tre inspeksjon på vårenFrukthage krever all sesongomsorg, og det er bedre om det er forebygging enn behandling av sykdommer og ødeleggelse av skadedyr. Spesielt irritere gartnerens pære og eple sykdom. Sommeren 6 hektar er avlsmuligheter for mange sykdommer. Det er nødvendig å binde bladene til naboens trær, i en uke diskuterer all hagearbeid angrepet. Bare den generelle kampen mot sykdommer og skadedyr vil spare høst av søtt, utløpende juice, pærer.

Problemer som oppstår ved dyrking av pærer

Hvilke sykdommer ligger i vente på en pærehage og hvordan de skal bekjempe dem:

  • værkatastrofer som svekker treet;
  • soppsykdommer i kronen og fostrene;
  • bakterielle og soppsykdommer av stammer og rotsystem;
  • virussykdommer;
  • insekt skadedyr.

Sjelden når sykdommen til pæren kommer alene. På det svekkede treet faller plagene ned i komplekset. Agrotekniske tiltak for å ta vare på hagen kan eliminere mange årsaker som forårsaker sykdom.

Hvorfor trenger du å høste plantestoffer i høst og vår? Å vinter i bladene av sykdom og skadedyr ble ødelagt. Hvorfor bleges de på trebukser? For å beskytte barken mot solbrenthet. Sprengene blir rengjort og dekket med hage slik at ingen soppsporer trer inn i skogen, insekter mangler ikke flere ganger. Tidlig topp dressing, sprøyting med soppdrepende stoffer og pæresykdommer truer ikke. Hagen vil blomstre med blomster, vakre løvverk, begavet med honningfrukter.

Tegn og behandling av de vanligste pæresykdommene

scab på bladene og fruktene av pærenEn ubehagelig overraskelse er utseendet på en scab i hagen. Det påvirker mange frukttrær, men hver plante har sin egen sopp – Fusicladium pirinum utvikler seg på pæren og rammer hele den grønne veksten. Hvis pæresykdommen er på pæren, som på bildet, startes behandlingen umiddelbart. Etter bladene vil de ubehagelige skurene dekke frukten, knekke og råtne.

Behandling består i umiddelbar fjerning av berørte skudd. Hele treet behandles tre ganger med 1% oppløsning av kobber soppdrepende midler. Under budding, etter blomstring, og igjen etter 2 uker. Hvis hagen er sterkt smittet med pæreskallen, omfatter kontrolltiltakene behandlingen av stubelsirkelen. På høsten, etter høsting og høsting av planterester, skal jorden rundt frukttræret fuktes med 10% styrke ammoniumnitrat. Ikke spray på fatet!

bakteriell brenningEn annen formidabel helsetjeneste er hentet fra infiserte trær med insekter, vind. Svampen Erwinia amylovora venter bare på at sporene faller på føttene av insekter. En indikasjon er utseendet på svarte eller brune blader i kronen. Dette er en bakteriell forbrenning av en pære, hvis behandling skal starte umiddelbart. Svampen trer inn i interiøret, passerer kambiumet og kan ødelegge treet. Derfor må du først kutte ut alle lesjonene til et sunt vev. Da må du ikke glemme å desinfisere kniven etter hvert kutt. Hvis det meste av grener er truffet, er treet bedre for oppstyr for å redde fra naboens infeksjon.

Sprøyting utføres med soppdrepende midler i en konsentrasjon på 1% kobber, 0,7% jernsulfat eller antibiotika rifampicin, gentamicin og lignende.

svart plume på pærenHva skal jeg gjøre hvis bladene på en pære blir svarte under berøring av en svart sopp? I utgangspunktet legger soppene seg på arkene som er berørt av bladlus, på de søte sekresjonene. Men selve pæren er attraktiv for sopp. Det er ikke bare implementert i karakterkatedralen. Svært snart oppnår området med nederlag hele kronen, frata fotografietreet. Det er nødvendig å fortynne en såpeoppløsning av 0,5% kobbersulfat eller kloroksyder. På en bøtte med en løsning, må du justere og bringe til en homogen tilstand 150 g såpe.

Hver gang, på grunn av pærens sykdom, blir bladene og fruktene svarte, må du finne årsaken til sykdommen og bekjempe den.

rust på pærebladerRust er ikke mindre skade på hagen, som ikke kan forveksles med andre skader. Oransje flekker påvirkes ikke bare av bladene, men også av fruktene. Svampen smitter anlegget i begynnelsen av sommeren, og på høsten på baksiden av bladene blir det sporer i papillene. Treet taper vitalitet. Bekjempelse av svøpet er å fjerne de berørte delene, behandling med soppdrepende midler, askeinfusjoner, urea. En sopp vokser på nåletrær, og går deretter til frukthagen.

