aktinidium colomicta i landet

Actinidia – en populær plante i den subtropiske sone, tilhører slekten av buskige lianer. Actinidia colomicta og dens variasjon for Moskva-regionen, hvor bilder er presentert i artikkelen, er kjent for deilige frukter. Mange varianter er egnede selv for det harde russiske klimaet, og deres egenskaper vil bli oppgitt litt lavere.

Karakteristiske trekk ved aktinidia colomicta

aktinidia colomicta seedlingsTakket være oppdrettsarbeidet er et slikt utlandsk plante som actinidium colomicta vellykket og fruktbart, selv i regionene i Russland. Denne typen frostbestandig, tolerant mot de harde forholdene i vår klimasone og ganske upretensiøs i omsorg.

Utvendig ligner aktinidet av colomicta et vintre med vevende grener og store blader i form av et hjerte. Fargeskjemaet av løvverk er variabelt og varierer med årstidspunktet. Blomstring av Actinidia begynner i midten av mai og kan vare i flere uker, blomstene har en ikke-standard form, har en behagelig duftende aroma. Anlegget har vokst frukt siden august, men denne fasen blir ofte forsinket til oktober.

Frukter av aktinidier inneholder et komplekst innhold av vitaminer og næringsstoffer:

  • vitamin C, P, gruppe B;
  • sitronsyre, æblesyre, oksalsyrer;
  • glukose;
  • polyfenoler;
  • biologisk aktive stoffer.

Actinidia colomicta fungerer som en rekordholder for innholdet av C-vitamin, og etterlater seg langt bak sitron og svart currant.

Som lager for vinteren tørker mange husmødre fruktene med sukker eller tørker dem. Men når det brukes, bør man ta hensyn til det faktum at bær har en sterk avføringseffekt, og doser deres bruk.

Actinidia colomicta refererer til dioecious planter, skiller mellom mannlige og kvinnelige typer. Når du planter i hagen, er det nødvendig å plassere mannlige og kvinnelige planter i nærheten, slik at avlingen av avlingen er full. Forplantet av stiklinger, som er mest optimalt plantet i jorda våren.

De beste varianter av aktinidia kolomikta for Moskva-regionen

Klimatene i Moskva-regionen er ganske sterke. Det er frost på våren-vinterperioden og tørre sommerdager. Den optimale område for dyrking av Actinidia kolomikta – sørlige regioner, men med hjelp innsats oppdrettere, noen varianter av tropiske planter som egner seg for dyrking i forstedene presenterte bilder av hver av dem vil bidra til å bestemme bøndene som tilhører en bestemt klasse.

De mest anbefalte varianter av aktinidia colomicta for dyrking i Moskva-regionen er:

  • Doktor Shimanovsky;
  • Adam;
  • Den september;
  • Vitakola;
  • Gourmand.

Actinidia Doctor ShimanovskyAktinidiya kolomikta Dr. Shimanovsky er en rekke planter med små ovalformede bær som modnes i august. Denne typen er fortrinnsvis plantet på et solfylt sted, men ikke under direkte brennende stråler, er tilstedeværelsen av en lys skygge obligatorisk. Bær har en vel uttalt aroma av eple med ananas.

aktinid Kolomikta AdamActinidia kolomikta Adam – dekorative variasjon med uvanlig fargede blader som blomstrer i grønt ved utgangen av våren blir hvit, og høsten forutsetter en rosa farge, fargemetning er stadig økende. Denne arten liker solfylte malovetrenye sted, passer perfekt til bruk i dekorasjon formål for levende gjerder, lysthus, buer, hagearbeid balkonger og søyleganger. Adam er en mannlig type aktinidium colomict. Under blomstringen er dekket med små hvite blomsterstander, utstråler en behagelig aroma, i likhet med sitronduft. Sorten vokser veldig raskt og når en høyde på fire meter.

aktinid Kolomikta septemberActinidia colomica September er en frostresistent art som tåler temperaturfall på opptil 40 ° C. Den er preget av høyt utbytte, grønngrønne frukter har en hyggelig smak. For pollinering anbefales planting nær actinidia av Adam-varianten. Planten sprer seg på bakken eller vrider trærne, etablerte støtter.

aktinidia VitacolaActinidia Colomycota Vitacola – sorten har store avlange frukter, samlet i en børste for to eller tre bær. Vitakola begynner å modnes i trinn i midten av august. Bladene er iboende dekorative farger i hvite grønne eller rosa toner. Anlegget begynner å bære frukt for det tredje året etter planting i det åpne bakken, refererer til den kvinnelige typen, vokser til en høyde på tre til fire meter.

aktinidium gourmandAktinidiya kolomikta Lakomka preges av den store størrelsen på bær. Frukt av sylindrisk form av lyse grønn farge med hvite striper, med en rik ananas smaken. Modningstid er i august-september.

Funksjoner av omsorg for actinidia colomicta

dyrking av actinidia colomictaEt karakteristisk trekk ved actinidia colomict er dets frosthardhet, men for å sikre en sikker vintering er det nødvendig å dekke planten på sen høst. Gitt kjærligheten til kulturen for forgrening, bør den være utstyrt med tilleggsstøtter.

Det er å foretrekke å velge en jord med en blanding av leire eller sand for å være løs og raskt fuktet. Planting actinidia anbefales i begynnelsen av mai, mellom planter for å observere en avstand på minst to meter. Jordens øvre lag skal berikes med humus eller rottet organisk gjødsel. For god fruktbarhet, bør du regelmessig mate kulturen med nitrogenholdige forbindelser.

Det er nødvendig å organisere vanning av actinidia av colomict ved luftbåren måte på kvelden, i de varme dagene er det nødvendig å også fuktige jorden rundt anlegget. Løsning utføres ofte med etterfølgende mulching av nærstubbeområdet.

Rhizomene av aktinidier er godt utviklet og ligger grunne under jorden. Dette faktum bør tas i betraktning under løsningen av jorda, for ikke å skade røttene.

Gitt alle de ovennevnte anbefalingene, kan hver gartner vokse på sin side actinide kolomics, velge en av de anbefalte varianter for Moskva-regionen på bildet.

Interessante fakta om actinidia colomicta – video