Lavt voksende tomater er i spissen i forstadsområder og grønnsakshager. Hva er årsaken til denne suksessen? Hvorfor gav de høye creepers med store frukter vei til sine uoppsiktsfulle slektninger?

 • Lavvoksende tomatvarianter krever ikke tilpasninger for planting, mye oppmerksomhet og høyt utbytte.
 • De fleste undersized varianter trenger ikke å være syke, de vokser en stubbe.
 • Raskt inn i fruiting og vær så snill med en rik høst.
 • De er forskjellige i vennlig frukt, noe som er viktig for husmødre.
 • Tomatene til denne arten klarer å gi hoveddelen av beskjæringen før den aktive fasen av sen blight.

De beste varianter av lavt voksende tomater blir valgt av hver grønnsakshagehandler individuelt, avhengig av bolig og vekstforhold.

For å riktig velge tomater for nettstedet ditt, må du vite at alle lavt voksende tomatsorter tilhører en determinantgruppe som er delt inn i tre undergrupper:

 1. determinant;
 2. poludeterminantnuyu;
 3. superdeterminantnuyu.
 • Den determinante undergruppen av tomater er beregnet for planting i friluft og vedlagte lokaler. Sideskuddene i nærheten av buskene er svært tette, derfor er det en bust som dannes, noe som ikke krever bånd og pasynkovaniya.
 • Semideterminant tomatsorter anbefales for dyrking ute. Hvis du ikke nappe av tuppen på en høyde på 80-90 cm, kan det nå 120 cm. Tomater i denne gruppen anbefaler ikke klemme, samle mer avling, men erfarne gartnere har tydd til denne resepsjonen for å akselerere fruiting busk.
 • Superdeterminant tomater er preget av tidlig og medium modenhet, et vennlig utbytte av frukt, godt utbytte. For en tomat karakteriseres disse varianter av en kort periode med vegetasjon. Etter en vennlig retur av frukt, danner de ikke et nytt eggstokk. Alle varianter av tomat superdeterminant gruppe krever pasynkovaniya og dannelsen av vekstpunktet.

Hybrid frø dverg varianter av tomater for veksthus og åpent felt for alle tre undergrupper bedre å kjøpe i spesialforretninger, som personlig samlet taper mors egenskaper, og i stedet for en liten busk kan vokse i hagen en lang vintre.

Vi velger de beste varianter av korte tomater for drivhus

Alle er vant til å vokse høye tomater på en lang trellis i et drivhus. Men det er ikke alltid tid og mulighet til å engasjere seg i dannelsen av en busk, fordelingen av børster og pasynkovanie. Deretter kommer til hjelp av undersized varianter av tomater, som er enkle og enkle å ta vare på.

Blant et stort utvalg av tomater vil jeg fremheve noen av de beste varianter av en fettfattig tomat for drivhus:

 • “Magus H” – en hybrid av tidlig frukting, er resistent mot sykdom, utbytte. Vegetasjonsperioden er opptil 65 dager, fruktene er røde, runde, veier opp til 180g. En meter kan ta imot 3-4 planter, noe som er svært viktig når det vokser i lukket bakke, siden tykkede plantasjer øker utbyttet flere ganger. Hovedbetingelsen for planting av denne variasjonen er hyppig lufting av drivhuset og fravær av kondens.
 • Nyheten i forrige sesong “The Orange Princess” har vist seg å være god i drivhusforholdene. Dette er en kort, veldig fruktbar form for middels sen modenhet, beregnet for vekst i drivhus og drivhus. Med god pleie og agrotechnics kan en busk per sesong få opptil 40 kg søt oransjefrukt.
 • CherryNylig blir kerrytomater stadig mer populære. Fra denne gruppen er det verdt å fremheve slike underordnede varianter som “Aztec”, “Little Red Riding Hood”, “Duckling”, “Banana Legs”. Vekten av fruktene til disse tomatene overstiger ikke 15-20 g, og den søte, aromatiske smaken lar ikke noen være likegyldige. Spesielt vakker ser små små erter i marinader, som et pryd på salater og bakte kjøttretter.
 • ampelnyeBlant de korte tomater er populære dverg- og ampel-varianter. Tomater av sorten “Talisman” føles perfekt i kurver og hengende potter. De tjener som en utmerket dekorasjon for vinterhager og drivhus, ser vakkert ut i hagen, suspendert på tregrener.
 • Aztec-sorten er ideell for flat og balkong dyrking. Planter av disse tomatene blir ofte plantet i badekar og blomsterpotter. Deretter spiller tomatbushene rollen som dekorasjon, ikke bare mat. Dverg tomater og varianter av kirsebær har helbredende egenskaper: vanlig bruk av dem i mat reduserer risikoen for kreft.

Related  Hvordan velge riktig kultivator for dacha?

De beste lavvoksende tomater med åpen bakke

For åpen bakke er alle varianter av lav tomat egnet. Et stort utvalg av tomater i denne gruppen lar deg velge tomater for farge, smak og størrelse.

 • Tomatversjon Tungvekter av Sibirien - stuntedMange som tomater underdimensjonert for åpne bakken Siberian avl “Siberian Gardens”, “Sibiriada”, “Heavy Sibir”, “Abakan rosa”, “Ballerina”, “Siberian troika”, “Moskva perry”. Varianter av denne serien er preget av høyt utbytte og motstand mot virussykdommer.
 • Nybegynnere bønder bør være oppmerksom på slike tomater for åpen bakke som “Alaska”, “Parodist”, “Boni-M”, “Bobkat”. De er preget av glatte og smakfulle frukter, uavhengig danner en frodig busk og krever ikke pasynkovaniya.
 • For elskere av spesielt fruktbare varianter, vil slike varianter som “Rocker”, “Tourmaline”, “Russian delicious”, “Sunny Bunny”, “Buyan” smake. Med riktig omhu kan en busk med tomater av disse varianter fjerne opptil 5 kg glatte frukter som veier 150-200 g.
 • Ekstraordinært hygieniske hybridtomater “Bringer lykke”, “Gayas Bekseev” fortjener spesiell ros. De avviker ikke bare i høyt utbytte, men også i motstand mot varme- og jordtørking, sykdommer og anbefales for dyrking i områder som ikke er egnet for lastebilbruk og landbruk.

Et stort utvalg av lavt voksende tomater presenteres i dag ikke bare i spesialforretninger, men også i landets markeder, hvor det ikke alltid er mulig å være sikker på kvaliteten på produktene og varighetenes overensstemmelse. Det er bedre å være trygg og kjøpe frø i butikken, hvor erfarne fagfolk vil dele hemmelighetene med å vokse en dverg tomat i drivhusene og i hagen.

Lavvoksende høykvalitets tomatsorter – video