Ikke mindre skade kan forårsake tresykdom cytospores pærer. Cytosporose er forårsaket av forårsakende middel av Cytospora leucostom sykdom, en soppsykdom. Men patogenet blir introdusert i treets skadede bark. Grunnårsaken kan være solbrenthet eller frostbit. Samtidig tørker barken opp, eksfolierer, får rødbrun farge.

pulveraktig mugg på pærerPuddermugg først danner et belegg, bladene er som om strø med mel. Da blader bladene rødt, brett langs midtstripen og visne. Følg behovet for unge planter, mens de har en delikat bladblad. Utryd svampen ved behandling med penicillin og tetracyklin antibiotika. Vel hjelper til med å sprøyte frisk, “fra under halen” mullein, og en løsning av soda med flytende såpe.

Sykdommer pære beskrevet med bilder og deres behandling er varierte, men de alle føre til død eller betydelig reduksjon i høst, smakløst frukt.

Det er visse mønstre for fremveksten av soppsykdommer. De blir introdusert i det fuktige varme været, eller til tider med plutselige temperaturendringer.

Utseendet til rikelig dugg er den tiden da man bør være spesielt årvåken. I den fortykkede trekronen, hvor fuktighet opprettholdes i lang tid, føles mycelien av soppen komfortabel. For ikke å forstå hvorfor bladene er svarte i pæren, hvordan å helbrede, hva å behandle, er det nødvendig å lede hagen riktig.

Men pæreved, barken, røttene er boen til sykdommene i en annen gruppe.

rotkreft av pærerRotkreft, en bakteriell sykdom spredt av bakterien Agrobacterium tumefaciens. På nettstedet vises med infisert plantemateriale. På jorden er det flere år. Registrere rudiments av sykdommen kan være ved nøye undersøkelse av rotsystemet av plantemateriale. Det er nødvendig å fjerne tvilsomme steder før planting, desinfisere røttene i kobbersulfat.

Pære kan bli smittet med svarte kreft når stammen begynner å knekke og utvikle lysebrun utslipp. Årsakene til barking av bark er mange, selv for dyp landing. Men hver sprekk er porten for smittsomme og soppsykdommer. Og kampen for treets liv kjenner ikke hvile.

 Pære skadedyr

midd på pæreMange jegere spiser bladene og fruktene av pæren i verden av insekter og leddyr. Gartneren er forpliktet til å utføre forebyggende behandling av pæren under massen invasjon av skadedyr. Men stille, gradvis, umerkelig inn i det grønne dekselet, introduseres leddyr – myter. For pærer er det mest forferdelige skadedyret en pære- eller gallemitt.

En liten skapning opp til 1 mm i størrelse, med 4 ben, faller inn i en hage med vind, eller på klær og sko, skaper kolonier. Gartner kan okkupere skadedyret, gjør plantings med planter som befolket med kvaler.

pære myteHvis det er hevelser på arket, begynte denne kolonien av kvaler å formere seg. Vesikler kalles galls, de er oppnådd ved å forandre bladcellene under virkningen av gift. Skadedyret suger saften fra bladcellene, vevet dør av, bladet blir svart og kasseres.

Tiltak for å kontrollere gallemitt på pæren består av:

  • i systematisk høsting av fallne blader med kolonier av araknide insekter;
  • planting av varianter som er resistente mot skadedyrsangrep;
  • graver i høstbuksene på høsten.

Kjemisk behandling mot gallemitt er bruken av svovel- og fosfatpreparater. Av ferdige insektmidler er Vertimek egnet. Alle disse stoffene er helsefarlige, og de må brukes i verneutstyr.

Du kan ikke forlate mummifiserte blader i trærne om vinteren – det dvaler av hagtorns avkom. Den sommerfugl som ligner kål, med gunstige vinterblader, blader ikke bare pæretrærne, men også hagtorn, fuglkirsebær, epletre.

larver av pæresagenPæresag, et insekt opp til 6 mm i størrelse, venter på åpningen av blomsterknopper for å legge et egg i hver blomst. Caterpilleren skader 4 foster under utviklingen. Kontrolltiltak – graving, ødeleggelse av edderkoppkakonger, som ligger i fremtiden av avkom.

Det er umulig å liste alle skadedyr pærer i en artikkel. Men gjennomføringen av forebyggende tiltak vil bidra til å kvitte seg med mange problemer.

Bekjempelse av pæresykdom – video