjøpstidspunktet, og ikke å kjøpe ferdiglagd;
 • roser til en bukett bør velges frisk, med rene kronblader, fast, “knirkende” til berøringsskruen. Hvis spissene av kronbladene med en mørk stripe – blomstene står lenge og kan raskt falme;
 • kutten av stammen skal være lys – dette er et tegn på at rosene har blitt kuttet nylig;
 • Knoppen skal stå direkte på stammen. Hvis han bøyer, når blomsten holdes bak spissen av stammen, er rosen ikke frisk;
 • Det er bedre å gi preferanse til blomster på korte tykke ben, som de bedre kan drikke vann og derfor stå lenger.
 • rose-budet må nødvendigvis ha en “skjorte” – de ekstreme kronbladene er som regel grovere, tette, tørreste og ikke like vakre som de indre. Hvis det ikke eksisterer, er det sannsynligvis flere ytre kronblade som er bundet og fjernet for å skape et vakkert utseende;
 • også et tegn på en frisk rose er en blank, livlig løvverk av rik farge, som ligger på regisserte grener.
 • å velge roser for en bukett, er det verdt å gi preferanse til rosa og te varianter, siden svart, rødbrun og burgunder er mer lunefull.

Velg de riktige rosene, lage ferske buketter, ta hensyn til anbefalingene for deres bevaring i vasen – og disse utrolig vakre blomster vil glede deg over en uke.

Video: En super måte å revitalisere roser i en vase