Apple trær vokst fra frøPå bakgårder og hageanlegg i Russland er eplet det vanligste frukttræret. Takket være oppdretts kunst både i nordområdene og i steppesonen er det nå mulig å skaffe anstendig høst ved å plante en hage på basis av regionaliserte varianter.

Planteringen av frøplanter, som i stor grad tilbys av barnehager, er blitt den viktigste avlsmetoden for et dyrket epletre. Og mange tenker ikke engang på denne muligheten, hvordan å vokse et eple fra et frø. Men det var denne metoden som ga impuls til fremveksten av et moderne utvalg av varianter og arter av kultiverte epletrær, avledet gjennom folk og regissert avl. I dette tilfellet er frøplanter hentet fra frø ikke bare et arbeidsmateriale for oppdrettere, men også vakre frøbeholdere som er preget av lang levetid, vinterhardhet og utholdenhet.

Hjemmet vokser et epletre fra frø, må finne et egnet plantemateriale og å være tålmodig, fordi den første bud på treet kan bare vises etter 5-10 år.

Hvordan lage frø for å dyrke et epletre

Frø av epler valgt for plantingPå grunn av de resulterende frø frøplante trekk vil ikke være “foreldre” varianter, er spiring bedre å ta en godt modnet brune groper av eple varianter Antonovka ordinære, Cinnamon stripete, Grushovka Moskva, Pepin safran, Gudulu eller vill eple skog. I dette tilfellet vil den utviklede planten ikke gi fruktene av utmerket smak, men bare den vil være sterk og sterk.

Før planting av frøene hentet fra eplet:

  • å fjerne hemmende spireinhibitor vasket i varmt vann;
  • i tre dager suge, vask regelmessig beinene og skift vannet;
  • På den tredje dagen tilsettes et vekststimulerende middel til vannet, for eksempel natrium humat eller Epine.

Stratifisering av eplefrøI løpet av tiden brukt i fuktig miljø svulmer frøene. For å simulere utbruddet av vinteren, frøene blir harde og får utvikle skudd til rett tid, planting materiale helle sagflis, torvmose eller sand blandet med pulverisert aktivert karbon, godt fuktet, dekket med perforert film og utsatt for lagdeling, sender 90-100 dager i kulden.Sprouted eplefrø

Hjemme kan eplefrø holdes ved en temperatur på ca +4 oC i kjøleskapet, kontroller regelmessig nivået av fuktighet, velvære og graden av spiring av plantene.

Metoder for å så epler fra frø hjemme

Apple-frø er klare for plantingNoen gartnere under forbehandlingen og lagdeling holde den gamle måten, når modne frø, bare fjernet fra grenene av eple vaskede og plantet i jorden. I høst- og vintermånedene akklimatiserer, sveller og herdes frøet, og i vår gir det gode skudd. Det viktigste er at fra tidspunktet for seeding jord og utbruddet av vedvarende kaldt vær var ikke mindre enn 21 dager og soaking før hvordan å vokse et epletre fra frø, vil bare øke antall skudd.

Related  Inokulering av søt kirsebær om våren og sommeren

I planteskolene blir frøene gjennomvåt, stratifisert i henhold til den første metoden, og deretter sådd i jorda våren. Derfor spørsmålet: “Når er det bedre å plante et eple på våren eller høsten?”, I begge tilfeller er det mulig å gi et positivt svar. Jord for såing i jorden eller i tanken for hjemme voksende er beriket med mineralske tilsetningsstoffer. For hver 10 kg av en blanding av hagejord, legger chernozem og torv til:

  • 30 gram superfosfat;
  • 200 gram tre, godt siktet aske;
  • 20 gram kaliumsulfat.

FrøplantefrøApple frø er plantet i jorden til en dybde på 15 mm, mens avstanden mellom planter skal være minst 20 mm, og mellom de enkelte radene – 15-20 cm.

