blåbær bærFjelltoppene i Nord-Amerika er dekket av hundrevis av busker av denne planten. Innbyggerne i høye fjell og moser av blåbær er kjent for sin utsøkte smak, samt en luksuriøs utsikt. På et miniatyrt tre vokser et uærlig sett grunt (opptil 1 cm) mørkblått med en blåaktig blomst av bær. Sukker og søt ettersmak på denne delikatessen er lenge i minnet, noe som oppfordrer mange turister til å komme tilbake hit igjen og igjen.en rik høst av blåbær

Denne bæren er kjent under slike pseudonymer som gonobol, durneyha og vann drikking. Slike bisarre kallenavn av blåbær er oppnådd takket være steder der planter vokser som bosetter seg med det i nabolaget.

habitat

frukt av blåbærFor å møte den forgrenede busken, når den er 1-3 meter høy, kan den ofte være i et kjølig og fuktig klima. En regnfull sommer er garantien for en rik høst for ham. Den moderate breddegraden av Russland, Vest-Europa, Kaukasus, Sibir, Uraler og Fjernøsten er fødselsstedet til dårene. Likevel er Canada og USA hennes innfødte steder. Forskere i Tyskland og Polen har lært å dyrke og vise blåbærhybrider, et bilde av noen av dem er gitt nedenfor.

en flott vannflaskeVodopyanka tilhører de upretensiøse plantene i Vereskov-familien, så det føles godt i sur og utarmet jord. Dens viktigste habitat er:

 • torvmyrer;torvmyrer
 • blandeskog (nåler, furu og lerk);
 • moss-dekket bakker;
 • stein;
 • tykkere av furu stanic;furuskog
 • Tundra.

I nærheten av blåbær vokser Ledum oftest. På grunn av den spesifikke og berusende aromaen som omslutter busken, mottok han slike uvanlige folkeavn.

Vokse denne ville bær kan også være i landet. Men i begynnelsen bør du velge de riktige og beste varianter av blåbær for Moskva-regionen for å oppnå gode resultater. Her er noen av dem:

 1. Blyukrop og Bluewold. Et utmerket valg for dette klimaet, fordi bær har en fast og tett struktur.blåbær variasjon Blyukrop
 2. Patrioten. Forflyttet spesielt for disse stedene.Blueberry Patriot
 3. Duke. Han forlot Nord-Amerika, hvor lignende klimatiske forhold.blåbær utvalg Duke

Gartnere anbefaler ikke å stoppe på en form, men plante flere samtidig. Hvis på grunn av været er tapt, vil de andre forbli. Disse varianter tolererer vellykket en kraftig temperaturfall. Slike uregelmessigheter (-7 ° C) tåler plantens farge. I denne regionen kan du høste allerede i de siste dagene i august.

Bær bør samles pent, for ikke å bryte de giftige bladene til Ledum. Hvis dette skjer, må du fjerne frukt fra kurven som kommer i kontakt med den, og desinfiser deretter hendene.

Beskrivelse og fordeler

En vanlig feil hos mange – de forveksler duen med blåbær, så det er viktig å vite alle tegnene til beskrivelsen. Utadtil er disse nære “slektninger” like. Imidlertid er innsiden helt annerledes. Blåbær har en pulp av burgunderfarge, og durnichi har en lysegrønn farge. På samme tid er frukten av vannpudden større. Også, det gir ikke flekker på klær. Ekstern blåbær er preget av følgende egenskaper:

 1. Bush. Unge stilker har en grønn farge, men over tid får de en brun nyanse. De vokser opp rett og veldig tykt.blåbærbuske
 2. Blader. Stiv med veldrevne vener på en lysegrønn bakgrunn. Kantene er litt buede, og lengden på hver av dem er ca. 3 cm. Innsiden av elliptisk bladform har et blåaktig voksaktig belegg. Ved innkjøpet av kaldt vær får de en lys rød farge og faller da av.
 3. Blomster. Hvite, svakt lyserøde, langstrakte bjeller med en skrå kant. Blomstrer 2-3 blomster fra en petiole. En kort peduncle under vekten av en krukke bøyer seg. De første skuddene vises i mai og pryder de majestetiske fjellhellene for en hel juni.blåbærblomstrer
 4. Frukt. Ripen i juli, og de kan samles inn til slutten av september. Vekten til den første frukten er ca 3 g, og diameteren er opptil 1-2 cm. Det ser ofte ut som en ball i form. Selv om det finnes varianter av blåbær med pæreformede, elliptiske og sylindriske bær.blåbær frukt En luksuriøs mørk blå fløyel med en blåaktig tint gjør det til en dyrebar perle av myrene. Vannaktig grønt kjøtt etterlater en søt, jevn sukkerholdig smak med surhet.

