Dekorativ barbær TounbergPå den berømte dekorative høstberberis, i naturen vokser i fjell bakken av en rekke kinesiske provinser og i Japan, gartnere betale oppmerksomhet i andre halvdel av forrige århundre. Og siden 1864, da denne arten ble spredt som en dekorativ kultur, opprettet oppdrettere mer enn 50 forskjellige varianter av barbær.

Bjørnebæren av Tunberg-arten, hvis bilder og beskrivelser er presentert nedenfor, er en enkel plante som opptar et verdig sted i levende hekker, i mixborders og gruppeplantinger. De tåler utholdenhet:

  • mangel på fuktighet og frost;
  • skadedyr og sykdomsangrep
  • vokser i urbane forhold, på steinete områder og ikke så rik på organiske jordarter.

Men de elsker overflod av sollys og lett luftet jord. Samtidig beholder vakre, løvrike busker med blader av gul, oransje, lilla og brun nyanse dekorativhet gjennom hele året.

Barbaris Tunberga Erecta (Erecta)

Barbaris Tunberga ErectaBuskene på bjørbæren av Tunberga Erekta er preget av en vertikal pyramidform av kronen og vokser til en høyde på 1,5 meter. Rett stående skudd er strødd med små runde blader av rik grønn farge. I unge planter er kronen veldig tett, men når grenene vokser, mister de loddrett, og busken utvides noe. På unge lysgrønne vekstskudd er skarpe pigger tydelig synlige.

Denne barberblomstarten blomstrer årlig, og gir små, delikate blomster av gul eller rødaktig fargetone. Etter høsten tørker lyse røde bær med en tett, skinnende hud på bjørnebæret Tounberg Elekt, som frem til vinteren støtter plantens attraktive utseende.

Barbaris Tunberga admiral (beundring)

Barbaris Tunberga admiralLys eksternt attraktiv bjørnebær Tunberga Admirayshn – en miniature buskhøyde på ikke mer enn en halv meter med en avrundet tett krone med en diameter på opptil en meter. Busken kan vokse på ett sted opp til 50 år, og vokser kun 5-7 cm per år.

Å skille denne typen barbær fra en rekke like vakre relaterte planter er mulig ved uvanlig løvverk. Små ovale blader er malt om sommeren i gule og oransje toner, og på høsten blir de saftige, røde. Samtidig, langs kanten av hvert ark, er det en tydelig gul kant som er tydelig synlig.

I mai på en busk er det pensler gule, diameter om centimeter, farger, og på høsten av en barbær av Tunberga Admireyshn dekorere allerede frukt av en lys rød nyanse.

Barbaris Tunberga Koronita (Coronita)

Barbaris Tunberga KoronitaHøyden på bjørbæren av Tunberga Koronita er karakteristisk for mange varianter av denne arten. Kronen på en voksenbuske har en høyde på omtrent en og en halv meter og en bredde på ikke mer enn en meter, noe som skyldes vertikalarrangementet av unge skudd. Med alderen blir grener mer spredt.

Related  Ideer for utformingen av hagen buen

Dekor planter er spisse lansettformede blader, unge skudd av å ha en lilla-rød farge med grønn kant, men på eldre greiner med rosa pigger store bladene er mørke, nesten lilla.

På våren på bjørbæren av Tunberga Koronita blomstrer gule, elegante blomster, i stedet for hvilke lyse rødblanke bær fremkommer i oktober.

Barbaris Tunberga Harlequin

Barbaris Tunberga HarlequinDen varierte, svært dekorative barberry av Tunberga Harlequin har en høyde på omtrent en og en halv meter. Diameteren på voksenbusken er ca 2 meter. Hvert år anlegget gir øke til 15 cm. På denne unge skudd med bark gulaktig eller rødlig dekke små, ikke mer enn 3 cm lang, den fantastiske spraglete rosa-rødbrun blader.

Slike fantastiske løvverk, som i bildet av barbæren av denne sorten og arten – er en sjeldenhet selv for denne dekorative kulturen. Og de gule småblomstene som vises i mai og juni har en liten duft og samles ofte inn i flere biter i bladene. Ved slutten av sommeren er skudd dekorert med avlange, blanke bær av korallskyggebær, som forblir på buskene selv før våren.

