bringebærMange gartnere tror at bringebær er upretensiøse og krever ikke spesiell omsorg. Dette er imidlertid langt fra saken. For å samle en rik høst trenger du ikke glemme å mate planten på bestemte tidspunkter.

Dette gjøres vanligvis tre ganger i en sesong mens knytte bær (mai), i løpet av frukt modner (juni), samt på busken er dannet knopper som ny avling (august-september) vil vises i fremtiden. Først brukt nitrogengjødsel (det er nødvendig for god utvikling av plantene) og deretter mineraltilskudd (de gir mat frukt som er dannet, og derved øke produktiviteten).

Raspberry fôring på våren

Den første topp dressing av bringebær skal utføres i mai. Til dette formål, vanligvis brukt reparted gjødsel. På 1 kvadrat. m trenger 6 kg. gjødsel. Det legges ut rundt busken og strø med et lite jordslag. En slik operasjon er utført for å bevare alle næringsstoffer av organisk gjødsel.

Mange gartnere tror at den mest effektive måten er å bruke mullein (slurry). Den er forberedt ved oppløsning i vann. På en 10-liters bøtte trenger du et halvt kilo gjødsel. Den resulterende løsningen helles rett under busken. På 1 kvadrat. m. planting 5 liter gjødsel er nok.

utilstrekkelig fôringEn annen måte å mate hindbær på er å bruke kyllinggjødsel. Forresten, denne gjødsel kan brukes når som helst på året. Dette forklares av at det inneholder mange nyttige stoffer som er nødvendige for den fulle utviklingen av planten. Disse er nitrogen, fosfor, kalsium og kalium.

Forbered arbeidsløsningen på forskjellige måter. Noen gartnere foretrekker å insistere det i 2 uker, andre mangler noen dager. I alle fall er proporsjonene av fremstillingen av løsningen fra kyllinggjødselet det samme – 1:20. Det er best hvis du bruker ekte kyllingfylling, men du kan kjøpe den i butikken. Sant det sistnevnte alternativet vil være veldig dyrt fornøyelse.

Hvilke av de ovennevnte alternativene som skal brukes, avhenger av gartnerens preferanser selv. Absolutt alle metoder er effektive.

Raspberry fôring i midten av sommeren

Under dannelsen av frukt trenger hindbær også gjødsling. Men i dette tilfellet brukes organ-mineral kosttilskudd. For disse formål er det for eksempel bra å bruke gjødsel “Biovita” eller “Ideal”:

  1. Gjødsel “Biovita” (i granulat). For å forberede arbeidsløsningen trenger du 20-30 gr. på en bøtte med vann. Den mottatte væsken skal infiseres i løpet av dagen. Deretter brukes den til gjødsel. 10 liter er nok for 5-7 kvadratmeter. m.
  2. Gjødsel “Ideell”. Prinsippene for forberedelse er det samme som for det forrige produktet. 10 liter vann trenger vanligvis 60 gram. (3 ss.). Løsningen er umiddelbart klar for bruk. En bøtte er nok for 7 kvm. m.

Topp dressing av bringebær i tidlig høst

Ikke nok sporstofferDen siste topp dressing av bringebær er laget i begynnelsen av høsten (første tiåret september). I dette tilfellet brukes mineralgjødsel. Dette er nødvendig for at blomsterknopper skal danne så mye som mulig.

Så, for den siste fôring på en busk trenger potassium salt (40 g.) Og superfosfat (60 g) i tørr form. Granulene ble innført i den løsnede jorden på forhånd, er den beste strø dem (pellets) et meget tynt lag av jord. Dette vil holde alle næringsstoffene.

Definer mangelen på viktige sporstoffer i bushens utseende

gul bringebærDet legges merke til at i henhold til eksterne endringer av anlegget, er det mulig å forstå hvilke sporelementer det mangler eller omvendt, i overkant.

  • mangel på nitrogen – bladene er bleknet, små og vokser veldig sakte;
  • overskudd av nitrogen – busken vokser veldig raskt, og ikke modne bær smuldrer;
  • mangel på kalium – kantene på bladene visner eller stryker, også tilfeller når de er malt i brun;
  • mangel på fosfor – denne forandringen er synlig for det blotte øye: anlegget er veldig svakt, og skuddene er tynne;
  • mangel på magnesium – bladene får en gul fargetone (hovedsakelig i midten), planten vokser sakte;
  • mangel på jern – bladene blir gule, men ikke over hele overflaten: årer forblir grønne.

For oppmerksomme gartnere eksterne endringer bush – en slags klokke som forteller deg det du trenger i øyeblikket anlegget. Dersom tide å ta affære, så vi kan forvente at en god avling vil fortsatt bli samlet.

Oppsummering, det bør sies at gjødsel for bringebær er svært viktig. De vil bidra til å redde selv de svakeste buskene. I tillegg kan korrekt påført topp dressing øke utbyttet betydelig. Det viktigste er å kjenne de nødvendige proporsjonene og ikke å forveksle med forberedelsen av ulike typer gjødsel. Hvis du overfeed busken, kan den dø eller være syk i lang tid.

I video anbefalinger for omsorg av bringebær