bruk av natron i hagen og grønnsakshagenI vår tid, for høsten må vi kjempe hardt som irriterende bugs, ormer og insekter usynlige forsøker å ødelegge de etterlengtede fruktene av hardt arbeid. En enkel måte å løse problemet på er natron for hagen og hagen. Noen kan motsette seg, peker på de mange moderne stoffene som selges i spesialforretninger. Selvfølgelig har alle rett til å bestemme seg selv hva de skal bruke for å beskytte avlingen. Men før, ville det være lurt å finne ut mulighetene for dette unike stoffet. Til dags dato er det minst 22 måter å bruke bakepulver på stedet og i huset for å beskytte høstavlingen.

Kanskje kjenner mange mennesker historien om de første menneskene som bodde i Edens hage. De fikk fra Skaperen oppdraget å “dyrke og lagre det”. Trær var rikelig fruktbare, og på bakken vokste mange grønnsaker. Selv om det ikke er en slik hage i lang tid, er folk fortsatt engasjert i landbruket med iver. Bare bruken av natron på nettstedet, som regnes som et naturlig stoff, bidrar til å vokse overraskende rike avlinger.

Pulveraktig mugg – en usynlig fiende av hagesplanter

kontroll av pulveraktig muggMange gartnere, omsorg for deres eiendeler, oppdager ofte på bladene av frukttrær eller grønnsaker et hvitt belegg. Hvis du ikke legger merke til det, blir det dråper gjennomsiktig væske. Anlegget begynner å skade og til slutt dør.

Pulveraktig mugg oppstår som et resultat av multiplikasjon av mikroskopiske parasitter. Det er modning av soppsporer som forårsaker utseendet til en væske.

Svamp påvirker oftest:

 • arkplater;
 • unge skudd;
 • nyre;
 • blomsterstanden.

Sykdom i planter begynner med de første sommerdagene når det gjelder ustabilt vær. Varmtørrvarme kan dramatisk forandre regntiden, og for mikroorganismer er dette et ekte paradis. For å redde hagen kulturer vil hjelpe den klare bruken av natron. For å gjøre dette er det nok å forberede en løsning: tilsett 10 ts soda til 10 liter rent vann. Rør godt, og deretter behandle hvert berørt blad eller skyte.

For å få det beste resultatet, bør prosedyren gjennomføres om kvelden, når solen går ut. På dette tidspunktet er vindløs vær ofte satt.

Et slikt enkelt middel bidrar til å fjerne den pulverformige mugg av slike hagesplanter:

 • agurker;
 • zucchini;
 • squash;
 • gresskar;
 • kål;pulveraktig mugg på kål
 • tomater;
 • rips;
 • stikkelsbær,
 • bjørnebær,
 • bringebær.

pulveraktig mugg på tomaterDet ble observert at nederlaget av gresskarkulturer med pulveraktig mugg fører til et tap på 50% av avlingen. Og agurker dyrket i drivhusene er spesielt utsatt for denne sykdommen. Årsaken er mangel på lys og utkast.

For å kontrollere situasjonen, ved de første manifestasjonene av sykdommen, er det ønskelig å umiddelbart bruke kokepulver i området. Enhver forsinkelse fører til triste konsekvenser.

Beskyttelse av druer fra grå rot

grå rot på druerSannsynligvis er det ingen person på jorden som ikke liker å spise modne druer. Derfor, gartnere prøver å omsorg for den solfylte frukten kjærlig. Men utseendet på grått rot på bær, som du allerede vil prøve så mye, bringer mye sorg. Det er tilfeller når sykdommen påvirker gjengen i blomstringsperioden, noe som fører til tap av hele avlingen. Du kan lagre en vingård med en enkel metode – forberede en løsning av natron til en hageplot. For 10 liter stående vann, sett 40 gram brus. Bland godt og grundig behandle buskene. Prosedyren utføres hver uke. Hvordan bestemme utseendet av sykdommen? Det er flere hovedtrekk.

Ofte påvirker grå rot på bladene av druene. De vises brune flekker med et spesifikt belegg, som er en konglomerasjon av mikroskopiske parasitter. Hvis du ikke håndterer løvet med natron i tide, vil det tørke opp over tid.

