Agurker dyrkes utendørs eller i et drivhus. Alle varianter er delt inn i tidlig, mellom og sent. Hvis vi snakker om bruk, så kan vi også skille tre typer:

 • Salat.
 • Passer til blanks for vinteren.
 • Universal.

Frøplanter av frøplanter blir vanligvis plantet tidlig og på lukket grunn. Agurker for hesting og hermetikk dyrkes fortrinnsvis utendørs og samlet etter at de har en middels størrelse.

Alle slags agurker til salting er preget av en tynn hud og elastisk, tett kjøtt. Ofte har de pimples av svart farge.

Beste agurkfrø til beting

Kvaliteten på agurkfrø fortsetter opp til 6-8 år. Hvis du bruker frøene dine, må du vurdere at den beste spiringen de har i andre eller tredje år. For å sikre at frøene er levende, er det tilrådelig å sjekke dette:

Du må kjøpe frø på forhånd. Ofte er de forberedt på såing, det vil si at ingen ekstra behandling er nødvendig. Markedet tilbyr et så stort antall frø av denne kulturen at valget kan skape et alvorlig problem. Ved kjøp er det ønskelig å lese teksten på emballasjen nøye for å finne ut hva de er ment for. Det er også viktig å vite forskjellene mellom variasjonen og hybriden (merket som F1 eller F2). Sorten er produsert i mange år og er stabil, hybrid er designet for ett år. Dette betyr at du ikke kan bestemme hva som vil vokse fra frøene som høstes fra hybriden.

Kjøpe frø er best i en spesialisert butikk. Hvis agurkene dyrkes for utendørs salting, er det viktig at frøene er avsatt (beregnet for en bestemt region), motstandsdyktig mot kald luft, lav fuktighet, vind, temperaturendringer. Gledelig anses også for en slik kvalitet som skygge-utholdenhet.

Related  Foto og beskrivelse av kirsebær kirsebær sorter

Utvendig skal frøene til agurker være “fulle” og ikke beholdt på overflaten av litt saltvann.

Opplevde lastebilbønder i lang tid har betalt oppmerksomhet til karakterer hvilket navn stråle. De danner mange eggstokkene, frukten er liten, velsmakende og egnet til konservering.

Agurker til salting og konservering

Klassisk for pickling og konservering er slike varianter som:

 • “Elegant”;
 • “Nizjinskij”;
 • “The Murom”;
 • “Movir”;
 • “Cascade”;
 • “VÅR”;
 • “Magnificent”;
 • “Konkurrent”;
 • “Erofei”.

“Konkurrent” refererer til tidlige varianter, frukt vokser til 12 cm. “Erofei” er et universelt utvalg med en blandet type blomstrende, fruktene er små (6-7 cm), tuberkulerte.

Erfarne lastebilbønder tror at Nezhinsky er det beste utvalget. Det er motstandsdyktig mot sykdom og er ikke krevende i omsorg, pollinert av insekter.

Andre varianter og Nezhin-dynastiet er forskjellige i samme egenskaper:

 • “Nezhinka”;
 • “Era”;
 • “Phase”;
 • “Nosovskiĭ”.

I utseende har agurker av noen av disse varianter alle kvaliteter av “salt”: mellomstørrelse, tynn hud og ganske tett masse, det vil si salte sorter av agurker se ut som på bildet nedenfor:

I marinert og saltet form er disse agurkene sterke og knasefulle. En ekstra fordel er muligheten til å få kvalitetsfrø.

Gurkere på åpen bakke er selvbestøvet for å plukke: Zozulya, Zador, Orpheus, Alliance. Elskere av svært små hermetiske agurker kan vokse “Parisian Cornish” eller “Lilliput”. De er veldig fruktbare, med gode smakegenskaper.

For de som er lite opplyst av solen, kan de aller beste agurkene for beting være: “Muromsky 36” eller hybrider “Hemmeligheten til firmaet F1” og “Podmoskovnye pm F1”.

“Muromsky 36” – små lysegrønne agurker (lengde 6-8 cm), motstandsdyktig mot kortsiktig senkning av lufttemperatur.

“Hemmeligheten til selskapet F1” og “Podmoskovnye pm F1” – universelle varianter med frukt av middels størrelse.

Related  For deg, en slags kolonne plomme

Hvordan vokse agurker for å plukke og bevare hjemme?

De som ikke har en hage, kan dyrke agurker på loggia eller balkong, forutsatt at sorten er valgt riktig. Agurker må være selvbestøvende, kraftige og med små frukter. Disse egenskapene er cornish agurker.
Så gurkere til en balkong du trenger i februar. For salting og konservering er egnet “Balkong” og “City agurk”. Plager de er ganske kompakte, og frukten fra bihulene vokser i bunter. Disse varianter er preget av sin lille fruktstørrelse, utmerket smak og aroma, og evnen til å bli satt i bokser til vinteren.

Frøplanter dyrkes hjemme. Etter landing på balkongen er hver plante bundet til en ledning som ligger i en høyde på 1,5-1,7 m over boksen. Periodisk må du fjerne antennene og løsne jorda. Dryss agurker på balkongen 2 eller 3 ganger i uken med vann ved romtemperatur. Det er også ønskelig å sprøyte stengler. Når agurker vokser til ledningen, blir toppene plukket.

To varianter er egnet for dyrking på vinduskarmen: “Russisk” og “Rytov”, piske som vokser til 2 meter.

Du kan så dem i februar, april, august og oktober. Det er 2 metoder for sådd: på planteliv og umiddelbart på et fast sted. Hvis plantene dyrkes, blir agurker bare transplantert etter at 3 eller 4 virkelige blader har dukket opp.

Jorden bør være fruktbar: 4 bøtter av hagen, ¼ bøtte kompost, en halv liter ask og grov sand. Heller agurker trenger varmt vann, bør temperaturen i rommet ikke være under 25omtrentMed dag og 17omtrentMed natten.

Uansett metode for planting, plukkes hver plante over det femte virkelige bladet. Omtrent 20 dager senere begynner to pisker å vokse fra sinus, som må binde opp eller sendes til en “stige” laget av tre eller metall.

Related  Funksjoner av dyrking og omsorg av selleri i åpen bakke

Andre gang stengene plukkes når de vokser 4-5 ekte blader. Fra bihulene vil vippene vokse igjen. Først vil det være damper (blomster av en mann), da – med eggstokkene (kvinnelige). Pollination utføres manuelt – den mannlige blomsten påføres den kvinnelige. Umiddelbart etter pollinering begynner å utvikle agurker. Med riktig pleie fra en plante kan du ta opptil førti frukt.

Gurka hybrider for canning – video