plomme fersken utvalgI dag er gartnere tilgjengelige små eller ikke tidligere kjente varianter av blommer og andre steinfrukt avlinger. Det er ikke overraskende at eierne av husholdningsplottene er interessert i ferskenpollen, beskrivelsen av sorten, bildet av planten og dets frukter og de særegenheter som vokser.

Først og fremst tiltrekker denne variasjonen av hjemmepumpe seg oppmerksomhet med store frukter av honnington med en rød rød og rosa rødme. Det opprinnelige utseendet ikke bare forutbestemte variantens navn, men forårsaket også utbredt misforståelse. Mange tror feilaktig at anlegget er en hybrid av fersken og plomme.

Stenfruktkulturer bidrar perfekt til krysset mellom arter, og gir fruktbar avkom med de eller andre egenskaper hos foreldrene. Ferskenplommen ligner imidlertid bare ekstremt en fløyelsaktig sørlig frukt, som det fremgår av en detaljert beskrivelse og bilder av planten.

Sort Peach Plum

rikelig fjerdedelTil tross for det spektakulære utseendet, kan utmerket dessertegenskaper og store nok frukt ikke tilskrives planten. For første gang ble ferskenplommesortet beskrevet i 1830. Inntil nå har ikke det stedet hvor de første plantene vokste, eller de sorter som brukes til avl, blitt nådd. Det er åpenbart at kulturen er av vesteuropeisk opprinnelse, og for over hundre år siden ble den kalt rød nektarin eller royale rouge.

Nå, når valget har gått langt frem, er denne arten sjelden funnet i planting. I Sovjettiden var imidlertid sorten anbefalt for dyrking i de sørlige regionene, som omfattet republikker i Transkaukasus og Nordkaukasus, Moldova, delvis Ukraina, samt Kuban og Stavropol. Nord på grunn av lav vinterhårdhet var plantene frosset, og ikke gitt ønsket høst.

Når man observerer reglene for planting og forlater ferskenvasken, dannes det middels eller høye trær med en godt drenert krone av middels tetthet. Unge frøplanter, i sammenligning med allerede fruktbærende planter, viser en høy vekstraten, noe som senker til 5-7 år. Det var på denne tiden på bukettgrenene at det første eggstokken oppstod.

For det første gir frukttrærne ustabilt, men etter hvert blir indeksene nivellert og hevet. I en alder av 15 år gir modningen av den tidlige modningstiden opptil 50 kg masse modning, nesten ikke-avtagende frukt. Avhengig av region og værforhold høstes frukt fra andre halvdel av juli til andre tiår av august.

plomme fersken avlingDommer etter bildet av Peach plommen, har planten store ovale blader med en stump, knapt sporbar spiss. Bladplaten, i motsetning til fersken, nektarin og aprikos, er litt pubescent, som de unge skuddene i år, samt tette korte petioler, der eggstokken holdes fast. Bladets kanter er spesielt serrated.

Ifølge beskrivelsen av sorten og bildet av ferskenplommen har den store runde eller ovoide-ovale frukter litt presset på toppunktet. I gjennomsnitt er vekten av en plomme med en tykk, fast hud, som ligger en unremarkable søm, lik 45-50 gram. Imidlertid er tilfeller når fostrenes vekt i varme år og med tilstrekkelig matforsyning når 70 gram ikke uvanlig.

Fargen på plommen er avhengig av værforholdene. Hovedfargen på huden dekket med et blåaktig voksaktig belegg er grønn-gul. Men hvis frukten var tilstrekkelig i solen, danner en lys rosa rød rødme på sidene, som er i stand til å dekke nesten hele overflaten.

Med en moden, klar-til-fjerne plomme, den saftige massen av en vakker gylden nyanse. Stenen er liten, flatt, lett separerbar, som i kombinasjon med god smak taler for verdien av sorten. Aromatiske søte og sure plommer kan vellykket brukes både fersk og som råmateriale til fremstilling av syltetøy, syltetøy, kompott og andre kulinariske produkter.

På grunn av tett peeling og masse modning, blir fersken av Peach-sorten lett transportert og lagret i kort tid. Den eneste mangelen på kultur er lav vinterhårdhet, noe som ikke tillater vekst av sorten uten risiko selv i Central Chernozem-regionen.

Plomme Peach Michurina

plomme Peach MichurinaÅpenbart, å vite om den ruddy sørlige plommen og ønsker å få en mer kaldt motstandsdyktig variasjon, i 1904 begynte I. Michurin å lage en lignende slags eget valg. Som grunnlag tok forskeren en hvit hvite plomme, hentet fra Samara-gården Reshetnikov. Da plantingen blomstret, ble han bestøvet av det amerikanske varianten Washington. Planten, kalt Michurin Peach plum, brakte først frukt bare i 1921.

Fruktene i denne kulturen har en rund eller rund oval form. På den gule med en myk grønn tinge kan du merke:

  • grunt søm;
  • blåaktig voksbelegg, lett slettet når plommen faller i hendene eller i kontakt med andre frukter;
  • Blek uskarphet av rødaktig fargetone, mindre uttalt enn for Peach-sorten.

Vekten er mer skadelig enn plommen er 35-45 gram. Under den tynne huden skjult søt, som inneholder opptil 11% sukker og veldig lite syre, saftig masse av utmerket smak. I utgangspunktet brukes frukt til fersk mat, men de kan bli gode råvarer til behandling i kulinariske retter og fruktbeholdere.

I sammenligning med den sørlige motparten har Michurinskaya plommen et lavere utbytte. Fra et voksent tre med en tett krone og en høyde på 3-4 meter kan du samle inntil 15 kg søte dessertfrukter. I dette tilfellet begynner fruktingsperioden 1-2 år senere, og høsting utføres ikke i juli, men i august og i begynnelsen av september.

modnet plommeTil tross for de eksisterende manglene i plommen, er Peach Michurina mer vinterhard og kan bære frukt i Voronezh, Kursk, Belgorod og sør. Litt nordover, for eksempel i Tambov-regionen, støtter de unge skuddene ofte ikke og fryser, noe som reduserer avkastningen og tviler på at det er hensiktsmessig å dyrke sorten.

Funksjoner av planting og omsorg for plommefersken

plomme ferskenSom alle andre steinfruer trenger plommen riktig omsorg, som starter med å velge et sted for planting.

For rask oppdrift og vellykket vekst er det funnet et solfylt vindbeskyttet område med lett fruktbar jord. Det bør tas hensyn til at anlegget, som er godt for vanning, ikke tåler nærværet av grunnvann.

planting en plommeplanterDen største ulempen ved denne fruktavlingen er imidlertid den lave motstanden mot kulde. Fra frost, først og fremst, unge plantelater lider, som skal være skjermet for vinteren. Det er bra hvis treet har naturlig beskyttelse mot vinden, for eksempel en mur av en struktur, et gjerde eller en hekke. Bildet av ferskenpollen og beskrivelsen av sorten sier at eggstokken er dannet på små bukettgrener. Hvis planten godt vinter, om våren vil det glede seg over den frodige blomstringen.

Men vent ikke på en rikelig høst, med mindre du tar vare på plantesorter som kan pollinere disse frukttrærne på forhånd. Til pollinatoren av ferskenavtalen kan Peachova betraktes som blomstrende samtidig som varianter av Renklada og Wengerka, samt Anna Shpet og Mirabel Nancy. Trær-pollinators bør være i nærheten, i tilgjengelighet for bier, overføre pollen fra en plante til en annen.

Regler for pleie av plommer – video