Jord komprimering med plen rullerRink for plenen – et nødvendig element av hageredskaper. Selv om det er brukt i hytta er ikke ofte, men likevel det bringer en mangel på unødvendige problemer, så vi anbefaler at du kjøper den i butikken, eller lage dine egne hender.

Formål med rullen

Skøytebanen på dacha brukes til flere typer arbeid:

 1. Forberedelse av grus og sandbase under sporene.
 2. Tetting og utjevning av overflaten for plenåsing.
 3. Såing etter sådd.
 4. Rolling plenen rullende.
 5. Rolling av asfalt under leggingen.
 6. Rolling av kuttet gress gress og andre mulch.

Velge en rulle

Stor trailerFør du går til butikken, er det nødvendig å velge rink modellen passer deg på finansielle muligheter og hvor mye arbeid at de vil bli henrettet.

For store deler av store forstadsområder kan anbefale en stor skøytebane, som vil være knyttet til et motorkjøretøy.

HåndrulleFor plantasjer som ikke er veldig store, vil en håndrulle for plen være mer egnet. Han veier også mindre, og størrelsene vil tillate å bruke den på trange steder, i passasjer og på stier.

Når du velger en modell, bør du også være oppmerksom på den glatte vridningen av valsens trommel rundt aksen, så det er ønskelig at valsen er utstyrt med lager.

Det er heller ikke ille om valsen er utstyrt med en skrudd stopper for fylling av sand eller lignende veiematerialer. Dette vil øke funksjonaliteten til mekanismen, bruke den i et bredere spekter av forhold.

Hjemmelaget Rollers

Gassylinder som rinkFor våre Dacha Kulibins er det ingenting umulig, og derfor bruker mange av dem plenen ruller laget av seg selv. Og fantasiene til våre sommerboere kan bare bli misunnelig. Tross alt, som ruller eller materialer for deres fremstilling, bruker de alle tilgjengelige materialer:

 • tømmer;
 • metallrør og asbest;
 • trommer;
 • vann flasker;
 • gassflasker.

Hvis du har erfaring med sveisearbeid og riktig utstyr, vil det ikke være vanskelig for deg å lage en ekte rulle fra et stykke stålrør.

Nedenfor er et diagram som illustrerer hvordan man lager en plenevals.Ordningen på maskinrennen

Arbeidsfølgen er som følger:

 1. Vi tyker røret fra begge sider med metall.
 2. I midten av pannekaker, kutte hullene for aksen. Denne operasjonen skal utføres på presis markering, det er svært viktig å sentrere hullet.
 3. Sveis i pannekakebøssene eller sveis lagrene.
 4. Vi setter inn en akse og sveiser til det et håndtak eller ringer for festing.
 5. Vi løser det ferdige håndtaket til rinken.

I en annen utførelsesform, ved fremstilling av sentrene for pannekaker sveiset tapper som roterer i lågere eller hylser, som er montert på håndtaket på prinsippet sumpen trommelen.

Nedenfor er et bilde av en av de mange selvlagde enhetene.

Hjemmelaget gressrulleHvis du har nok av metall fat, så det vil også slå ut en god bane for plenen. Det er nok å sette inn det en metallaksel, og kan tjene som et håndtak og pålitelig belte. Sylinderen har et fyllerør hvorigjennom den kan fylles med vekting nok til å fungere, blir man skal utføre ved hjelp av banen.

Hjemmelaget fatrulleI tillegg til de ovennevnte konstruksjonene er rullene laget av asbestsementrør med en forhåndsinnføring av metallaksen og fylling av interiøret med sementmørtel.

Når du installerer en rulle fra et stykke logger, velg kuttet i en slik tykkelse at vekten er tilstrekkelig til å utføre arbeidet. Endene av stokken er sentrert på stålarmaturen som en akse, og rotasjonen skjer ved krysset med håndtaket.

Video om å lage en plenvals for plenen