Ofte, grå rot påvirker ømmen skudd av vintreet. Den vises i form av gulaktige flekker, som til slutt blir til en brunaktig nyanse. Utenfor er flekken dekket med en grå blomstring. Det var på denne tiden gartnere desinfisert skudd cocktail av natron å ikke komme nekrose av treaktige vev, og vintreet visner.

nederlag når modenSykdommen kan forekomme i vekstsesongen. På de delikate blomstringene utvikler mørkebrune flekker som fører til at de tørker ut eller for tidlig faller av.

Når den grå roten rammer stammen av en haug druer, begynner bærene å falme. Som et resultat dør avlingen før modningen begynner. På samme måte blir plakkene dannet direkte på bærene og ødelegger dem helt.

En grå berøring med fluffy natur er avlsmassen for parasitter usynlig for øyet. De er årsaken til plantens sykdom.

behandling av druer med en brusløsningBruken av natron til behandling av druer gjør det mulig å beskytte avlingen fra grått råtta. Behandle det helst hver 14. dag. Løsningen fremstilles i henhold til standardandelen: 4 ss brus per 10 liter stående varmt vann. Behandle anlegget med en sprøyte.

Related  Hvordan vokse bjørnebær Ruben på nettstedet ditt?

Phytophthorosis er den viktigste morderen av høstavlinger

sen blightEn av de vanligste sykdommene i høstavlinger er sen blight. Dens største trussel er evnen til å flytte til naboanlegg. Spesielt ofte påvirker sykdommen:

 • tomater;
 • aubergine;
 • pepper;
 • jordbær;
 • apple leaf;
 • bokhvete;
 • castor-olje anlegg;
 • noen typer kremplanter.

Vegetabilske avlinger som vokser på friluftsområdet, under langvarig regn er spesielt utsatt for sykdommen. I denne perioden overskrider lufttemperaturen ikke 20 ° C, noe som fremmer forplantning av skadelige sopp.

Senblød påvirker ikke bare bladene, fruktene og skuddene, men også de underjordiske delene av planten. Tegnet av dets utseende er grå eller brune flekker, omgitt av en hvit blomstring. Utover ser de ut som spindelvev. De berørte kulturelementene begynner å dø. Ripened frukt ødelegge, miste smak og smak. Som et resultat blir hele avlingen tapt.

Skadet tomatfruktPå tomat smittet med sen blight blir gråbrune flekker av forskjellige former formet med en lysegrønn ramme. Og på baksiden av bladplaten kan du se et hvitt belegg. Hvis du ikke gjør noe i denne perioden, vil anlegget til slutt dø. Og igjen kan gartnere dra nytte av bruken av natron. Den helbredende eliksiren fremstilles ved å fortynne 3 ss av stoffet i 10 liter vann. Behandle plantene hver uke.

Forebygging av sykdommen er mye enklere enn herding. Derfor er det ønskelig å starte tomater med en sodavannløsning 2 uker etter planting.

For tidlig guling av agurkeblader

gulning av agurkbladerOfte ferierende er opprørt, ser som saftig grønne blader av agurker, begynner å bli gul. Det er interessant at prosessen foregår på ulike måter. Noen planter blir gult bare en del av bladet eller vises bare brune flekker på baksiden. I andre prøver blir hele området av bladplaten gul, noe som fører til fullstendig tørking av kulturen.

behandling med en sodavannløsning er nødvendigFor å forlenge levetiden og frukten av agurker, vil det hjelpe en av 22 måter å bruke kokepulver i hagen. For å gjøre dette, ta en bøtte med vann med en kapasitet på 10 liter, kast det 1 ss brus, rør og vann kulturen. For hver agurkbuske nok til å helle 0,5 liter væske.

Slik topp dressing gjøres best etter høsting av de første fruktene. Vanning utføres annenhver dag i 7 dager.

Caterpillars i hagen “Oppføring er forbudt”

Mat brus mot caterpillarNår folk ser en velpleid og fruktbar hage, innser de at dette følges av utrettelig hverdagsarbeid. Men hvis eieren mister årvåkenhet, vil ufattelige larver komme til hagen. De spiser usikkert først opp løvverket og begynner å ødelegge frukten.

trenger en brusløsningDu kan bekjempe skadedyr på følgende måter:

 1. Stroke insekter fra grenene av treet på en plastfolie eller samle inn manuelt.
 2. Tiltrekke til territoriet av fugler som aktivt spiser caterpillarer. På begynnelsen av våren å henges på trærne enheter for hekker fugler.
 3. Bruken av natron til hageområder for å avskrekke invasjonen av larver.

larver på et treDu kan lage en passende løsning hvis du tar 10 liter rent vann og oppløses i det 5 ss natriumbikarbonat. Så snart uventede gjester vises på frukttræret, er det nødvendig å komme seg til virksomheten med en gang. Matte alle grenene og bladene på kronen med en brusoppløsning med en sprøyter. For pålitelighet blir prosedyren gjentatt etter 3 eller 4 dager. Effekten vil ikke få deg til å vente lenge.

