Blomstrende bønnerHovedtrekket av asparges bønne – er fraværet av den indre sideklaffene grov pergament lag. Denne naturlige beskyttelse er dannet i bønner som frø modning og tillater bruk av mat selv pods, mye elsket av gourmeter over hele verden for den rikdom og delikat smak, nyttige egenskaper og allsidighet.

Aspargesbønner: To arter under samme navn

Bønner Phaseolus vulgarisRetter fra vegetabilske bønner, først prøvd av europeerne i XVIII-tallet, ble laget av arten av bønner Phaseolus vulgaris, hentet fra den amerikanske kysten av spanjoler og portugisiske. I løpet av de siste århundrene har mange fruktsorter av vanlige bønner, inkludert de som ikke danner et pergamentlag i scapulaen, blitt høstet. Slike planter gir en langstrakt bønnesylindrisk form av diett, veldig lenge som holder ventilenes juiciness.

I tillegg tilbys i dag gartnere og tilhengere av en sunn livsstil å prøve mange og svært interessante varianter av aspargesbønner fra den asiatiske regionen. Dette er bean vigna eller kua erter, flere varianter som er kombinert under navnet Vigna unguiculata.

Egenheten ved denne typen bønner er lange runde bøsser i tverrsnitt. Hvis pods, asparges bønner av innenlandsk, europeisk eller amerikansk markering, ikke overstiger 40 cm i lengde, så vokser bønnestrengen med god omhu lett til en meterlengde. På grunn av det uvanlige utseendet i Kina og Vesten kalles bønner noen ganger slange.

Bønner eller kuærterterNærmeste familie, vist på bildet grønne bønner denne typen, muligens sommerfugl bønner fra India, grønne bønner, og en rekke arter, utbredt i Afrika, Asia og Midt-Østen. I dette tilfellet, begge typer grønne bønner – årlige planter, dyrket som en busk eller et klatreform og gir ikke bare de saftige pods, men også spiselige, næringsrike frø av forskjellige størrelser og farger.

I motsetning til American varianter av asparges bønne, nødvendigvis utsettes for varmebehandling, kan det bønner cowpea melk-voks modenhet trygt spises rå. Små frø av cowpea er nyttig ikke bare i de tradisjonelle retter, men også spirer. Den eneste ulempen med denne fantastiske grønne bønner – det varmekjære karakter, så i det sentrale Russland en plante kan ofte sees i drivhuset, hvor asiatisk Bean bringer en stabil yield på pods og frø for såing. For å tilnærme produksjonen av bønner kan du:

  • Velg bush varianter av asparges bønner, som som regel, er raskere modne enn klatring planter, men deres bønner er mye kortere;
  • foretrekker kinesiske eller innenlandske varianter og hybrider, mindre lunefull enn japanske varianter.

Nylig har bønner av det amerikanske valget blitt populære. Asparges bønnesorter blir ikke mindre populære.

Beskrivelsene og bildene av forskjellige aspargesbønner av arten Phaseolus vulgaris

Moderne varianter og gi hybrider av denne sorten er preget av ømhet og høy juiciness av brystene, deres jevne sylindriske form og stabil frukting i en rekke klimatiske forhold. Blant varianter er det både busket og krøllet. Bønner kan ha en grønn, gul, hvit, lilla og flettet farge. Det samme varianter av farger er forskjellige og frukten av aspargesbønner.

Aspargesbønne

AspargesbønneRett, med knapt perceptible til spissen av bendebønner modne i 50-75 dager, som relaterer denne typen asparges bønner av innenlandsk utvalg til tidlig modning.

Kultur danner en kompakt busk, ikke mer enn 40 cm høy. For denne aspargesbønnen, som på bildet, er de delikate runde podene 13-16 cm lange, hvor det ikke er noen pergamentlag. I en pod oppnår opptil 6 glanset hvite frø vanligvis.

Sorten er kjent for russiske produsenter, er kjent for sin motstand mot sykdommer, utbytte og allsidighet i bruk.

Utvalg av asparges bønner Blue Lake

Utvalg av asparges bønner Blue LakeI motsetning til forrige klasse er denne aspargesøen høy. Planter når en høyde på 1,5 meter og krever organisering av sterke støtter. Modning begynner i 50-56 dager, så sorten er veldig tidlig. Bønnene er lange, rik på grønn nyanse og opptil 16 cm lang.