Related  Hva betyr de gule og hvite årene i vannmassens masse?

blåbær fruktSamle vann full – en hel kunst. De tunge grenene i busken holder små bær i fangenskap. Derfor må du jobbe hardt for å få din egen. Som et resultat kan frukt fremstilles med kompott, syltetøy, vin, juice, syltetøy, potetmos og kvass. Det er veldig nyttig å spise friske bær. De inneholder mange vitaminer, mineraler og antioksidanter som:

 • forbedre visjonen;
 • øke hemoglobin;
 • lavere blodsukkernivåer (i diabetes mellitus);blåbær i diabetes mellitus
 • forstyrre dannelsen av kreftceller;blåbær mot kreftceller
 • bidra til produksjon av galle;
 • øke immunitet
 • slapp av tarmene;
 • utvikle appetitt
 • fjern giftstoffer fra kroppen.

En så imponerende oppsummering av denne representanten av slekten Vaccinium oppfordrer mange gartnere til å dyrke bær på sine husholdninger. De første 3 årene dekorerer den luksuriøse grønne bushen bare hagen og bare for fjerdeårsrenter, og vil bære mer enn 90 år. Hva slags blåbær å velge mellom?

Hagen

hage blåbærOpprinnelsen kommer fra blåbærhagen fra de nordøstlige territoriene i Canada og USA. Det er i dette området at mange myrer, barrer og løvskog er konsentrert, som oversvømmes med vann for det meste av tiden. I et så fuktig klima når buskene mer enn 2-3 meter i høyden. Derfor tjener de som midtlinjen for en tett voksende skog.

I motsetning til andre representanter for Heather-familien er blåbær høy ikke giftig (uten skadelige estere og harpikser), så det kan plantes i nærheten av et hus eller en hage. I tillegg er det laget avslag, te, så vel som andre medisinske legemidler fra blader og skudd. Egenheten ved denne rekke drukket bær er:

 1. Rett stilk av brun nyanse, ikke trailing på bakken. Tykkelsen av grenene er 1-4 cm.
 2. Et fibrøst rotsystem som holdes på overflaten av jorda. Det er ingen sughår på røttene.
 3. Grenene lner seg ikke til bakken og kan ikke rote seg i bakken.
 4. Fruktene er større og søtere i smak.
 5. Produktivitet fra en busk (alder til 8 år) er mer enn 5 kg. Samlingen begynner 15. august.

høsting av blåbærUlempen med høye varianter er ustabiliteten til frost. Men Berkeleys variasjon, tvert imot, tåler skarpe temperaturendringer, men det forverres under transport og langsiktig lagring.beskjæring av blåbærhage

Busker med høye planter skal ofte kuttes for å øke veksten av et ungt tre. Gjør det i første halvdel av det tredje året. Kutte behovet for svake, berørte og lavvoksende stengler, slik at det ikke blir mer enn 5 skudd.

Blyukrop

modner blåbær BlyukropDen kan dyrkes både til personlig bruk og til kommersielle formål. Sorten ble avlet av amerikanske oppdrettere. Av alle industriområdene i Vest-Europa er mer enn 60% av blåbæren Blyukrop. Dette valget skyldes følgende egenskaper i kulturen:

 1. Ripen frukt ikke på en gang. Samlingen starter i slutten av juli og hele august.
 2. Uten problemer tåler det frost (-30 ° С, og ved blomstring -7 ° С) og tørke. Tåler temperatursvingninger. Motstandsdyktig mot invasjon av skadedyr og sykdommer.
 3. Høyden på bushen er fra 1,6 til 2 m.
 4. Store bær (2 cm i diameter) har en elastisk, tett struktur. En særegen egenskap er et uvanlig lyst belegg.
 5. Under transport, sprekker de ikke og sprer seg ikke. Utmerket lagret.
 6. Utbytte fra 5 til 10 kg per bush.
 7. En frodig krone av store store blader vil tjene som hekk for hagen. Faktisk for tidlig eller sen sesong.

Related  Kommer fra Asia Minor og Midt-Asia melon Kassaba

høyt utbytte av BlucropeDen naturlige habitat av denne hybrid er klimaet i Russland, Hviterussland og Ukraina. Mer moderate breddegrader, der det er fjell, myrer og skoger.nedbrytningskrets

Denne kulturen kan forplantes ved avlsmetoden. Den lange grenen skal graves i en spesielt tilberedt fossa 3 m fra bushen og knyttes til baren.

patriot

Berry Blueberry PatriotEt annet utvalg som er motstandsdyktig mot frost og tåler temperaturen på -30 ° C. Formen på blåbærfruktpatrioten ligner en ellipse, flatet opp fra og under. I sammenligning med deres congeners er patriotens frukter under modning rød og ikke lysegrønn. Ripe bær får en kongeblå farge med en blåaktig blomst. De samles i rike bunter, slik at primærhøsten ikke skal fjernes mekanisk. Patriot-sorten modnerFordelene ved patriotkulturen inkluderer:

 1. Rotsystemet er motstandsdyktig mot phytophthora, samt rotting.
 2. Kan selvbestemme seg. Hvis du plantet buskene tett, fører det til kryssbestøvning.
 3. De første fruktene er store, men påfølgende batch er litt mindre.
 4. Høyt utbytte. Opptil 7 kg fra en gjennomsnittlig plante. Høyden på busken når 2 m.

beskjeden til jord karakterDenne variasjonen av gonobol vokser i svært ugunstige, praktisk tøffe jordarter, fordi den er i stand til å tilpasse seg vanskelige forhold. Det tåler fuktige jordarter som er utsatt for oversvømmelse.