Irriterende følgesvenner av kål

skadedyr av kålI vår tid er det neppe mulig å finne en lastebilbonde som aldri har sett en sommerfugl-whitetail. Denne milde skapelsen gjør murverk på kålblad, bestående av en mengde egg med gulaktig farge. Over tid dannes larver fra dem. Først spiser de på ett blad av kål, og deretter spredte de seg til naboplanter.

trenger hjelpDet ble lagt merke til at disse små skapningene egentlig ikke liker aromaen og smaken av natron. For å gjøre dette, spreder lastebrukere stoffet i tørr form, tidlig om morgenen, når det er mye dugg på kålen.

Med en langvarig tørke kan kulturen bli drenket med vann fra vannlåsen, og deretter strøket med bruspulver.

Praksis viser at bruken av natron til høstavlinger gir dem uvurderlige fordeler. Caterpillars forsvinner på kort tid, og anlegget begynner å gå raskt opp i vekt.

Slippete skadedyr av hager og grønnsakshager – snegler

snegler i hagen og på sengeneI den varme og tørre sesongen skjuler de seg i de skjulte stedene i hagen, hvor det er lite lys, det er kult og mye fuktighet. Når morgenen kommer og duggen faller ut på plantene, kryper sniglene ut av sine bortgjemte steder og går på jakt etter mat. Deres favorittmat er frukt og grønnsaker planter. Deres diett inkluderer:

 • grønne blader;
 • blomsterstand;
 • skyter;
 • frukt.

Related  Oversikt over hagen og dekorative varianter av blommer

slug behandlingHvordan beskytte området fra disse “glatte” skadedyrene? Den opprinnelige metoden er å bruke bakepulverpulver. For dette bestemmer gartnere først stedene hvor mollusker gjemmer seg. Deretter “pulver” deres rygg, som et resultat av hvilke snegler dør. For å forhindre fremveksten av en ny kolonie av skadedyr, rundt omkretsen av hagen gjør brusposisjon. Når insekter kommer i kontakt med materie, fører det dem til døden.

Beskytt poteter fra wireworms

potet skadedyrNår poteter av enorm størrelse vokser i hagen, bringer det ubeskrivelig glede til dacha. Men den grove larven av en liten beetle-cracker smitter ofte til de største eksemplene på en grønnsak.

The wireworm føles utmerket i jorden i 4 år. Han spiser noen grønnsaker. Men hans favorittrett er poteter.

Klok gartner fant en vei ut. Når du planter poteter i hvert hull eller hull, setter de 0,5 ts bakepulver. Som et resultat er potetene rene, uten intern skade.

Baking soda i kampen mot maur

maur i hagen og på sengeneNoen ganger gartnere står overfor et problem – i landet området er det mange maur. På slike tidspunkter, fordelene de bringer, er dimmet før skadet.

Baking soda er et utmerket verktøy i kampen mot kolonier av nidkjære arbeidere. For å gjøre dette er det bare nødvendig å sprute med stoffet stedet for insamling av insekter, da myrene vil finne et tryggere sted å bo.

Et populært skadedyr av dyrkede planter – bladlus

natron mot bladlusEn av de mest populære og skadelige skadedyrene blant bøndene anses å være bladlus. I hagen områder forekommer det i forskjellige arter. Fruktavlinger og busker påvirkes av grønne bladluser, belgfrukter – svart, og agurker, courgetter og vannmeloner – bomull. Landsborgerne vil selvfølgelig ikke dele bladlusene med bladlusene, så de “behandler” henne med en snøhvit drikke.

Forbered det fra vann og natron. I 10 liter vann fra springen legges 4 ss natriumbikarbonat, og rør deretter godt. Sprøyting utføres om kvelden, når solen går ned. Prosedyren gjentas hver tredje dag. Ofte nok til maksimalt 3 behandlinger. En enkel løsning på problemet og i nær fremtid om bladlusene kan ikke huskes.