Frøene er ikke store, hvite. Bladene er helt fri for grove fibre, som bestemmer den høye kostverdien av bildet av aspargesbønnen som er avbildet på bildet. Planter gir, resistent mot vanlige sykdommer. For en stabil vekst- og fruktkultur er det nødvendig med vanlig vanning, mat og rikelig med lys.

Utvalg av gule aspargesbønner Søt mod

Utvalg av gule aspargesbønner Søt modEn klynge tidlig modningsavdeling gir utbytte etter 41-56 dager etter spiring og danner kompakte 40-centimeter planter. Et særegne trekk ved denne aspargesbønnen er sylindrisk, med svake bøyde saftige bønner med lyse gule farger. Lengden på en slik bue er 12-16 cm.

Beskrivelse og bilde av Neringa asparges bønne variasjon

Utvalg av Neringa aspargesHarvest fra buskene av det presenterte utvalg av aspargesbønner kan høstes etter 50-60 dager. Som du ser på bildet, gir aspargesbønner smale, grønne bøtter fra 14 til 16 cm i lengden. Bladene er saftige, tykke, uten pergamentlaget, som ødelegger smaken av produktet. Planter er fruktbærende, bønner er egnet for alle typer behandling. I dag tilbys russiske oppdrettere et stort utvalg av varianter av aspargesbønner. Fordelen med slike varianter og hybrider er tilpasningsevne til lokale forhold og tilgjengelighet.

Ikke mindre interessant og verdig oppmerksomhet lastebilbønder er planter oppnådd i andre land. Ledere i å utføre avl verk i denne retningen er USA, Frankrike, Holland og Italia.

Utvalg av asparges bønner Pencil Pod Black Wax

Utvalg av asparges bønner Pencil Pod Black WaxFor modning av bønner av italiensk sort tar det fra 60 til 65 dager. Vegetabilske busker har en høyde på ca 40 cm, er hardete og gir. Gule gule pods av sylindrisk form er velsmakende, de har gode kommersielle egenskaper. Lang beholdt juiciness og en tett sprø konsistens. Inne i bønnen i denne rekke aspargesbønner er opptil 6 svarte avlange frø, når lengden på bøylen 15 cm.

Beskrivelsen og bildet av Mascotte aspargesbønne

Aspargesbønner MascotteSamlingen av bønner fra svært små planter av Mascotte-sorten finner sted innen 50-55 dager etter fremveksten. Uten fibrøse inneslutninger, er tette, sprø pods veldig elsket av franskmennene. Buskene er så kompakte at de kan dyrkes på et vindu i en byleilighet.

Derfor er denne aspargesøen en av favorittene i dette landet. Utmerket utbytte og anstendig kvalitet på frukt på 15 centimeter lengde.

Aspargesbønner av Lilla Queen

Aspargesbønner av Lilla QueenDenne typen grønne bønner, bedømme etter bildene, med rette kalt “lilla Queen” Bright bønner er godt merket, og på grunn av de høye utbytter fra buskene opp til 60 cm er mulig å skrive en hel haug med nyttige saftig pods. I prosessen med å tilberede fargerammene endret til en tykk, grønn. Vegetasjonsperioden varer opptil 55 dager. Bønner kan vokse opp til 20 cm.

Amerikansk Asparges Bønner Kentucky Blue Pole

En favoritt av amerikanske bønder – en rekke aspargesbønner Kentucky Blue Pole gir høye utbytter av søte kvalitetsbønner. Vegetasjonsperioden varer opptil 65 dager, hvoretter et stort klatringanlegg med en høyde på ca 2,5 meter dannes.

Amerikansk Asparges Bønner Kentucky Blue PoleDen presenterte rekke aspargesbønner har mye felles med den innenlandske Blue Lake. Kultur er så lang og rikelig fruktbar, og gir bønner med en lengde på 20 cm.

Gul Asparges Bønner Gullgruve

Gul Asparges Bønner GullgruveUltra-søte bas-type asparges bønner. Planter er vertikale, sterke, pods er dannet av børster, noe som øker utbyttet. Fra en busk er det mulig å fjerne opptil 600-800 gram bønner, vegetasjonen varer opp til 55 dager. Uvanlig smak av frukt er hyggelig både for voksne og barn.

