begonia hageI motsetning til rombegonier, er hagesortet utmerket for værforholdene og vokser godt i hager og blomsterhager.

Fargen på denne populære planten kan være den mest varierte – fra hvitt til utsøkt lilla, og alle varianter av begoniahage kan ses på bildet i katalogene til blomsteravlere og planteskoler. Hagebegonia er kjent for kompaktiteten til busker hvis høyde ikke overstiger 25 cm. Hvis du liker denne planten og vil vokse den selv, må du vite hvordan du skal plante og ta vare på hagen begonia. Denne planten er lunefull og tolererer ikke feil.

Planting av hagebegonier

Begonia av noe sort er en lyskjær plante, men når man planter en hageslag, bør man velge skyggefulle områder. Direkte sollys påvirker utviklingen av planter negativt, og det blomstrer verre.

Etter å ha bestemt stedet for blomstringsanlegget, vent på juni, fordi dette er måneden for å plante hagen begonias. Været blir varmt og konstant, og for en varmelskende plante er det ekstremt viktig, siden enda mindre frost eller lave temperaturer kan ødelegge hagen begonia.

Plantering i det åpne bakken kan frøplanter begonia, kjøpt på forhånd i en spesialbutikk, eller uavhengig vokst fra frø hjemme.

Frøplanter

Vi trenger:

  • på bakken;
  • Frø av hagen begonias;
  • Pot eller eske til frøplanter.

frøFrø av høykvalitets hagebegonier er sådd i februar i frøplanter fylt med jord. Den er ferdig på egenhånd, blander torv, sand og bladmaling i forholdet 1: 1: 2. Begonia frøene er svært små, så de er ikke sprinklet, men bare litt rullet inn i våt jord.

Bokser med frø er dekket av glass og satt på et varmt sted. Vann skal brukes når jorda tørker opp, pene, ellers kan små frø vaskes med vann. På en uke vil det være skudd av begonia, og i en alder av 2-3 uker må de bli dykket inn i en egen pott. Planteplanter av hagebegonier utføres på en avstand av 2 cm fra hverandre. En måned senere begynner planter av begonia å plante i egne lysbilder for dyrking.

Blomstrer slik begonia i det første året. Men for å få tidlig blomstring, må du bruke kjøpte frøplanter med knopper som har dukket opp.

Related  De beste varianter av stikkelsbær og deres spesielle egenskaper

Ta vare på hagen begonia

Når hagen begonia er plantet i det åpne bakken, blir torv og kompost hellet i hullet eller erstattet med mineralgjødsel som inneholder kalium og fosfor. Etter planting må jorden nødvendigvis spylles med vann, noe som vil akselerere oppdrett av plantene.

Ta vare på hagen begonia inkluderer regelmessig løsning av jorden i nærheten av plantasjer, som vil gi rotsystemet med oksygen. Planten vokser godt bare i fuktig jord, så planting vann en gang hver tredje dag, som avhenger av værforholdene. Ved etablering av tørt og varmt vær, bør sprinkling begoniahage ofte nødvendigvis løsne jorda etter vanning. Ikke la vann stagnere, da dette medfører rotting av plantens røtter. For å forebygge, legger du på dreneringsmateriale – utvidet leire, stor flodsand, grus, etc. når du planter på bunnen av hullet.

Blader av begonia trenger ikke ekstra sprøyting, heller tvert imot, dråper vann forårsaker uopprettelig skade på dem, da de forårsaker utseendet av brune flekker. På høsten, om vinteren, blir vannet stoppet.

Vinterpleie

Tuber BegoniaI begynnelsen av oktober må knollene i hagen begynner å grave for vintering. For det første kutter planten stengene, og lar en stumpe opp til 3 cm i høyden. De gravede knollene i hagen Begonia tørkes i rommet i to uker. Med knollene, fjern rester av jord og stengler, legg dem i en oppbevaringsboks og dekk med sand.

 

Oppbevar beholderen med knoller på et kjølig sted. For å lagre en liten mengde knoller, er kjøleskapet egnet.

Reproduksjon av begonia hage

På slutten av vinteren kan du begynne å spire begonia knoller. Dette er en god måte å øke mengden plantemateriale til blomsterhagen. Hell en fuktig sand inn i en liten boks og plant begynnelsen knollene. Når de første skuddene ser ut, er knollen kuttet slik at minst en nyre blir igjen på hver del av den. Kuttene er strøet med knust trekull, tørket i et par timer, og plantingen av frøplantebegonier blir plantet i potter. Omsorg for slike frøplanter ligner det når de vokser begonia fra frø.

Hvert år vokser høstbrukerne i størrelse. Næringsstoffer slike planter akkumulerer mye, så hvert år og blomster blir større.

Til tross for at hagen begonia vokser i det åpne bakken, kan den brukes til landskapsarbeid av terrasser, dekorasjon av vinduskarmer og balkonger. Dyrking av denne planten som en pottekultur påvirker ikke i alle fall blomstringenes prakt.

Related  Kinesisk rose – dyrkningsbetingelser og blomstersnaver

Video: Hvordan vokse og ta vare på begonia