kirsebær utvalg IputKirsebær er tradisjonelt betraktet som en varmelskende kultur, hvorav de fleste er foretrukket av de sørlige regionene og ikke tolereres av vinteren til midtbeltet. Unntaket er den Ivyut søte kirsebær, beskrivelsen av sorten, bildet av fruktbærende trær og opplevelsen av deres dyrking, som er avledet av russiske oppdrettere, snakker om den hardharde, vinterharde naturen av planter.

Historien om sorten, bestemt for sentrum av Russland og den sentrale Black Earth-regionen, begynte på 80-tallet i forrige århundre i Bryansk. Ved hjelp av navngitte nummererte hybrider for kryssing, fikk forskere fra det russiske forskningsinstituttet Lupin frøplanter av et nytt utvalg, som i 1993 ble testet og anbefalt for inkludering i statregistret.

For et nytt utvalg av søte kirsebær har Bryansk oppdrettere valgt et navn som mange gartnere virker rart. Faktisk er navnet på sorten gitt til ære for den vakre, stille elven Iput, som strømmer gjennom utkanten av Bryansk og nabolandene.

Beskrivelse av kirsebærtrær av Iput

kirsebær blomster IputGartnere som hadde tid til å bli kjent med det russiske utvalget av Iput søt kirsebær, bemerker at i en alder av 4-5 danner trærne en sterk, klar til fruktkron med moderat tetthet. Skjelettgrener lager en bred kjegle, som skaper alle forhold for penetrasjon dypt inn i kronen av luft, lys og fuktighet, uten å skape hindringer for insektsbestemmere. Benken på kirsebærtreet er dekket med en brunbrun grov bark, som på grener blir merkbart mer glatt og lyst.

Som du kan se på bildet av den søte kirsebær Iput, er skuddene dekket med glatt, stort løvverk av en mørk grønn fargetone. Jo yngre avgreningen er, desto større er de langstrakte, litt ovoide formede bladplater med en skrå kant og en tett petiole. Spissen av bladet er sterkt spiss, og basen er tvert om. Ytre siden har en mer mettet farge enn baksiden, og petioleet skiller seg ofte ut med en rødbrun fargetone, spesielt merkbar på store kjertler.

Første fruiting av søt kirsebær IputIfølge beskrivelsen av sorten kjennetegnes kirsebær Iput, som på bildet, av tidlig blomstring, og store blomster samles i små blomsterstillinger 3-4 stykker og ligger på bukettgrener. Bredt åpne corollas er samlet fra hvite tilstøtende kronblad. Sterkt utvidet fra en smal, kopplignende kopp med stammer og pestle, er ikke forskjellig i lengden, noe som letter pollinering.

Til fruiting er de vokste frøene i den søte kirsebær Iput klar for fjerde eller femte år av livet. Ved dette tidspunktet er det nødvendig å fullføre formbeskjæringen, ellers er det fare for å gjenstå 1-2 år uten den søte frukten.

Spesifikke egenskaper av fruiting kirsebær varianter Iput

modne kirsebær IputRipening i første halvdel av sommeren, mørkrød eller nesten svart frukt, avhengig av værforholdene og omsorg kan øke fra 5 til 10 gram. Juicy drupe med en liten eggformet bein, som er mindre enn 5% av totalvekten, har en middels-tett, rik rødmasse. Den modne kirsebærsaften er rundhjertet som mørk, duftende og velsmakende. Et lysebrunt ben er festet til massemidlet og er skilt fra det med en liten innsats.

Når det er fullt modnet, holder fruktene seg godt på robuste korte pedikler, noe som gjør det mulig å ikke være redd for å miste en del av beskjæringen på grunn av kaste.

Alle fruktavlinger dyrkes for den etterlengtede høstens skyld. Kirsebær utvalg Iput vil glede både antall frukter og deres gode kvalitet. Juicy jordbær skiller seg ut med et attraktivt utseende og utmerket smak, som har fått en ekspertvurdering på 4,5 poeng. I en håndfull kirsebær inneholder denne karakteren opptil 11,5 mg vitamin C. For 100 gram kirsebærfrukt har du:

  • 16,6 gram kostfiber;
  • 11 gram sukker;
  • 0,5 gram syrer.

Vektens vekt og søthet avhenger direkte av værforholdene, det valgte stedet for planting og pleie av kirsebær Iput. Hvis våren og sommeren viste seg å være kalde og litt solfylte, er eggstokken verre, og når den er fjernet fra treet, har den en tærte eller knapt bitter smak. Fissur kan være forårsaket av rikelig vanning av planter strødd med eggstokk eller en regnfull periode 2-3 uker før høsting.

høstingstidFor at kulturen skal vise seg i all sin herlighet, trenger Iput pollinatorer plantet ved siden av de selvbefruktende trærne. Utvalg av pollinatorer for kirsebær Iput utføres under hensyntagen til blomstringstidspunktet, slik at pollen fra en plante fritt kunne falle på en annen.

Blant de beste naboene for sorten vil Iput være kirsebærtrær Revna og Bryansk rosa, Ovstuzhenka, Raditsa og Tyutchevka. Alle er perfekt tilpasset forholdene i sentrale Russland, og deres planting vil ikke bare bidra til å øke avkastningen, men også diversifisere det.

Fordeler og svakheter i kirsebærvarianten Iput

Da sorten ble opprettet for midtbeltet, skulle den sterkere siden av den søte kirsebær Iput skyldes økt vinterhardhet. I de harde vintrene til Bryansk og andre nærliggende områder frøs ikke mer enn 60% av trærne, mens skuddene holdt om lag 80% av blomsterknopper. Det var da våren kom, var plantene dekket av hvite blomster, om sommeren bærte de frukt og på høsten ble de vellykket gjenopprettet tapene.

Beskrivelsen av sorten og bildet av den søte kirsebær Iput indikerer at plantingen ikke er særlig utsatt for sykdommer forårsaket av sopp. Hvis frukten påvirkes av rot, forekommer det ofte på en kjølig våt sommer eller når landbruksproduktersteknologien ikke respekteres.

Et stort pluss av sorten er den vanlige fruiting og gode smakegenskaper av de tidlige fruktene. Kirsebærbær har en universell hensikt, som er like bra i frisk og i sammensetningen av hjemmevern.

Kirsebærplanting og første beskjæring – video