Bønner Vigna: bilder og beskrivelser av varianter

Asiatisk utvalg av asparges bønner, Vigna, blir stadig mer populær i verden. Russiske oppdrettere stod heller ikke til side. Ledende selskaper tilbyr allerede sine varianter av denne rekke grønnsaksbønner. Ikke lag etter frøfirmaene i andre land.

Bønner Vigna Fakir

Bønner Vigna FakirMiddels kvalitet bønner fra Judas tiltrekker gartnere grønne bønner lengde 30-50 cm. Bredde av denne klaff ikke overstiger 1 cm, og kjøttet er mykt og ikke har en ujevn indre kledning. Høye busker helt krøllet og kan klatre 3 meter høyde.

En rekke asparges bønner av innenlands utvalg har høy motstand mot sykdommer, det er beskåret og føles perfekt på den russiske kjøkkenhagen. I de sørlige områdene er det mulig å vokse utendørs, og i mellombåndet – bare i et drivhus.

Bønner Vigna Spaghetti

Bønner Vigna SpaghettiFordelen med denne sorten er høy ytelse og kvalitet på lang, uten pergamentlag av pods. Lengden på bønner i vellykkede år når 55 cm, bredde 1 cm. Fargene på brosjyrene er grønne, konsistensen er saftig, uten bønnsmak og ettersmak. Fra en svingete kraftig busk på 60 dager får du opptil 5 kg nyttige produkter.

Utvalg av asparges bønner Vigna Macaretti

Utvalg av asparges bønner Vigna MacarettiHøstbønner, vokser i 60-65 dager og danner tett sprø frukt opp til 35 cm lang. Planter av denne typen bønne vigna er høye, raskt voksende. Høyden på busken innebærer bruk av støtter, ellers vil anlegget finne det vanskelig å opprettholde overflod av bønner.

Sortet av russisk utvalg har høye råvare- og smakskvaliteter og er av interesse for lastebilbøndene i forskjellige regioner.

Bønner Vigna Grevinne

Sort av grevinne fra Gavrish kan tilskrives den japanske varianten av Vigna. Høy, opptil 5 meter, gir planter mange lange tynne boller, noen ganger en meter lang. Bredden på bønnesbladet er bare 1,5 cm. Frøene er små, runde, ovale, svarte i farge.

Bønner Vigna GrevinneDette er en av de mest vilde varianter av aspargesbønner for russiske lastebøer, men i drivhusforhold, selv i mellombåndet, klarer Vigna å modne og gi frø.

Fortes populære franske aspargesbønne

Fortes populære franske aspargesbønneDeilige hvite bønner fra franske oppdrettere har ikke et grovt lag i bladerne av bønner, det utmerker seg med fin, mild konsistens og lys smak.

Frukter av den populære franske bønnenDenne typen bønner er veldig populær i Frankrike, hvor ikke bare smaken på 20-30 centimetriske bøtter er verdsatt, men også tett næringsrike frø av sjokoladeskygge. Vegetasjonen varer fra 75 til 80 dager, hvor klatreanlegget vokser med 2,5-3 meter.

Asparges Rød Podded Asparges

Asparges Rød Podded AspargesLange bønner, opp til 80 cm, er ikke bare preget av deres størrelse, men også av en lys lilla farge. Krøllete, sterke planter bærer enkelt et stort antall pods, og blir ikke bare en delikatesse, men også en dekorasjon av nettstedet. For kulinariske formål er det bedre å bruke bønner opptil en halv meter lang. De er de mest saftige og knasefulle.

Klassisk bønne vinta sort Asparges Yardlong

Klassisk bønne vinta sort Asparges YardlongDenne typen aspargesbønner, på bildet, kan kalles en ekte klassiker! Krøllete, kraftige planter som når høyder på 3-4 meter, gleder konsekvent truckbøndene med tynne, lange bønner. I noen tilfeller er lengden på saftige bøtter 70-80 cm. Planter er upretensiøse, resistente mot sykdommer. Vegetasjonen varer ca 80 dager.

Bønner og modne frø har god smak. Retter er oppnådd aromatiske og nyttige, bønner har en lett nøttet smak. Vi anbefaler at du prøver å vokse denne fantastiske bønnsort på nettstedet ditt for å kunne bekrefte kvaliteten.

Tips for voksende bønner i landet – video