Busken tynger veldig raskt, kaster ut nye grener. I denne forbindelse bør det være alvorlig omskåret. Spesielt trenger tynneskudd.

bonus

store bær av sort bonusMillioner likte Blueberry Bonus, et relativt lite utvalg av kultur. Store bær (d = 30 mm) og den økende fruktbarheten til den sprawling bushen er to grunner til at plantene er i en slik etterspørsel. For planting, bruk:

 • overgrodd bark;overgrodd bark
 • friske nåler av nåletrær;
 • grener av gran.grener av gran

Et viktig sted i beskrivelsen av Blueberry Bonus-sorten skal gis jordens surhet. PH-hastighet for rotsystemet: 3 – 5,5. For å oppnå slike indikasjoner blir orthophosphorsyre eller ammoniumsalt av svovelsyre innført i jorden seks måneder før planting. Den naturlige habitat for Bonus-arten er tett tykkelse av nåle- og løvskoger. Etter å ha plantet slik luksus på din personlige tomt, kan du få en utmerket “bonus” på slutten av sommeren.

Eddik eller sitronsyre spyler nyttige stoffer fra jorden. Derfor er gartnere ikke anbefalt å bruke dem til å oksidere landet.

Duke

blåbær utvalg DukeFra forretningsmessig synsvinkel er den amerikanske sorten av blåbærhertug betraktet som økonomisk signifikant (beskrivelsen av årsakene er angitt nedenfor). Når det oppbevares, får bær en rik tart smak. De fordelaktige egenskapene til hertugetallet inkluderer:

 1. Frostmotstand. På grunn av den tette strukturen av tre og nyrer kan tåle temperaturer under 34 ° C. Overdreven fuktighet og kaldt klima kan imidlertid redusere plantens fruktbarhet.
 2. Høy selvfruktbarhet, fordi den ikke er pollinert av nærliggende arter.
 3. Egnet for langtidslagring. Perfekt transportert, fordi den har en elastisk og fast hud.
 4. Blomstrer sent, men fructifies tidlig (fra 15. juli). Så, vårfrostene ødelegger aldri blomstring.
 5. Trenger regelmessig beskjæring.

Related  Upretensiøs staude astilba vokser godt utendørs

amicable frukt modningRipen frukt ganske minnelig og raskt. Du kan samle dem i flere besøk (2-3).

Frukt veldig tett stilker stilker. Under modning under vekt av bær, kan grener bryte, så de trenger å knytte.

Sunrise

blåbær variasjon SunriseFødestedet til denne høye busk er den sentrale delen av Canada. Men i de nordlige territoriene i Russland kan Ukraina og Hviterussland blåbær Sunrise fryse (-25 ° C). Av dette lider tingene på grenene og nyrene oftest.

Crohn er razlogaya, men strekker seg til 2 m. Det er få skudd, så det trenger ikke kutte. Det er viktig at frukten ikke mumifiseres fra varmen. På kanten av den blåaktige bæren er en rød kant i form av en krone. Den ligner solens stråler i den østlige himmelen, som tilsvarer navnet sitt.

Blyugold

blåbær variasjon BlugoldDenne kompakte (opptil 120 cm i høyden) og middels løvrike busk er også dyrket for dekorativ hagearbeid. I tillegg har Bluewood Blueberry en søt surt smak som kan nytes allerede i midten av sommeren.  frostbestandig klasseDen tåler alvorlige vintre (-34 ° C) og passer for klimaet i de nordlige regionene i Russland. Det skal imidlertid huskes at fruktene i den brennende solen:

 • tørke opp, forvandle til tørket frukt;
 • bli treg;
 • busker har en viltvoksende utsikt.

gren av Bluewold bærKyllingen er veldig liten, og størrelsen på frukten er middels med et lett voksbelegg. Det er lett dyrket, siden det ikke trenger organisk gjødsel, men mer i mineralgjødsel.

Bærene modnes raskt nok, slik at de kan smuldre. De må samles i tide.

Rosa Lemonade

blåbær variasjon Pink LemonadeFra engelsk oversetter dette navnet som rosa sitronade. Dette er sant, siden små bær (5-7 mm) har en lys rosa fargetone. Kjøtt saftig med sur smak. Fra en busk kan du samle inntil 5 kg av høst. Siden den vokser i den sørøstlige delen av USA, føles det sikkert i varmen og i tørken. Videre, for å vokse blåbær Pink Lemonade krever ikke samsvar med jordens surhetsstandarder. De tilpasser seg i PH = 6 og høyere miljø. En kraftig busk i høyde når 3 meter, men tåler ikke temperaturer under 24 ° C.

deilig blåbær dessertLikevel, for å kunne vokse disse fantastiske varianter av kanadiske og amerikanske blåbær, bør du vite noen særegenheter ved planting og omsorg for kulturen. Ellers vil utbrente penger og ødelagte nerver bli den eneste gartnerenes gevinst.

Hvordan velge et utvalg av blåbær for hagen din – video