fersken i hagen ved hyttaEn av de obligatoriske metodene for omsorg for et tre er beskjæring av fersken i vår, sommer og høst. Træret trenger maksimal belysning, men det øker grunnlaget intensivt. Som et resultat er kronen fortykket av grener uten høst, det er ikke nok lys. Beskjæring regulerer formen på treet og fjerner fete ungdommer. Treets krefter er rettet mot dannelsen av avlingen.

Hva bestemmer valget av kronform

ponnekronformFersken er et tre som er termofilt. Ved hjelp av oppdrettens oppdrag har varianter som har avansert seg til Russlands midtre belte og Trans-Urals blitt oppnådd. For å motstå stabile frost uten ly, kan treet ikke – grenene er frosset, røttene påvirkes. Hvis treet er skjult tidlig, blir cortexen reist. I løpet av vinteren kan tinene sap flow starte om vinteren.

Fra klimatiske funksjoner avhenger av hvordan du skal kutte fersken, hvilken form av kronen du vil velge:

  1. Cupformet langlinjekrone brukes i områder med varmt klima og milde vintre.
  2. Dannelsen av en “fruktlink” skaper en krypende stamme av to skjelettgrener som bærer frukt vekselvis. Plantering er fortykket, kalt “enghage” på en annen måte, den brukes i et kaldt klima for ly.
  3. Formen på busken representerer noen av de mest utviklede skuddene fra jorden, som er skåret etter at de har blitt høstet. Denne form for fersken brukes ofte i forstedene.

Klimaforholdene i regionen avhenger av timingen av ferskenbeskjæring på våren. På kalde vintre, når det var fare for frostskader, blir den første beskjæringen fra våren overført en stund, når bladene har blomstret – det blir klart hvor mye å kutte de berørte grenene.

Oppgaver for å danne et tre

stor frukt etter riktig beskjæringBeskjæring utføres for å øke utbyttet av treet og forlenge produktivt liv. Næringsstoffer, ekstrahert av røtter fra jorda, fordeles jevnt langs stammen. I dette tilfellet vokser grener uten frukt raskere, fortykker kronen. Treet inni er bar, og avlingen viser seg å være minimal. Hvis unge kvistene ikke vokser, vil fruiting stoppe.

Related  Skader fra billebuggen og tiltakene for å bekjempe den i hagen og i huset

Beskjæring utføres for å:

  • forbedre belysningen og ventilasjonen av treet;
  • legge til rette for høsting;
  • stimulere dannelsen av fruktbare skudd;
  • fjern gamle grener, foryngende treet;
  • for å gi den ønskede form til kronen.

Det finnes flere typer trimming, som hver utføres på et bestemt tidspunkt. Den jordiske delen er dannet av flere typer vekst: vekstgenerative og årlige bukettgrener. Blandet og topper er også grener, men de kan ikke vente på å høste.

Beskjæring av fersken i våren danner stammen av ønsket form fra frøplanten, til fruktenes begynnelse og i de etterfølgende årene. I høysesongen utføres sanitetsbeskyttelse – fjerning av frostbeskadigede eller ødelagte grener. Denne arten inkluderer decimering av fersken, fjerning av fettgrener. Vårbeskjæring danner kronen av et ungt tre og forkorter en del av de fruktbærende grenene slik at nye skudd utvikler seg på dem. Slik omsorg kalles forme beskjæring.

Beskjæring av fersken om våren for nybegynnere gartnere – den mest kritiske perioden. Du kan ikke være sen, med en sterk sap flow, operasjonen er ikke ferdig. For å danne et tre trenger du et skjema, tynner ut, men forlater fruktbærende skudd med knopper. Selvfølgelig bør du fjerne vertikale grener som vokser på skjelettgrener i en avstand på 1 meter fra stammen. Noen ganger, med en svært sparsom lavere nivå, blir slike grener gradvis kuttet av et eksternt kikkehull. Effekten suppleres ved å trekke grenen ned med et tau.

Hvis de gamle grenene gir liten økning, blir de fjernet ved hjelp av foryngende trimning. Det er viktig, foryngelse utføres i flere år, gradvis. Samtidig kan mange tre ikke kuttes ut, treet vil gå til grunne.

