tomater i drivhuset

Drivhusmetoden for voksende tomater lar deg høste i perioder når det er umulig å gjøre det i det åpne bakken. Ved hjelp av et moderne polykarbonatbelegg kan planter dyrkes tidlig på våren uten ekstra oppvarming. Tenk på hva som inkluderer omsorg for tomater i et glasshus laget av polykarbonat.

Plante av tomatplanter

Pleie av tomater i drivhuset begynner med planting av tilberedte frøplanter i stedet for permanent vekst.

Den videre vellykkede utviklingen av voksne planter og utbyttet av tomatfrukt avhenger av kvaliteten på plantingen som utføres i jorden.

skudd av en tomat

For å plante frøplanter, bør tomat ha følgende parametere:

  1. plantehøyde 25-35 cm;
  2. Tilstedeværelsen av den første knoppen (kanskje åpningen av den første blomsten);
  3. mørk grønn farge av skudd og blader;
  4. diameteren av hovedstammen i rotthalsområdet er ikke mindre enn 1 cm;
  5. Tilstedeværelse av minst 7 velutviklede sanne blader;
  6. Rotsystemet samler seg helt i underlaget og har bare hvite levende røtter.

landing

Det er nødvendig å plante i henhold til en viss ordning, som avhenger av egenskapene til dyrket sort. Når fortykkede planteanlegg denne dekker hverandre, strekke seg, som fører til utvikling av sykdommen mottakelighet og reduserte utbytter. Med et meget sparsomt arrangement av frøplanter, vil drivhusområdet ikke bli brukt, noe som vil føre til mangel på den totale avlingen.

Derfor er det nødvendig å velge det optimale plantingssystemet, og det anbefales å bruke følgende parametere:

  1. Tidlig modne determinantvarianter med 2-3-stammeformasjon plantes i henhold til skjemaet på 60×40 cm.
  2. Bestemmende tomater med 1 hovedstamme plantes mer tett – 50×30 cm.
  3. I ubestemt høye tomater er plantesystemet sparsomt – 80×70 cm.

Bokser med kvalitets stiklinger plantet i brønner, begravd opp til 3-5 cm. Hvis plantene har vokst, kan stammen i en tomat legges i jorden til en dybde på minst 10 cm, mens grave en grøft. På stammen er det enkelt å danne flere røtter, som vil være i stand til å mate en voksen plante mer intensivt.

Related  Det er veldig viktig å vite når man skal plante bønner i åpen bakke i forskjellige klimasone

Hvordan bryr seg om tomater i drivhuset etter sitteplasser?

Mange faktorer påvirker overlevelsen av plantene og den videre veksten av tomatplanten. La oss vurdere i detalj viktige øyeblikk når vi bryr oss om tomater.

temperaturen

tomater i drivhuset

Frøplante periode med tilpasning til de nye forholdene i drivhuset lufttemperaturen må holdes i det optimale område fra 22 til 25 grader, må den ha jord varme over 15 grader. Under slike forhold gir planter raskt nye røtter, og de begynner å vokse intensivt.

Omsorg for tomater i et polykarbonat drivhus inkluderer behovet for konstant overvåkning av temperaturregimet. Polykarbonat har høye varmeisolerende egenskaper og god lystransmisjon, slik at solcelle været temperaturen på dagtid og kan betraktelig øke for å nå den kritiske verdi for planter (over 35 grader). Åpne dører og transoms vil redusere temperaturen.

Hvis det ikke er permanent oppvarming i drivhuset, bør det installeres en ekstra varmekilde hvis det er en sannsynlig forekomst av frost. I sin kvalitet kan forskjellige typer brennere, varmerør eller bare parafinlamper brukes.

vanning

drypp vanning tomater

Før planting er det ønskelig 2-3 dager for ikke å vanne plantene. Det vil ikke bli ødelagt og vil motta ytterligere herding.

Umiddelbart etter planting av tomater, må du vann rikelig. Dette er en av de viktige regler for omsorg for tomater i drivhuset. Det er nødvendig å skape kontakt mellom røttene og jorda. Hvis dette ikke er gjort, kan plantene feste og deretter lide lenge, noe som til slutt vil påvirke utbyttet negativt.

Ytterligere vanning utføres ved å tørke det øvre jordlaget. Fuktighetsnivået holdes til 85% av den totale fuktkapasiteten. Den enkleste fremgangsmåte for å bestemme kompresjons utføres i neven av jordlaget under 10 cm. Dersom det formes nerassypayuschiysya ballen og det er ikke fettete på hendene, er det optimale fuktighets nødvendig under vanning søl etter bolus flaten utlevering.

Related  Queen of melons – Chardjou melon eller Guliabi

På varme dager om sommeren er det nødvendig å vaske hver dag eller til og med to ganger om dagen.

Dreven jord overløp skadelig for røttene, så kjølig vær vanning bør utføres ikke mer enn en gang hver 3-4 dager.

gjødsel

kaliumnitrat

Ved planting av frøplanter på bunnen av hullet, er det nødvendig å helle startgjødsel. For å gjøre dette, bruk 20 g nitroammophoski med innholdet av N16P16K16. Rødder bør ikke kontakte granulatene på grunn av brannfarer, slik at de blandes med jorda.

kaliummonofosfatTopp dressing refererer til de mest ansvarlige jobbene i omsorgen av tomater i drivhuset. De gjennomføres ukentlig med etterfølgende vanning. Tomater er svært krevende på innholdet av næringsstoffer i jorda, spesielt fosfor. I arsenalet av vegetabilsk produsent bør tomat være monokaliumfosfat og kaliumnitrat. Dette er to hurtigvirkende gjødsel som vil fylle behovet for en tomatplante i makroelementer. De tar 20 g hver, oppløses i en 10-liters bøtte med vann og vann minst 10 busker.

pollinering

blomster

Omsorg for tomater under masseåpning av knopper inkluderer operasjoner som forbedrer dannelsen av eggstokkene. Tomater har selvbestøvende blomster. For å pollen strømmet ut og slå pestelen, rist tomatplanten litt. Denne operasjonen utføres om morgenen i solfylt vær.

grønne tomater

Under lufting flyr insekter inn i drivhuset, noe som hjelper blomstene til å pollinere. Humlebeiner gjør dette veldig bra. Det er mulig å sette en bikube med humle i et drivhus for å øke festingen av frukt.

god høst tomat

Å observere alle regler for omsorg for tomater i drivhuset, kan du få en rikelig høsting av deilige tomater.

Slik bryr du seg om tomater i et drivhus (video)