Den voksne bushen av bjørnebær Tounberg Harlequin tolererer vinterbrønnen, og unge planter er bedre beskyttet slik at frostene ikke ødelegger dekorativiteten.

Barbaris Tunberga Rose Glow (Rose Glow)

Barbaris Tunberga Rose GlowDet er preget av variert, på unge skudd, blader av Tunberga barbær Rose Glou – dette er en gjennomsnittlig busk av en høyde på en og en halv meter. Den nesten sfæriske kronen består av velmerkerte rosa-røde skudd i år og mørkere violetgrene grener i løpet av året. Løvverk av denne sorten og typen barbær, som i bildet, endrer farge i tone til skudd. På veksten er det spettet, med hvite eller rosa flekker på en lilla bakgrunn, og på gamle grener blir det mørkere, motley forsvinner.

Blomster, karmin utvendig og gul inne i corolla, vises i mai. Frøken av bjørnebæren Tungberg Rose Glou er lyse, skinnende røde. Bærene modnes i september og pryder skuddene til vinteren, og blir noen ganger den originale dekorasjonen av området og om vinteren.

Barbaris Tunberga Golden Rocket

Barbaris Tunberge Golden RocketDette er et lyst utvalg med en fem meter pyramidalkrone og løvverk av en rik gulgrønn farge. Den femårige busken av Tunberga Golden Rocket i høyde overstiger ikke 70 cm, bredden på den kompakte kronen er halv størrelse. Mindre gule blomster vises i begynnelsen av sommeren, og noen få i midtre stripe-frukt får en skarlet farge på slutten av sommeren eller i september.

I mange regioner i Russland, under frost, kan skuddene fra Tunberga Golden Rocket skyte, som uten snødekke fryser til nivået på snødekket. Men selv i denne situasjonen blir plantens ornamentalitet raskt gjenopprettet. Og slik at den tette kronen ikke bryter i løpet av vinteren, er det bedre å knytte den eller styrke den på høsten med et rutenett.

Barbaris Tunberga Orange Rocket (Orange Rocket)

Tunberge Orange RocketLiten og upretensiøs berberis busker Orange Rocket skiller seg ut ikke bare kompakt pyramideform av kronen, men også uvanlig lys for midtsommer oransje blader. Denne fargen på blader er bevaret til begynnelsen av høsten, når løvet får en rosenrød rødme.

Voksen bush i høyden ikke overstiger 1,2 meter og en bredde på 40 cm dette. Høstberberis Orange Rocket vokser sakte, er ikke redd for kaldt vær og tørking av jorda, men når dyrket i skyggen kan miste mye av dekorasjonen.

Barbaris Tunberga Darts Røde Dame

Barbaris Tunberga Dart'с Ред ЛедиElegant luksusanlegg høstberberis Dart Red Lady med en vakker avrundet krone med en diameter på ca 70 cm, dekket med lilla blader, mot noe som er spesielt imponerende utseende vises i mai gule eller rødlige blomster er små.

Related  Varianter av kaprifol for Moskva-regionen

Unge skudd av denne arten og barbærsort, avbildet, er malt, som løv, i en saftig lilla farge, dekket med spines og arrangert vertikalt. I det andre året mørkere fargen på barken, og grenene begynner å avvike sterkt. Tette blader med en blank overflate blir oransje om høsten, og skarlet bær er tydelig synlig mot bakgrunnen.

Barbaris Tunberga Red Chief (Red Chief)

Barbaris Tunberga Red ChiffTall nå to meter berberis rekke dekorative former Chief Ed bred spredning busk med mørkerøde skudd og smalere til en bladstilken lansettformede blader. Blomstring begynner i de siste dagene i mai eller i juni, når gule blomster samles på busker samlet for 3-7 stykker. Oblong frukt av rosa eller rød farge modner i september og forblir på grener selv under snø.

Med en høy dekorativ barbær Tungberg Red Chif i midtbåndet kan alvorlig fryse om vinteren, så ung og svekket av transplantasjonsplanter i høst er bedre å dekke.

Funksjoner av barberry Tounberg – video