agurker vokst på vinduskarmenVinteren er en tid for søvn og hvile for alle planter, men gartnere har lært å lure naturen og i dag vokse grønnsaker i den kalde årstiden på vinduene. Hvis du vil nyte hele vintergrønne og sprø agurkene, er det nødvendig å utføre såingene i flere stadier. For å få frukten av sin egen produksjon til Nyttårsaften, må frøene bli sådd tidlig i oktober. Så i begynnelsen av januar vil toppen av fruiting komme. Hvis du sår agurk i begynnelsen av desember, så i slutten av februar kan du allerede samle de første fruktene. Ved 8. mars ble zelenots modnet, plantet tidlig i januar.

Interessante fakta om voksende agurker

 • Agurker er varme-elskende planter. De tolererer ikke ekstrem varme og elsker fuktighet. For vellykket fruiting i et rom, må de skape forhold nær det naturlige miljøet.
 • Rotsystemet til planter ligger nær jordens overflate, derfor er det å foretrekke å dekke agurkbusker med mulch, ikke bare i hagen, men også på balkongen eller vinduskarmen.
 • Jo oftere å høste fra agurkbusker, desto bedre vil de bære frukt.
 • Dagslys er en forutsetning for å sette frukt. For en full vegetasjon trenger anlegget 10 timers lys. Om vinteren er det nødvendig å ta med en fluorescerende lampe over plantene, slik at de ikke strekker seg og ikke vokser frukt av en stygg form.

Hemmeligheter og råd

agurk på vinduskarmenAgrotechnics voksende agurker på vinduskarmen om vinteren er en ukomplisert vitenskap, og den kan mestrer selv av en nybegynner gartner. For å forhindre viktige feil som fører til tap av avlinger, er det nødvendig å følge anbefalingene og rådene som vil fortelle deg: hvordan å dyrke agurker hjemme om vinteren og få en rik høst.

