søt kirsebærfruktFeltet kirsebær vokser i dag i forskjellige klimasoner av landet og er elsket av gartnere for ubegrenset disposisjon, rask innføring i fruityperioden og store utbytter av søte utsmykkede bær. Men uansett hvor upretensiøs denne kulturen er, må landsbyboerne gjenkjenne sykdommene i en filtkirsebær, en beskrivelse med bilder og måter å behandle plager på, hjelper til raskt og effektivt å takle problemet.

Med felt eller kinesisk fjellkirsebær møttes innbyggerne i den gamle og nye verden på slutten av 1800-tallet. Historien om spredningen av en interessant fruktavling i Russland begynte senere. De første plantene til en fantastisk kirsebær fra de sørlige regionene i det sovjetiske fjernt øst til den sentrale delen av landet ble levert i forkrigsårene. Så dukket opp de første kulturelle varianter. Men den virkelige populariseringen av filtkirsebær var IV Michurin. Han skapte varianter tilpasset forholdene i de fleste regioner i det tidligere Sovjetunionen.

Moderne varianter som tåler frost ned til -40 ° C skiller seg ut av deres høyeste vinterhardhet, de overlever med lang tørre perioder, er produktive og store.

I flere tiår, en følte kirsebær regnes nesten det mest holdbare og lite krevende plante blant alle steinfrukter. Buskene ble ikke påvirket av sykdommer som var farlige for beslektede arter. For eksempel, en følte kirsebær berører kirsebær blad spot, som ble et tordenvær til den ordinære kirsebær. Og selv de mest skadedyr har tradisjonelt truet kirsebær, plommer, aprikoser og fersken, overflew kinesisk gjest side.

kirsebær kirsebær blomsterOg likevel er sykdommen i en filtkirsebær og kampen mot dem et presserende problem for mange gartnere i hele Russland. Dessverre var buskene sårbare for visse sykdommer av soppopprinnelse, som påvirket både vanlige kirsebær, blommer og sørlige typer steinfrukt: fersken og aprikoser.

Hjertesykdom av en filtkirsebær

kirsebær kirsebærSykdommen forårsaket av en sopp fra familien Taphrina, på en filtkirsebær vises som en uvanlig type eggstokk. Fruktene som oppstår etter blomstring har ikke bein og er mer som vanlige bær, men heller langstrakte myke poser. I slike “lommer” oppstår modning av sporer av skadelig sopp, og ikke fjernet, defekte bær tørker ut og blir en infeksjonsbevegelse som sprer seg opp til neste vene.

Sykdommen i en filtkirsebærburk i en årstid frarøver horticulturisten av en femtedel av hele avlingen.

Hvis tiltakene for ødeleggelse av sopp og de smittede delene av planten ikke aksepteres, kan sykdommen i etterfølgende år føre til at plantene dør. Når andre relaterte kulturer vokser nær filtkirsebæret, faren for denne infeksjonen multipliserer.

For eksempel på plommer har sykdommen av filtkirsebær lignende manifestasjoner, og på ferskener går bladene krøllet.puffers sykdom på fersken

For å forhindre denne sykdommen av en filtkirsebær og bekjempe den, er fruktbusker viktige:

 • plante på solfylte, godt ventilerte, tørre steder hvor spor av skadelig sopp er mindre sannsynlig å utvikle, vedvare og infisere planter;
 • regelmessig beskjære, forhindre overdreven kronetetthet og fjern straks grener med tegn på sykdom.

Alle syke deler av planten er brent, som det faller eggstokken og løvverkene.

Som et forebyggende tiltak behandles kirsebærkirsebær i mars to ganger med et intervall på 5 dager med en 1% løsning av kobbersulfat eller 3% Bordeaux-væske.

Ikke mindre effektive for behandling av sykdom på feltkirsebær er moderne systemiske fungicider. De brukes strengt i henhold til vedlagte instruksjoner. Etter vekstsesongen, blir høstene kuttet, fjerner alle tørre, skadede eller svake grener, og deretter blir kirsebæret igjen behandlet med kobbersulfat.