Larver av weevil

skadedyr av weevilDenne pretensiøse biller kan ses på busker av jordbær, jordbær eller bringebær. Men den irreparable skade er båret av larver. Så snart eggstokken vises på planter, ødelegger de det helt. Som et resultat er nesten hele høsten av bær tapt. Bruken av konvensjonell oppløsning hjelper til med å løse dette problemet.

I 10 liter vann, 2 ss. skjeer med bruspulver og fukte grøntplantene grundig. Effekten er forbedret dersom løsningen og jorda rundt kulturen blir behandlet.

Spraying gjentas best flere ganger med en periodikk på 5 dager.

Vi vil forlenge livet en bukett med hagesblomster

forleng livet av en bukettOfte dekorere sommerboerne sine hjem med blomsterbuketter. Hvordan du vil nyte sin skjønnhet og duft lenger. Dessverre er livene til kutteblomstene korte.

Mange har lagt merke til at bruken av natron hjelper til med å løse problemet. Hvis du legger til dette naturlige stoffet i rent vann, vil buketten forbli frisk i flere dager lenger enn vanlig. Optimal proporsjon: for en og en halv liter vann 1 teskje brus. I en slik løsning mottar blomster ikke bare fuktighet, men også vann.

Soda og plantemateriale

frøbehandling med brusoppløsningMed vårenes framtid er truckbøndene ivrig forberedt på såing av dyrkede planter. For å gjøre dette, vurderer de bestandene av plantemateriale. Noen frø trenger ekstra behandling.

desinfiserende natronBaking soda er et flott verktøy for frø desinfeksjon. Dets antiseptiske egenskaper bidrar til ødeleggelsen av mikroskopiske bakterier og virus, som noen ganger påvirker plantematerialet.

Forberede en slik “medisin” kan være, ved å følge en bevist oppskrift: For 1 liter væske må du sette 5 gram soda. Oppløsningen skal oppbevares i minst 5 timer, hvoretter dekontamineringsprosedyren skal utføres.

For å utføre prosessen må du bruke en bomullsklut eller bomullsull. For det første er basen tungt fuktet med brusoppløsning. Så legges frø på den.

Utmerket jordnøytraliserende – natron

nøytraliser surheten i jorda med natronDe fleste hagen planter utvikler seg mirakuløst i nøytral eller litt sur jord. Derfor, ansiktet mot syreformet jord, bruker sommeren beboere aktivt ulike typer deoksiderende. Ikke minst plass i denne virksomheten er vanlig bakepulver. Hvis stoffet regelmessig blir introdusert i jorda, vil pH-verdien gradvis reduseres. Takket være denne tilnærmingen mottar gartnere rikelig avlinger hvert år. Soda pulver (en klype er nok) blir introdusert i hvert hull under landingen av unge frøplanter.

En slik enkel prosedyre beskytter høstavlinger fra utviklingen av radikal forfall.

Syretest

vi sjekker surheten i jordaSelvfølgelig, før du kan nøytralisere jorda, må du vite hvilken type den tilhører. Til hjelp kommer kokepulver. For å gjøre dette, ta en håndfull jord (fra en dybde på minst 20 cm), og dryss den deretter med natriumbikarbonat. Hvis jorda er av sterkt sur type, vil det oppstå en reaksjon umiddelbart. Soda vil sitte eller skum, som fra vanlig eddik. Denne testen gir veiledning for videre tiltak.

Related  Hvordan vokse en god frøplanter av agurker hjemme?

Hateful ugress i bakgården

fjern ugress med natronFor å skape et originalt landskap i forstadsområdet, bruker mange pavingplater. Søte spor blir ofte kjennetegn på et landsted. Dessverre bryter hatet ugress gjennom hullene hvert år. Å bli kvitt dem er ikke lett. Med hjelp av den opprinnelige løsningen kan du glemme dette problemet for alltid. Den er tilberedt i en konvensjonell 10 liters bøtte. Nederst hell 0,5 kg sodavann og hell vann. Når blandingen tar en homogen karakter, blir den vannet med unødvendig greens. Etter 3 – 4 dager vil ugress dø.

