svamp i landetVandring för svamp är en av de viktigaste aktiviteterna i slutet av sommarsäsongen. På grund av brist på tid, förnekar många svampplockare sig skogsvandringar och korgar från livliga säljare på motorvägen.

Plockning av vita, kantareller, friter och andra svampar är en hel vetenskap, men det är ännu svårare att odla dem på din egen tomt. “Svamp” trädgård på sex hundra delar kommer att ge dig en garanterad skörd oavsett väder, eftersom alla förutsättningar för god tillväxt kan du nu skapa dig själv.

mycelium av svamparDet första steget till arrangemanget av “plantagen” är transplantationen av myceliet. Metoden är ganska mödosam, och det är svårt att hålla myceliet intakt och intakt. Lyckligtvis, i ryska nätbutiker kan du när som helst köpa ett färdigt mycelium.

Den mest populära är den vita svampen – den mest värdefulla bland ätbara bröder. Experter rekommenderar att man planterar ett mycelium på en plats nära barrträd och lövträd. Såningstid: senast mitten av september. Vid arrangemang av egen “svampplantage” är det nödvändigt att ha tålamod, trots allt kommer frukten att vara först efter ett år.

vita svampfrönMycelets mycelium kostar 150 rubel. Enligt recensionerna av erfarna trädgårdsmästare, om alla villkor är uppfyllda, kommer det artificiella myceliet från 2 till 5 kg per säsong.

frö av svamp på aliexpressPå hemsidan AliExpress hitta en liknande produkt är inte svårt. Såning och process för odling av “kinesiska” frön förtjänar särskild uppmärksamhet. Skaffa så småningom blommor, frukter eller grönsaker, som avbildas i levande bilder, har ännu inte varit en enda köpare. Pris för 100 st. frö av ceps i ett paket – 44 rubel.

Fröer istället för mycelium – det viktigaste, vilket leder till förvåning efter paketets öppning. Tyvärr fungerar inte den “unika” odlingsmetoden som uppfunnits av säljare från medelriket. Frön är mer som gräs för en gräsmatta, och det är osannolikt att även en “bonus” i form av frön av kinesiska lila rosor kan lösa situationen.

mycelium av olika svamparI det här fallet ångrar inte kunderna pengarna till ordern, men deras ansträngningar och tid. Recensioner rekommenderar inte enhälligt att beställa på AliExpress några frön. För organisationen av artificiellt mycelium är det bättre att köpa ett mycelium i en av de inhemska onlinebutikerna. Sortimentet innehåller substrat för odling av svamp, russula, ryzhikov, vita svampar, poderezozovikov, oljekassor, podsinovikov och till och med svart tryffel.

Var kan man köpa mycelium av svampar – video