Etter planting blir området eller beholderne vannet rikelig, og prøver å ikke vaske jorda over frøene som ligger nær overflaten.

Apple-trærplanter i friluftNår spirene avslørte fire ekte blader, er plantene sortert ved å fjerne beryktede Wildings og tynnet ved å øke avstanden på 6-8 cm. Hvis Dyrker grublet hvordan å vokse eple sorten blant bakterier dukket viktig å fjerne de som viser tegn vilde arter. Savage skille fra den dyrkede plante kan være for små, fargerike blader og nærværet på de tynne trestammer av direkte torner. Eplesorter har ingen spines, og bladene er større, ofte pubescent, med et buet bladblad.

Hva å mate epleet om sommeren og egenskapene til omsorg for plantingen

På våren og om sommeren utvikler epleplantene seg aktivt, slik at produsenten må ta vare på gjødsel av skuddene.

Saplings av frø i potterHva er epletrær matet om sommeren? Hvis du under landing aktive organisk gjødsel, slik som gjødsel eller fjærfe gjødsel som kan brenne ømme skudd, og være en kilde til bakteriell forurensning av frøplanter, ikke bruk den organiske gjødsling trengs i sommer. Men i det første året av veksten bedre igjen forlate gjødsel, og erstatte den med tilførsel av humus eller humus andre kosttilskudd tryggere for unge planter.

Som tilfellet er med de eldre epletrær, i august, spirene er fosfor-kalium gjødsel, sikter til de beste aldring skudd og stanse utviklingen av grønn masse. En målerareal vil kreve: 15-20 gram kaliumklorid og dobbelt så mye superfosfat. Topp dressing gjøres under løsningen av jorda. Gjødsel sprinkles med jord og plantasjen er vannet rikelig. Vanning for frøplanter er like viktig som fôring. Mens eple, dyrkes fra frø, ikke dannet et sterkt rotsystem, blir plantene vannes i 7-10 dager, slik at ikke for å danne en tett skorpe av jorden.

Dersom frøplante er vokst til å bli brukt som en rotstokk, er anlegget i oktober grave fjernet, og resten av bladverket i en avstand på 20 cm fra roten krage kuttet sentral pæleroten. Dette tiltaket vil danne en forgrenet sprø røtter og noe begrense veksten av selve frøplanten. Frem til våren, da det vil bli gjennomført vaksinasjon, kan frø lager med ly jordstengler oppbevares på et kjølig kjeller.

Related  Hvordan vokse peanøtter i ditt land

Hvordan lande i jorden og vokse et eple fra frøet?

Frøplanter er klare for å transplantere inn i det åpne bakkenDet unge epleet er plantet på et fast sted om vår eller høst, etter å ha valgt et godt opplyst, tørt sted for et stort tre med et kraftig rotsystem.

Plante plantingen og omsorg for ham i det første året etter planting er ikke annerledes enn de som utføres med de vanlige epleplantene. Tilbake til spørsmålet, når det er bedre å plante eple i vår eller høst, bør det bemerkes:

  • Hvis eplet fra frøet vokste hjemme, vil den ideelle tiden for sin transplantasjon i jorda være perioden fra april til mai eller begynnelsen av høsten;
  • Frøplanter, som først ble dyrket i det åpne bakken, blir permanent transplantert fra våren til slutten av oktober.

Apple frøplanter i det åpne bakkenDet bør ikke glemmes at plantelv som vokser i romforhold, da de vokser, krever transplantasjon i mer romslige beholdere, og vanning i dette tilfellet utføres noe oftere. Når epletrærene, spesielt det første år av livet, faller inn i det åpne bakken, er de veldig milde og blir ofte rammet av skadedyr og sykdommer. Unge frøplanter er ettertraktede dyr. Derfor gir fremtidig frukttrær eller lager i de tidlige årene nødvendigvis en pålitelig beskyttelse mot både fienden og frosten.

Stratifisering av frø – video