Foto av sykdommer og skadedyr av erter, kampmål

Grønne erterHvis anlegget svekkes, kravene til agrotechnics ikke oppfylles, balansen mellom ernæring og temperatur er brutt, skadedyr vil nødvendigvis vises. For å sikre at hagen ikke lider av invasjon av ubudne gjester, er det nødvendig å følge reglene for å dyrke en slik utbredt kultur som erter. Bilder av sykdommen av erter, skadedyr og kontrolltiltak vil prøve å presentere i dette materialet.

Blant de mange årsakene til dårlig utvikling eller lavt utbytte av planter, bør man utelukke årsaken eller fienden som undertrykker planten. Alle faktorer kan deles:

  • insekter skadedyr;
  • bakterielle og soppsykdommer;
  • virus sykdommer.

Skadedyr av erter

Erter fruktmølleErter fruktmølle Det er en sommerfugl som begynner på flyet når erten blomstrer. Hun legger 24 egg på knopper. Caterpillars vil klekke fra dem, de vil trenge inn i bønnen og vil spise unge grønne erter. Senere vil de oukuplyatsya, og det vil bli en ny generasjon insekter.

Caterpillar ertmothBekjempelsestiltak omfatter dyp jordbearbeiding og tidlig frøsåing, slik at blomstringen begynner tidligere enn sommerfuglen vil regenerere. Hvis jorda løsnes ofte under erter, kan du ødelegge de puppene som finnes i nærheten av busken. Bearbeiding av erter som er pulverisert fra land, ask eller tobakk, vil gi sine positive resultater.

Beetle BruchusErterkjerne er larven til Bruchus-billen. Larven dvale i kornet, de samme puppene på samme sted og neste år kommer en ny bille ut. Beskyttelsesforanstaltninger inkluderer lagring av korn i minus temperaturer og å tette det med en 3% løsning av vanlig salt før såing. De overskytende frøene fjernes, i dem er boblens pupper. Kampen mot denne typen ert-skadedyr er i tidlig såing av kultur.

 Hvis erter ble holdt i kulde, så kommer bugsene ut senere. Leggen av egg, produsert på den grove overflaten av bommen ikke på riktig tidspunkt, forgår.

Nodule weevilNodule weevil gir ikke mindre skade på erter. Dette er en liten insekt som måler en halv centimeter. Han spiser ung skudd. Han dvale på plantesteder. Å spise toppen, det tillater ikke erter å stige, og legger larver, som vil mate på røtter og ert.

Nodule weevil ødelegger stammenEn måned senere kommer en ny generasjon skadedyr ut. Ikke la denne bille i erter skremme av formuleringer. Tobaksstøv, aske, støv fra planteavfall av marigold vil bli en beskyttelse.

Pea bladlusbladlus forårsaker stor skade på det store tapet av ertutbytte i det tørre året. Måten å behandle erter fra et skadedyr, avhenger av befolkningen i kulturen. Bladlusene lindrer planten, suger ut saften og skaper et sår på overflaten, der spor av soppsykdommer kan komme inn. På sine sukkerholdige isolater settes en sooty sopp.

Pea bladlus på stengelKampen mot forfall går i forbindelse med resten av skadedyrene. Oftest på ærter bruker preparater “Iskra”, “Fastak”. Veldig effektiv er fytovermen, som får lov til å bli konsumert i private gårder.

Det er mange andre insekter som kan skade ertet lapp, de må bekjempes ved å bruke avkok, infusjoner, sprøyting. Men viktigst av alt, hvor skadedyrene i erter har skilt seg og sykdommene kommer etter dem.

Sykdommer av erter og tiltak for å bekjempe dem

Blomster av erterFor å beskytte anlegget mot sopp- og bakteriesykdommer, er det nødvendig med forebygging. Det er rettet mot å redusere skadefaktorene og består av:

  • i literate crop rotation;
  • varietal renhet av frø og dyrking av dem med anvendelse av frøfeltbehandling med soppdrepende midler og insektmidler;
  • behandling av marker med erter fra sykdommer, et soppdrepende middel for erter er en Bordeaux-blanding, kolloidalt svovel;
  • bruk av sunne varianter av erter.

Erter på forrige sjøplass skal returneres etter 4 år. Som et forebyggende tiltak bør kornet tørke opp til 13% fuktighet. Frøfelt blir behandlet med soppdrepende midler i tillegg når kornet allerede når melkefull modenhet. Sykdommer forårsaket av soppsporer kan bare undertrykkes av svovel- og kobberpreparater, kalt fungicider. Avhengig av tilstanden til planten, kan du avgjøre hvorfor erter blir gule på sengen.

Ascochitis av erterAskohitoz, soppsykdom, som manifesteres gjennom planten i form av brune flekker med fringing. I midten av hvert sted er det poeng som er poser med sporer. Når sporer modner, vil pycnidia briste og en ny infeksjon av planten vil oppstå. For å spire, krever visse forhold – våt vær, sår på beskyttende belegg av anlegget. Som et resultat av sykdommen dør anlegget, fruktene blir uegnet til mat. Det er ingen stabile varianter for denne sykdommen. I 5 år er myceliet bevaret i frø.

Downy mugg av ertDowny mugg er en annen formidabel sykdom av ert, som fører til hans død. Denne sykdommen utvikler seg i mange kulturer, og dens manifestasjon ved begynnelsen av vegetasjonen er karakteristisk. Bare knopper vises, på bladbladene vises det lette flekker, og sporer utvikler seg under platen. Ved høy luftfuktighet og kaldt snap er det nødvendig å vente på utbruddet av denne sykdommen. Ved de første skiltene hjelper lickingen av sengene med grønne blader. Planter stopper utvikling, de ser deprimerte, kronen er krøllet med en fiolett fargetone.

Rust av erterrust – en farlig soppsykdom av erter. Sykdommen sprer seg med melkevevet og manifesterer seg på planten som en forandring i bladbladet. Fra oven er det et lite gul flekk synlig, på baksiden er det lyse oransje pads med sporer. Rust består av to typer sopp. En ødelegger bladet, og den andre ødelegger hele planten. Disse to soppene fungerer i par.

Rotrot av erterRotrot – formidable sykdommer. Når roten slutter å mate på planten, faller hugo av bladene, busken dropper og blir livløs. Første inntrykk er at busken er visnet på grunn av mangel på fuktighet. Faktisk matretter røttene ikke lenger bakken av saften, og ytterligere vanning av planten vil bare øke fokuset på sykdommen. Sykeplanter blir lett trukket ut av bakken.

Tegnet på plantens nederlag kan være stimuleringen av rotdelen. Rotrot kan oppstå i løpet av sommeren, tørt, varmt vær.

Sykdommer og skadedyr av erter er ikke oppført alle. Men kontrolltiltakene for en sunn hage er lik. Det er systemiske soppdrepende midler og insektmidler, hjemme rettsmidler. Oppgaven med hagearbeid er forebyggende tiltak for å oppnå en avling av en sunn vegetabilsk uten unødig behandling med giftige preparater.

Video om skadedyr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector