Gulrøtter og rødbeter i hagenGarantien for en god høst er rettidig sådd, vellykket utvalg av en rekke og overholdelse av agrotekniske forhold. Den første faktoren er veldig viktig for rødbeter og gulrøtter, siden riktig såingstid lover gode resultater.

Gulrøtter og rødbeter på samme seng møtes ikke godt sammen, så gartnere anbefaler ikke å så dem i nærheten. Likevel, hvis du overholder alle betingelsene, kan du vokse en god høst av disse grønnsakene. På kompatibiliteten til disse to grønnsaker er mye kontrovers.

Når skal du plante gulrøtter og rødbeter på ett lapp

Såing grønnsaker på en sengDet er nødvendig å vite når du skal plante gulrøtter og rødbeter på våren, og ikke for å forsinke øyeblikket. Ogorodniki identifiserte flere gunstige dager for dette:

  • 11. april;
  • 8. eller 9. mai;
  • fra 12. mai til 17;
  • 27. mai;
  • 4 eller 5 juni.

Såing kan gjøres på andre dager, men de nevnte tallene anses som de mest gunstige. Det er også ugunstige dager som definerer hvert år i henhold til månekalenderen. Utbyttet avhenger av såingstiden, og rotavlingen påvirker den.

Gulrøtter og rødbeter varierer i kaldt motstand. Gulrøtter er kaldt motstandsdyktig og tolererer normalt frost med en temperatur på 4-5 grader under null. Såfrø kan være ved en temperatur på minst 3 grader av varme. Såingstiden for gulrøtter bør velges basert på rotkultursortimentet.

De er:

  • tidlig modning (opptil 100 dager med vegetasjonstid);
  • midtre modning (ca. 120 dager);
  • sen-modning (ikke mer enn 140 dager).

Tidlige gulrøtter begynner å så i slutten av april, foreløpig fra den 25. dag til 1. mai. Etter disse betingelsene er det allerede mulig å såge mellomstyrke sorter, såing varer til 10. mai. Fra det andre tiåret mai til den 20. juni, blir gulrøtter sådd for langsiktig lagring.

Åpen hage med rødbeter og gulrøtterPlantering gulrøtter og rødbeter vil være omtrent det samme, hvis du velger mellomstørking og sen-modnesorter av gulrotfrø. Beet anses moderat kaldt motstandsdyktig, planten kan vokse ved 3 grader av varme. Plante tørre frø i jorda er best ved en temperatur på ikke mindre enn 10 grader av varme. Hvis betene plantes for tidlig, kan dets skudd dø i tilfelle av frost. Du kan såpe beets i fortiden, omtrent de samme tallene som de tidlige modne gulringene. Men da må det være dekket med film. For å lagre frukt om vinteren, kan frø sås fra andre halvdel av mai til midten av juni.

I gamle dager visste hvordan å ordentlig plante gulrøtter og rødbeter. Folk ble styrt av endringer i naturen, bevare folks tegn. Så, gulrøtter kan bli sådd etter mor-og-mormors blomst, men rødbeteren – når esken blomstrer.

Hvordan ta vare på gulrøtter og rødbeter?

Vegetabilsk hageEgenskaper for omsorg for rotgrønnsaker inkluderer vanning, luke, fôring og trekking. Til gulrøtter og rødbeter på samme seng må du nærme seg annerledes, fordi grønnsaker kreves å bry seg.

Den første tynningen av gulrøtter kan gjøres etter at de første virkelige bladene har blitt vist. To eller tre uker etter dette, bør tynning gjentas. Gulrøtter trenger ikke hyppig vanning, men samtidig spør “vann” mye. Ugress er også nødvendig, sammen med det kan vi utføre løsningen.

Fortynnet gulrøtterIkke bare i planting gulrøtter og rødbeter varierer hverandre, men også i omsorg. Beets elsker lys, så det vil gi en dårlig innhøsting uten vanlig lamming. Den trenger hyppigere vanning, men ikke så rikelig som for gulrøtter. Vanning skal være systematisk, spesielt når frøene spiser. I den første måneden etter sådd av frø skal jorda befruktes.

Hvis du er interessert, når gulrøtter og rødbeter plantes om våren, husk at du samtidig kan plante rødbeter og mellomstore eller sente gulrøtter. Rødrotrot krever mer løshet. For modningstiden er det nødvendig med to klynger. Den første tilnærmingen kommer på en tid da en eller to nåværende ark ble dannet. Den andre trekkingen kan gjøres etter to til tre uker, og observere et gap på 5-7 cm.

Fortynnet rødbeterSamles etter den andre tynningen, må plantene ikke kastes, de er perfekte for en grønn salat. I tillegg bruker mange gartnere de ekstraherte beteplanter for sekundær planting. Riv av spissen av roten og plant beten på en annen seng. Med riktig omhu kan du få en god høst. I løpet av hele modningsperioden må beetsene løses og løsnes. Når diameteren av rotkulturen når 3-4 centimeter, kan de spises.

HøsthøstPå spørsmålet om hvordan å plante gulrøtter og rødbeter mer riktig, er det ikke noe enkelt svar. Mange faktorer påvirker avkastningsutbyttet. Men anbefalingene konvergerer i ett: Hvis plass tillater det, er det bedre å ikke så disse to plantene ved siden av hverandre. Det antas at de kan forandre hverandres smak. Det er nyttig å plante gulrøtter ved siden av hvitløk eller løk, deres lukt drev bort skadedyrene som ødelegger frukten. Beets får også godt med løk og hvitløk, og også med bønner, kål, courgette og agurk.

En rik sommeravlingDet vil være godt å vokse gulrøtter og rødbeter, plantet på en bred seng gjennom en rad løk eller hvitløk. Hvis du overholder betingelsene for såing gulrotfrø og rødbeter og betingelsene for å ta vare på dem, kan begge grønnsakene heves sammen. Det viktigste er å luke dem i tide og vanne dem i varmt vær.

Hvordan vokse rødbeter og gulrøtter – video