Vår beskjæring av frukttrærÅ plante en hage er bare det første skrittet for å få en høst. For å sikre at det er godt fruited og ikke syk, trenger vi beskjæring av frukttrær. Gjør det om vår og høst. La oss snakke om våren.

OhHvis du kutter en plante, skader du ham. Derfor er det svært viktig å velge type og kvalitet på instrumentet du bruker. Det avhenger av hvorvidt treet blir gjenopprettet raskt.

Du trenger:

 • hage kniv;
 • Beskjærings;
 • baufil.

Verktøy for beskjæring av frukttrærDet anbefales å kutte grenene med en kniv. Secateur er lettere, men det gjør mer skade: det komprimerer kraftig treet, og så helbreder såret lenger. For at hagen skal komme seg raskere, må kuttet være jevn. For å oppnå dette er det bare mulig med en hagekniv.

Vår beskjæring av frukttrær

Amatørgartnerne har ofte spørsmål: Når man skal kutte frukttrær om våren, er det mulig etter begynnelsen av sapbevegelsen? Alt avhenger av tilstanden til hagen din. Stammen var delt, knuste grener under vekten av snø? Selvfølgelig er beskjæring uunngåelig. Når det ikke er noe slikt, er det ikke verdt å traumatisere trærne. Tross alt er beskjæring ikke en ende i seg selv. Hvis du danner trær etter reglene, trenger du bare en minimal korrigerende operasjon, uten hvilken du kan gjøre i det hele tatt.

Vår beskjæring av frukttrærBeskjære frukttrær er en viktig faktor for en sunn og fruktbar hage. Og du må gjøre det dyktig. Først av alt må du fjerne skuddene:

 • som avviger fra bagasjerommet i skarp vinkel;
 • rettet mot kronens midtpunkt;
 • som ikke bærer frukt (ulver).

Det er flere regler som gartnere-fagfolk alltid holder seg til:

 1. Beskjæring skal startes umiddelbart, så snart store frost sov (oftest er dette slutten av januar, tidlig i mars). Så fryser sårene ikke, og når sapstrømmen begynner, vil de helbrede raskt. Delene skal være glatte, glatte. De må smøres med en hagefume.
 2. Kuttskudd trenger over øynene som vokser utover fra kronen. Skive fra innsiden til utsiden.
 3. Grenene som er fortsettelsen til stammen må være lengre enn de andre.
 4. På de svake trærne får du en kort beskjæring. Trim over andre tredje øynene.
 5. Med en sterk vekst gjøres en gjennomsnittlig beskjæring. Grenene kutter av det femte øyet.
 6. For kraftige trær bruker en lang beskjæring, og etterlater åtte eller flere øyne.

 

Kronformasjon

Kronedannende teknikkSkjema kronen av et ungt tre kan begynne i det andre året i sitt liv og fortsette i flere år. Frukt på epler, pærer vises på flerårige skudd, og plommer, kirsebær bærer frukt neste år etter planting. Å vite dette kan vårbeskjæring av frukttrær gjøres uten mye skade for fremtidig høst. Et ikke-stadium og sparsommelig system for dannelsen av kroner er utbredt. Sistnevnte er ideell for kirsebær, blommer, kirsebærplommer. Grunnlaget for en slik krone er bagasjerommet og opptil et dusin laterale grener som vokser fra stammen med lange linjer i en avstand på opptil tjue centimeter fra hverandre.

Generelle prinsipper for beskjæring av frukttrærOg hvordan skal du skære frukttreet på våren og danne en krone? Fortsett som følger:

 1. Dirigenten er et sentralt skudd, kuttet ca 80 cm fra bakken. Det viktigste: på dirigenten skal forbli opptil et dusin nyrer. Fra dem vil det gå nye skudd, laterale grener. Dette er første nivå.
 2. Neste år, fjern de skadede grenene for vinteren, velg tre eller fire sterke. Fjerner resten. Dette er andre nivå.
 3. Derfor er prinsippet om å danne det tredje nivået allerede i fjerde år.
 4. Treet nådde en fire meter høyde (lavt voksende frukttrær – maksimum), fjern lederen over den øvre grenen. Dermed stopper veksten, helt danner kronen av treet.

Beskjær trær regelmessig: en gang i året, eller på vår og høst. Til enhver tid, som nødvendig, produserer sanitær- eller korrigerende beskjæring.