Merk grensene for brannen

begrense spredningen av brannKanskje vil noen tenke: Hva kan være vanlig i natron med brann? Faktisk bidrar det til å beskytte husområdet fra en brann. Når høsten eller vårsommeren brenner annerledes søppel eller tørre grener, prøver de ikke å avvike fra brannen. Baking brus vil gjøre en god jobb med vakt. For å forhindre spredning av brann i hele territoriet, spred det ved et lite “gjerde” av bruspulver ved kanten av brannen. Slike beskyttelser gjør det mulig å jobbe stille i forstadsområdet, og nyte fruktene av hendene.

Fjerning av ubehagelige lukt

nøytralisere ubehagelige luktOfte på grunn av endringen i vinden i forstadsområdet er det ubehagelige lukt fra et gatetoalett eller kompostkorn. Dette er et ulempe for eierne, så vel som nærmeste naboer. For å opprettholde fredelige relasjoner og bare nyte hyggelige lukter på et landsbygds territorium, vil bruken av natronbod hjelpe. For å gjøre dette, er det nødvendig å sprute den øverste ballen i skapet eller komposten godt regelmessig med bruspulver.

Sunn svømming i bassenget

vi renser vann i bassengetNylig er amatør svømmere installert på nettstedene av oppblåsbare eller rammebassenger. For å sikre at vannet forblir rent og ikke blomstrer lenge, desinfiseres det med bruspulver. For å gjøre dette, gjør en beregning – for 1 m³ væske sett 1 teskje av stoffet. Et slikt naturlig supplement vil gi ikke bare sunn svømming, men også flere minutters glede i rent vann.

Rengjør retter – ansiktet til en omsorgsfull vertinne

vask opp med natronOfte, går til landet, er bøndene mer fokusert på hagearbeid. Derfor prøver de å spise raskt og rydde opp etter seg selv. Det kan ta lang tid å vaske servietter, spesielt hvis du bruker vaskemidler. En annen ting – natron. Når du legger et lite pulver på loofaen for oppvasken, uten unødig innsats, kan du fjerne rester av mat og fett. Et virkelig effektivt middel! Og det viktigste er naturlig.

Å fjerne kløe fra insektbitt

nøytraliser irritasjon på huden med natronNår bønder ønsker å slappe av og nyte naturen, arrangerer de kveldsvennlige møter. Ofte skjer dette på gårdsplassen eller i lysthuset. Hyggelig kommunikasjon blir ofte avbrutt påtrengende mygg eller midger. Derfor er det nesten umulig å unngå biter.

For å bli kvitt den ubehagelige kløen, bruk vanlig natron. Pulveret fortynnes med rent vann til en tykk oppslemming oppnås. Produktet påføres på inflammet sted i flere minutter. Prosedyren gjentas 2 eller 3 ganger.

Rengjør hender etter hagearbeid

vi renser hudenI dag bruker mange gartnere forskjellige hansker når de arbeider på steder. I noen tilfeller hjelper de ikke, og hendene blir sittende fast i leirets hud. Bli kvitt det vil hjelpe våpen fra natron. Den er tilberedt på tradisjonell måte: 1 teskje av stoffet krever 0,5 ts væske.

Med en lignende løsning, kan du rense ikke bare håndflatene, men også føttene og tærne.

Praktiske tips for bruk

forbruk rateBaking soda er en alkali, som består av enkle kjemiske elementer. De er praktisk talt ufarlige. Med den dyktige bruken av stoffet, fordeler vegetabilske avlinger, frukttrær, bærplantager og gartnere seg selv.

Hovedregelen i løsningen er ikke å bruke metallretter. Det beste alternativet er emaljert og glassbeholdere. I tillegg er det viktig å holde rent. På oppvaskmaskinen bør det ikke være rester av ulike gjødsel, plakk og vanlig smuss.

pakking av natronIkke gjør oppløsningen i varmt vann. Temperaturen bør ikke overstige 55 grader. For ikke å miste de verdifulle egenskapene til natriumbikarbonat, brukes legemidlet innen 2 timer etter preparatet. For at brusblandingen skal ligge på grønt av planteplanter, legges 3 spiseskjeer av flytende såpe eller oppvaskmiddel til løsningen.

Som du kan se, er vanlig bakepulver en fantastisk hjelper i kampen mot skadedyr. Hjelper med å forhindre sykdommer i høstavlinger. Kan fungere som en jordindikator. Utmerket verktøy for rengjøring av retter, hender og føtter. Beskytter mot uforutsette branner og nøytraliserer vann til bassenget. Og alt dette krever ikke spesielle utgifter.

En video om egenskapene til brus