 • Jorden for sådd og planting av frøplanter må være steril. I dag, blant erfarne bønder, en populær metode for dyrking av grønnsaker på hydroponics. Det er spesielt relevant i vintersesongen, men det bør brukes forsiktig for ikke å overskride doseringen av mineralgjødsel.
 • Kjøper frø, du må konsultere selgere og informere ham om at du trenger frø til vinteroppdrett.
 • Før sådd er det ønskelig å desinfisere og behandle frøene med et vekststimulerende middel. Hvis produsenten har tatt vare på dette og de er dekket med en spesiell film, er det ikke behov for behandling.
 • Frø med beskyttende belegg krever mye fuktighet og spiser en uke senere enn vanlig.
 • Agurker skal plantes i separate små beholdere med 2-3 frø per gryte. Etter spiring fjernes overflødige planter og en busk forlater.
 • Du kan lagre plantemateriale og spire et frø av agurker før planting. Velg de største frøene og suge dem i en myk klut i 12 timer. De som er egnet for planting, vil svulme. De kan bli sådd i potter.
 • For såing av agurker er en blanding av torv og sand 1: 1 egnet.
 • I våt jord er små spor opp til 2 cm eller furer og frø er plassert i dem i en avstand på 1 cm.
 • Hvis avlingen produseres i en felles stor kapasitet, skal avstanden mellom plantene nå rundt 3 cm. På grunn av denne metoden kan transplantasjoner transplanteres til et fast sted med stor jordklump og ikke skade rotene.
 • Etter såing er hullene og furene rammet med en palme eller spatel, og beholderen er plassert i et drivhus eller dekket med en gjennomsiktig film for å bevare fuktighet i jorda.
 • Den ideelle temperaturen for et vennlig utseende av skudd er 22 grader.
 • De første skuddene kommer fra noen dager til to uker, avhengig av typen frø og temperaturregimet.
 • På dette tidspunktet er det nødvendig å utføre sprøyting, siden mange skudd ikke uavhengig kan fjerne frøfilmen. Det er også ønskelig å senke temperaturen til 20 grader, øk lysdagen til 12 timer, slik at plantene ikke strekker seg.
 • Fullstendig vanning utføres etter utseendet til det første virkelige bladet. På dette tidspunktet kan du begynne å bruke gjødsel med sporstoffer og mineralgjødsel.
 • Det tredje virkelige bladet er et signal om at busken skal transplanteres til en konstant beholder. For å velge det er det nødvendig at det på en plante passerer ikke mindre enn tre liter plass.
 • For planting av frøplanter er det ønskelig å bruke en blanding av torv og humus (1: 1), treass, kalium og fosforgjødsel. Vel, hvis det er vermikulitt. Deretter tilsettes en liter vermikulitt til tre liter av denne blandingen. Gurkeplanter liker å spise, så landet for dem skal være næringsrik og sprø. Ved hjelp av kokosfibre og torv på grunnlag av sphagnummos, er det mulig å øke jordens permeabilitet.
 • Før du stiller spørsmålet, når du skal plante agurker på vinduskarmen, er det nødvendig å huske at på vinteren og plantene trenger lavere oppvarming, avstand fra vinduet, rikelig med sollys.
 • Stretch mesh vil bidra til å løse problemet med å holde avstand fra kaldvinduet og vil tjene som en utmerket støtte for agurkeskudd. Det viktigste er å plassere skuddene riktig på rutenettet og justere lasten.
 • Varianter med to typer blomstring trenger å prischipke sentrale skyte, for å øke antall kvinnelige blomster på bushen.
 • Ved blomstring flere ganger om dagen, rist skrubbe- eller støtteglasset for å øke påfyllingsprosessen.
 • Det er svært viktig å opprettholde en høy andel fuktighet og forhindre tørking av jorda. Temperaturen skal ikke falle under 20 grader.
 • For vanning må du være veldig forsiktig. Ved overløp kan planten få et svart ben. Det er bedre å vanne hver dag i små doser.
 • I blomstringsperioden trenger agurker ekstra gjødsling. I denne perioden er tinktur fra treaske best: 1 kopp ask fra linden, lønn (kun eik) per 10 liter vann. Gjødsel med mikroelementer for agurker bidrar også til å bedre binde frukt. Du kan bruke gjødsel mer enn en gang hver annen uke.
 • Daglig innsamling av frukt vil forlenge levetiden til agurkbuske og øke utbyttet flere ganger.

Den riktige tilnærmingen til voksende agurk om vinteren vil hjelpe erfarne og nybegynnere bønder å få en rik høst av saftige og knasefulle frukter. Og slik at all flid ikke går galt, er det også nødvendig å velge riktig sort som er egnet for dyrking om vinteren innendørs.

De beste varianter av agurker for å vokse på vinduskarmen om vinteren

For å få en god høst, må du velge riktig type agurker for å vokse på vinduskarmen om vinteren.

Det er best å plante selvbestøvende hybrider, som uavhengig binder frukt.

Blant den store overfloden bør man identifisere slike hybrider som “Marinda F1”, “Masha F1”, “Legend F1”, “Moscow Greenhouse F1”, “Romance F1”. Disse plantene er preget av høyt utbytte, er utfordrende for inneslutningsforhold og resistente mot sykdommer.

Når du velger et utvalg, er det nødvendig å fokusere på type blomstring, vekstkapasiteten til vintreet og tidspunktet for inntreden i fruiting. Ved romkultivering har tidlige modne hybrider av agurker med en kvinnelig type blomstring vist seg bra.

Blant varianter med to typer blomstring, for en balkong og et vindueskarm, er agurkene av karakteren “Gutt med en finger” best. Uansett hva slags variasjon som er foretrukket, bør det forstås at gurkan liana uten omsorg og omsorg ikke vil bringe det ønskede resultatet.

Video om å vokse på vinduskarmen av agurker