orpinVåren skogen, dekket med et teppe av primroses, delikat og elegant, er et bemerkelsesverdig vakkert syn. Blant de første og begynnelsen alltid finnes elegant og tynn, dirrende ved den minste vindpust de hvite knopper av lave busker, populært kalt “hare spirer” eller “Kukushkin kløver.”

Harekål er en plante som offisielt kalles vanlig sur cilia, med karakteristiske triple eller palatosyllabic blader av lyse farger. På Rysslands territorium er det seks villdyr, men for midtstripen er det karakteristisk for den vanlige suren. I verden er denne planten nesten utbredt nesten overalt: Europa, Nord-Amerika, Sørøst-Asia.

Bladet av denne planten er et symbol på Irland og er avbildet på sin våpenskjold, som har forevitt seg for alltid i verdenshistorien. I Europa er det ikke uvanlig å blande syre med kløveren som vokser bare i enger, derfor ga de denne typen kombinert navn – kløver surt.

Den helbredende egenskapene til harekål

gøgkløverBladene på planten er hyggelige, sure, deilige og sunne. Smaken av planten sikres av følgende stoffer:

 • organiske syrer – oksalsyre, sitronsyre, æblesyre og ravsyre, noe som gir en behagelig søtsyre smak;
 • av sporstoffer bør tildeles kalsium;
 • provitaminer: karoten (vitamin A) og rutin.

For medisinske og ernæringsmessige formål brukes de luftige vegetative delene av mandel – blader med petioles. I tillegg til å bruke fersk fra dem, forbereder de avkok, infusjoner, klemmer ut saften.

Kukushkin kløver brukt:

 • som en nese – som et hemostatisk og sårhelende middel;
 • i behandling av betent og pustulære hudsykdommer, med furunkulose;
 • med anoreksi: Som et middel til spennende appetitt og normalisering av fordøyelsesprosessen – på grunn av syrer som går inn i sammensetningen, blir utskillelsen av magesaft blir mer intens,
 • å forbedre metabolisme, som koleretisk og antiemetisk;
 • som et antiskorbutisk middel;
 • i dietologi anbefales råkål til gastritt med lav surhet;
 • som et anthelmintisk middel;
 • Når forgiftet av kvikksølvdamp og forbindelser, kan planten brukes som primær antivirom;
 • perfekt hjelper med åreforkalkning av blodårer og hjerte-og karsykdommer.

De offisielle medisin bruk Oxalis for å forbedre helse og behandling er en anbefaling med bestillinger på flere kontraindikasjoner: lever og nyre-svikt, leddgikt, kramper, nyrestein, gikt og sykdommer i blodet.

Hare kål dekorative

vanlig surDekorative typer skjørbuk er ikke uten grunn villig oppdrettet av blomsteravlere: De meget delikate og raffinerte blomstene på høye peduncles, nesten hvite med et gult øye og rosa eller lilla vener, er veldig attraktive.

Related  Foto og beskrivelse av kirsebær kirsebær sorter

På sitt sommerhus kan dyrkes som en normal (wild) hare kål, så det er fin form, men det bør bli husket at på grunn av godt utviklet rotsystem og en spredning av modne frø i de mange meter rundt Shamrock sprer svært raskt og kan feie hele territoriet til nettstedet ved å bli et vanlig ugress. I landskapet blomsterbruk er det plantet for å produsere en jevn, vakker grønn teppe.

Du kan skille syre på to måter:

 1. vokser fra frø, som trenger lav temperatur for spiring (stratifisering anbefales);
 2. skyter med det øverste laget av jord.

Harekål er en plante som krever fuktighet og liker ikke steder som er åpne for direkte sollys (spesielt for rødblodde dekorative former).

Fordelene med Harekål

gøgkløverUtvilsomt nyttige egenskaper, brukes vanndynnet plantesaft ofte som et vitaminholdig middel med høyt innhold av askorbinsyre (vitamin C).

Syre sure syre har ingen spesiell næringsverdi, men de inneholder et stort antall vitaminer, mikroelementer og fiber. Kål legges til kvass og suppe, kokte kompotter og brygget vitamin te, tørkede urter i små mengder brukes som krydder for salater, til egg og kjøttretter.
Kukushkin-kløver kan brukes til og med som eddik på grunn av økt surhet. I store mengder anbefales ikke planten til bruk, da dette kan forårsake irritasjon av urinveiene.

Trekk Shamrock er deres respons på mindre endringer i den meteorologiske trykk, temperatur og fuktighet, for eksempel, bladene og blomstene av Oxalis til vær foldet og lukket.

Jukseklærens juice er perfekt fjernet flekker fra blekk og rust, og stoffets farge gjenopprettes.

Dermed kan den vanligste planten, som harekål, være veldig, veldig nyttig for hele menneskeheten. Naturen bryr seg om mennesker, og gir dem et så elegant og beskjedent grønt mirakel.

Related  Den ledende faktoren for fruktbarhet av forskjellige jordtyper er humus

Harekål eller kislitsa – video