Beskjæring av frukttrær i vårens tid – slutten av vinteren eller tidlig vår. Dette er spesielt viktig for aprikos, kirsebær, fersken, kirsebærplomme. Sommer beskjæring er bare å fjerne toppen, grener, som bidrar til unødvendig tetthet av kronen.Forming og beskjæring av trær

Beskrivelse: a – kortere skudd i det første året; b, c – forme beskjæring av kroner langs en gitt kontur; d – sanitær beskjæring (fjerning av tørre grener); d – beskjæring og tynning for å forbedre luftingen (før og etter); e – foryngelse av gamle trær.

Beskjæring av voksne frukttrær

Hagen din bærer allerede frukt. Men han, så vel som unge trær, krever omsorg og fjerning av visne eller syke grener. Hvordan kutte frukttrær om våren?

Vår beskjæring av et ungt treDen fortykkede kronen av frukttræret må tynnes ut. Etter fem år fjern lederen. Dette vil begrense veksten oppover. Fjern avdelingen helt eller delvis. Delvis fjerning vil bidra til veksten av filialen, som ligger side ved side. Du må kutte og syke, tørkede grener – forbedrer belysningen av kronen, fruktene fordeles jevnt.

Beskjæring gjøres best når treet hviler inntil sapstrømmen begynner.

Hvis kronen er pyramidal (pæretreet – grenene vokser oppover), skal de voksende grenene senkes: la de som er rettet nedover, og de som er oppe, blir kuttet av. I andre frukttrær styres grenene nedover – de må heves: fjern styret nedover.

For å forynge treet, må du kutte den øvre delen av kofferten og fortynne kronen. For å gjøre dette, fjern de gamle grenene som kommer inn i kronen, som er sammenflettet. En veldig tett krone, for ikke å skade planten alvorlig, bør ikke tynnes over natten, utvide operasjonen i to eller tre år.

Ordninger for beskjæring av pærer, kirsebær, epletrær

Beskjæring av frukttrær i vårens skjema for pæren:

 1. Om vinteren blir grenen fryse og spinnende topper. De er helt fjernet eller kuttet.
 2. Hvis kuttet severely, vil det svekke treet, fruktene vil vises mye senere enn du forventer. Det er bedre å lage en moderat beskjæring.
 3. Årlige tregrener er nyttige for å bli litt forkortet. Dette vil bare styrke dem.

For kirsebær, kirsebær:

 1. I unge trær blir fem til syv sterke grener igjen, “ser” i forskjellige retninger. Avstanden mellom dem er opptil 10 centimeter.
 2. Alle svake grener fjernes.
 3. Lederen må være 20 cm lengre enn de andre.
 4. Kirsebær og kirsebær kuttes bare om våren.

For epletrær:

 1. Før du begynner beskjæring, må du rense bagasjerommet, hovedgrenene fra skuddene.
 2. Forynge den gamle planten, øk avkastningen på fjerning av en tredjedel av grener og grener – det viktigste er ikke å overdrive det.
 3. Utfør beskjæring i flere år.

Noen tips for erfarne gartnere

Arbeid i hagen din, sett på erfaringer fra andre gartnere og ikke glem:

 1. Fjern grener, ikke forlate hamp, kutte av på stammen selv.
 2. Korrekt laget skive etterlater et spor av pent overgrodd “ring”.
 3. Fjern tykke grener, først ta et hakk under, og deretter fra oven. Således forblir barken uendret dersom grenen faller.
 4. De fjernet skytingen feil, det er skade – skrell, behandle kuttet med en var.
 5. Med trimmet podmerzshih trær er det bedre å vente til neste vår.
 6. For å forsegle huller, for å bore dreneringsåpninger er det umulig.
 7. Hvis det er fare for å bryte grener under vekten av frukten, må du ikke sette støpene. Det er bedre å kutte av noen frukter. Ellers vil anlegget bli vant til og vil ikke være i stand til å holde grenene alene.

Hvordan ordentlig kutte planten og ikke skade, lærer du ved å se videoen på slutten av artikkelen.

Tips fra erfarne gartnere

 1. Ved beskjæring skal beskytteren holdes smal til grenen.
 2. Ønsker å danne en frodig krone av et ungt tre, forkort lederen med ¼.
 3. En guide må bare være en. Det er konkurrenter – likvidere.

Ett år etter plantingen, forkorte stammen med 20 centimeter, og grener opp til 7 centimeter. Merk: grenene nederst skal være lengre.

Vår beskjæring av frukttrær video