Rene poteterDen viktigste fienden av potetplantasjer er tradisjonelt betraktet som Colorado-keiseren. Men når skaden fra denne pest av potet og dens larver på topper synlige for det blotte øye, tap av oppholdet wireworms finnes bare etter å ha gravd avlingen.

Fare for wireworm som et skadedyr av poteter

wirewormsHvis stedet er smittet med harde larvebille larver larver opptil 3 cm, er ca 60% av knollene gjennomsyret med komplekse passasjer av potet skadedyr. Mens de skadede poteter er i jorden, er kjøtt rundt hullet fylt med putrefaktive bakterier, nematoder og sopp. Wireworm virker ikke og saftige røtter, og som følge av at hele poteter ikke mottar mat, og avlingen faller skarpt.

Klikk billedetUtvalget av klikk biller er svært omfattende, så larvene er gule med en bemerkelsesverdig tett skall allestedsnærværende og lett spiser ikke bare potet, men også saftige røtter vekster som for eksempel, bluegrass og bluegrass.

På grunn av overflod av saftig mat, er potetplantasjene ekstremt attraktive for larver. I dette tilfellet virker skadedyret aktivt på sengene gjennom hele vegetative perioden, som begynner med spiring av knoller, og slutter med tørkebusker. Men uansett hvor hardt gartneren prøvde, er det lite sannsynlig å bli kvitt wireworm helt på potetfeltet.Strengt felt

Måter å kvitte seg med en wireworm på et potetfelt

Du kan bare redusere antallet av disse farlige insekterene betydelig og bruke spesielle tiltak for å beskytte planter mot skadedyr. Og kampen med larver av billeklikk kan utføres i flere retninger. Dette inkluderer:

 • jordkultivering og innføring av stoffer som sikrer ødeleggelse av skadedyr av potet og hindrer reproduksjon
 • Enheten av alle slags feller og baits for wireworm og voksne biller;
 • bearbeiding av poteter før planting av aktive stoffer;
 • mekanisk graving, lossing av jord på stedet og andre agrotekniske metoder.

“Prestige”: bearbeiding av poteter før planting

Prestisjefylte poteterTiltak som er rettet mot å beskytte plantet knoller fra wireworm angrep inkluderer behandling av plantemateriale med aktive stoffer som Prestige. Som et resultat av dressing, frø potet etter planting mister appell for wireworms og andre skadedyr, inkludert Colorado beetle, bjørner og horsetails.

Virkningen av preparatet “Prestige” ved behandling av poteter, i henhold til instruksjonene, varer opptil 60 dager. Selv ved utseendet til de første bladene over sengen, kan du se hvordan Colorado-biller reagerer på kjemikaliet. Voksenpersoner dør raskt, men hvordan finner man ut om wirewormen døde?

Wireworm på potetbuskHer vil det bare være å grave i busker og observere plantasjer som de vokser og blomstrer. Det er funnet ut at antallet berørte planter under “Prestige” er dramatisk redusert, og de unge knollene er sunne. Men når 60-dagers perioden utløper, går skadedyrene på poteter igjen til planting.

 • Siden knollene til vinteroppbevaring utgraves mye senere enn to måneder senere, kan gartnere ikke uten ekstra tiltak for å beskytte avlingen.
 • Men de tidlige varianter av poteter, modning raskere enn 60 dager, er det bedre å ikke etse “Prestige”.

Hvordan i dette tilfellet bli kvitt wireworm på potetfeltet? Hvilke plantevernmidler kan brukes til å bli kvitt wireworm.

Metoder for å bli kvitt wireworm i poteter

Trådmask i jordenI de fleste tilfeller blir de mest enkle agrotekniske teknikkene en seriøs hjelp:

 • pløying av tomten tidlig på våren, når larver og voksne biller fortsatt er inaktive, blir lett rovdyr til fuglen eller dø i solen;
 • forsiktig fjerning av ugress og deres røtter, blir habitat for wireworm og mat av dette skadedyret av poteter;
 • sommeren løsningen av jorda under potetbusken gjør det mulig å trekke ut koblinger av egg av billeklikk på solen som er skadelig for insekter;
 • Høsten gravering av stedet kort før starten av stabile frost bidrar til å trekke insekter inn i luften, hvor wireman forgår fra forkjølelsen.

I løpet av våren er gødningsstoffer som inneholder nitrogen og ammoniakk, som er ekstremt ubehagelige for wireworm, introdusert i jorda i jorda. I tillegg er skadedyret ubehagelig på jord med lav surhet. Erfarne gartner anbefaler i hullene når planting for å legge til noen få granuler av superfosfat.

En annen effektiv metode som bidrar til å bli kvitt wireworm i poteter, er å introdusere under en knoll når du planter en spesiell jord som inneholder rovematatoder. For disse mikroskopiske ormer blir potet skadedyr en lukrativ byttedyr, og for planter og mennesker er slike organismer helt trygge.

Sikker måter å håndtere wireworms

Tuber-stanset knollerFor å fjerne skadedyr fra kartoffelområdet, brukes mange slags agn og feller ofte, som ligger langs omkretsen av landingene eller plassert mellom ryggene.

 • Juicy skiver av poteter strenger på en streng, og slike kranser blir begravet langs ryggene til en dybde på 5 til 15 cm. Lures endres om to til tre dager.
 • Hvert halve meter, er flere korn korn eller mais plantet gjennom hele området. Når det er skudd, vil saftige røtter sikkert tiltrekke seg skadedyr.
 • Voksne biller og larver akkumulerer vanligvis under halm, løvverk eller topper, som kan plasseres langs grensen til potetfeltet.

Agn for wirewormsVed hjelp av slike agn er det viktig å regelmessig inspisere dem og forandre dem i tilfelle akkumulering av farlige skadedyr av poteter. Som et middel til å avstøte ledningen, kan du bruke:

 • vanne sengene ved infusjon av mor-og-mormor, løvetann, celandine eller nettle;
 • soaking knollene i infusjon av celandine før planting;
 • løkskall, som legges i hullene når planting knollere;
 • gullfugler rundt omkretsen av området eller i gangene;
 • Ferskt sprinklet furu eller gran nåler langs ryggene.

Overholdelse av vekslingHvis området tillater, bli kvitt wireworm på potetfeltet vil hjelpe ordentlig organisert veksling. Jordskadeanlegg påvirker ikke planter hvis de plantes i det første året. Derfor, poteter alternerer med skjemmende for wireworm planter, for eksempel belgfrukter, våren raps og bokhvete, vil ikke bare bidra til å redde avlingen, men også for å berike jorda næringsstoffer.

Etter høsting i stedet for poteter, er det nyttig å så sennep, alfalfa, kløver. Disse avlingene for skadedyr av poteter er ikke spiselige i det hele tatt, endring av dietten vil resultere i døden av insekter eller deres avgang fra det berørte området.

Video: “Plager av planter – wireworm og en klikk-knapp”