Moniliose av en filtkirsebær

kirsebærmonilioseDet meste av den følte kirsebær lider av moniløs forbrenning eller moniliose. Dette kalles en putrefaktiv infeksjon forårsaket av sopp, som først påvirker modne bær, og deretter, med tørket mumifisert frukt, som sprer seg over skudd, blomster og blader.

En gartner bør være alvorlig forsiktig hvis:

 • Filtret kirsebær tørker etter blomstring;
 • Blomster visne, anskaffe en kobberbrun nyanse;
 • blader tørr, eggstokker og unge skudd har dannet seg.

Som et resultat av nederlag av moniliose, kan en filtkirsebær på kort tid miste det meste av kronen, og noen ganger lander helt.

filt kirsebærInfeksjon oppstår under masseblomstring. Tvister av den skadelige soppen gjennom pestelen spire i pedicel og videre inn i skuddets vev. Tegn på sykdommen på filtkirsebær blir synlig allerede i slutten av våren eller i de tidlige sommerdagene. Tørking av grener ser ut som om de var i brann. Grenenes død er rask og masse, og skaper et villedende inntrykk av at buskingen falt inn i sone for vårfrost. Dessverre er dette ikke så!

Hvis du ikke fjerner og ødelegger de berørte skuddene i tide, ikke begynn å behandle sykdommen med en filtkirsebær, er det umulig å unngå gjentatt reproduksjon av sopp. På dette stadiet trer sporer inn i frukten, noe som får dem til å mumifisere. Bær blir en beholder med et stort antall patogener, som vil være klar for ytterligere bosetting i ytterligere 2-3 år.

 

Moniliosis farlig og som påvirker nesten alle typer steinfrukter, inkludert den mest vanlige kirsebær. Når tørker følte kirsebær, er det klart at snart manifestere lignende symptomer og andre frukttrær. Derfor bør kontrolltiltak og behandling av sykdommen påvirke alle kulturer i risikosonen.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til gartnere som bor i områder hvor tung nedbør ikke er uvanlig om vår og sommer. Ofte lider av monolioz av en filtkirsebær, plantasjer i den ikke-svarte jordregionen og i Nordvest-regionen. Her, gartnere som forventer å få en god høst og beskytte plantens helse, bør årlig utføre plantebehandling med soppdrepende midler. Men med en ugunstig kombinasjon av omstendigheter manifesterer sykdommen seg selv i steppesonen, i sør av Chernozem-regionen og i Volga-regionen. Her utføres den kjemiske behandlingen av busker etter behov.moniliosis

Generelle tilnærminger til behandling av sykdommer av feltkirsebær

Samtidig må vi ikke glemme at forebygging er viktigere enn å bekjempe sykdommen av en filtkirsebær når den allerede er i full gang. Secure Garden vil hjelpe:

 • tidlig vårkutting av svekket, fortykningskroner eller helt tørre grener;
 • regelmessig foryngelse av kirsebær kirsebær plantasjer med kutte gamle skudd og gradvis erstatning med nye sterke grener;
 • fjerning og brenning av fallne blader som forblir på fruktens grener og avskåret deler av planten;
 • vårbehandling av alle steinfrukter på stedet med en 3% løsning av Bordeaux-væsken;
 • Ugress av fjerning og lossing av jord under kronen;
 • i dannelsen av knopper, to ganger behandling av planter med en base eller et annet aktivt fungicid mot patogenet av moniliose.

Ved kutting av grener kan alt skadet tre fjernes, og siden sjampinjespillet av monilioiden trenger inn i dypet, er det bedre å kutte skudd 7-10 cm under det tørkede området.

Pasienter som er syke, visne eller på annen måte skadet, kan ikke etterlades på anlegget. De svekker fruktbuskene, gjør det til et mål ikke bare for patogener, men også for skadedyr av feltkirsebær.

Blant insekter som parasiterer på kulturen, finnes det flere arter av bladlus, vekter, kirsebærvevler og gallemider. Ved de første tegn på utseendet av disse skadedyrene, er det nødvendig å ta tiltak for å ødelegge dem.

ingatheringEtter sanitærbeskjæring og kjemisk behandling for å gjenopprette styrken av buskene, er det nyttig å mate opp slik at plantene raskt kompenserer for den tapt delen av kronen og neste år gleder de hagelærerene med en god høst.

Video om moniliose av en filtkirsebær