Sekvens av dannelse av forskjellige typer krone

Beskjæring utføres i tørt vær. Samtidig blir rotfoten fjernet.

fersken bolle formasjonOrdning beskjæring fersken boller er karakteristisk for å gi en spredning form, justerbar oppadgående vekst.

Related  Hvordan mate dill, hvis den blir dårlig

Når plantene plantes, fjern alle grenene på stammen 50 cm fra bakken. Legg igjen 3-4 grener, som vil være skjelett for den nederste delen. Det øverste vekstpunktet er å klemme seg. Neste vår, vokser skuddene med en tredjedel, danner på dem grener av den andre rekkefølgen. På det tredje året på denne tier blir alle kvistene som vokser i dybden, eller horisontalt, fjernet.

Etter hvert som veksten er dannet, dannes en annen del av 5 skjelettgrener, men toppet er permanent kuttet for å begrense veksten. Men det er igjen med 2 nyrer. Korrekt formet tre etter 5 år har 2 fruktnivåer, sjeldne grener og vekst ikke mer enn 3 meter.

busk fersken bushNår kronen dannes med en busk, er den sentrale lederen fraværende. Dekorasjonen av busken er fra 4 nedre grener så snart plantingen er plassert på plass. En slik landing garanterer en rask gjenoppretting, selv om noen av treet er frosset. Det er nok lys for busken, da det ikke er nok kvister. I sommer plukkes slike kvister for 30-40 cm for å skape en ny bølge av vekst av unge skudd til neste avling.

dannelse av en heklet kroneDannelsen av fruktlinken er en dampende form, grenene kan lett skjules for vinteren. Plante fersken tett – 2×0,5 m, slik at fra hvert tre for å få ikke mer enn 15 frukter. Det første året får fersken vokse og få styrke. På våren beskjæres frøplanten, og etterlater to grener nær bakken. En gren vil gi, den andre – en sikkerhetsavling. Hvert år blir de endret.

Om sommeren er en gren dekket av unge fruktgrener som vil gi. Den andre grenen er trimmet. På hver gren forlate 2 grener, nær stammen, for å fortsette utviklingen av treet. Etter høsting er den gamle grenen avskåret. I løpet av denne tiden har substitusjonsgrene vokst. Resultatet er en voksende busk.

Related  Foto og beskrivelse av arter og fantastiske varianter av gresskar

Former ferskenpleie om sommeren

sommerfersken beskjæringSommer – en periode når en ukentlig omsorg med klemme, klemme eller fjerne 10 cm skudd kan redusere skade ved beskjæring i høst og vår.

Beskjæring av fersken om sommeren er den mest milde driften. Bare om sommeren kan du se om det er frostbiten grener på treet. De trenger å bli fjernet, treet kan ikke lenger støtte sapfloden. Om sommeren fjernes unge skudd som vokser inne i kronen. Når frukten helles opp til 1 cm i tverrsnitt, er det nødvendig å fjerne overflødige eggstokker. Det anses riktig hvis det voksne træret har 80 stort sett fruktbare grener eller 200 små. Jo mindre på et tre av frukt, de blir større og søtere. Sommerbeskjæring regulerer avlingen, forhindrer fortykning av treet.

Høst trimning av et tre

høst prune peelingEtter høsting begynner fersken å forberede seg på fred. Inntil november reduserer treet sapstrømmen gradvis. Etter høsting er det nødvendig å fjerne de ødelagte grenene, forkorte en del av fruktenes grener. På denne tiden er juften mindre flytende, sårene blir ikke våte, og treet får ikke mye stress.

Ferskenbeskjæring i høst utføres fra september til 15. oktober. Det er ikke nødvendig å stramme, hver trimning svekker treet. Han trenger å gå om vinteren sterk.

Bare ferskenpleie i vekstsesongen danner den rette kronen med minst stress. Hver beskjæring er en kirurgisk operasjon som er forbundet med en drift i det åpne såret av sykdommer.

Ny måte å fersken en fersken om sommeren – video