rust arborvitaeFor å bli kjent med informasjonen om de vanligste sykdommene, er thuja nyttig for alle som vokser denne skjønnheten på sitt nettsted. Dette vil hjelpe i tide til å ta forebyggende tiltak og forhindre utvikling av sykdommen. Ellers vil anlegget miste sine dekorative funksjoner, og vil ikke lenger dekorere området med det opprinnelige utseendet.

Thuya er et vakkert pryd av landskapet, men når det er rammet av sykdommer og skadedyr – anlegget mister sine dekorative egenskaper og ser ikke så elegant ut. Det er nødvendig å ta hensyn til sykdommene i thuja i tide og deres behandling, vil foto av disse sykdommene bidra til å avgjøre hvilken plante som er berørt. Umiddelbare forebyggende og helbredende tiltak blir da tatt.

De vanligste plager som ikke bare kan ødelegge utseendet til thuja, men også ødelegge det, inkluderer følgende:

  1. Phytophthora.
  2. Brown skudd.brune skudd på thuja
  3. Rust og shute.Shute på tuya
  4. Touys falske piercing.Coccidae på greiner arborvitae

Den farligste er phytophthora og tuy falsifolia, som gradvis fører til hele plantens død.

Med et sterkt nederlag av phytophthora er det ikke bare nødvendig å fjerne helt thujus, men også å erstatte jorden, siden denne farlige soppsykdommen fortsatt kan være i bakken i flere år.

Hva om tuya etter vinteren har blitt brun?

brune nåler etter vinterenEtter lang vintervær, begynner naturen å bli levende. Det er i denne perioden med horror at det kan bli funnet at den elskede thuja er blitt brun og ikke lenger bringer sin glede med sitt grøntområde. Kan jeg gjenopprette sin tidligere skjønnhet og grønt? Hva skjedde med anlegget?

Hvis thuja etter vinteren har blitt brun, bør det i dette tilfellet avgjøres etter at årsaken til slike problemer er fastslått. De mest sannsynlige faktorene er:

  • våren brenner;
  • overflødig fuktighet;
  • overskudd av gjødsel;
  • alkalisk vann;
  • tap av skadedyr eller sykdommer.

Related  Ta vare på boxwood hjemme

Etter å ha oppdaget årsakene til sykdommen, behandles thuja også. Bildet vil bidra til å avgjøre mer nøyaktig hva som skjedde med den grønne skjønnheten. For å forebygge forbrenninger i februar, anbefales det å dekke planten med gasbind eller myggnetting. Hvis du ikke kan forhindre den negative effekten av sollys, må du begynne å vanne med varmt vann og trim de mørkne grener med utbruddet av stabil varme.

Når vann stagnerer, løsnes jorden rundt thuja og behandles med antifungale midler. Hvis det ble funnet at grunnvannet er for nær dette stedet, vil bare transplantasjonen av bushen hjelpe til et annet sted. Gjødyrk jorda bare to ganger i året, bruk gjødsel til dette formålet.

Bare svakt sur og litt alkalisk jord er egnet for dyrking av thuya. Hvis høyere indikatorer er funnet, må det tas tiltak for å redusere dem. Hvis nødvendig, legg til kalk eller torv.

Thuja sykdommer og deres behandling avhenger av hvilken type virus eller skadedyr som provoserte sykdommen. Gartnere forsømmer de første symptomene, og sykdommen begynner å utvikle seg, hvoretter planten må bli ødelagt. For å forhindre dette, er det på våren nødvendig å fjerne alle tørre og skadede grener fra buskene, for å behandle den oppdaterte planten med preparater beregnet for å forebygge store sykdommer og skadedyr. Det er veldig godt å sprøyte en Bordeaux-blanding.

Hva om thujaa ble svart etter vinteren?

spor av urinpåvirkning på tuya nålerVed oppstart av varme og slutten av vinterforkjølelse, er det funnet at mørke flekker vises på tujaen. Begynnende gartnere vil ikke umiddelbart kunne gjette årsakene til dette problemet. Hvilke tiltak må tas hvis thujaa blir svart etter vinteren? Hva skal jeg gjøre i denne situasjonen og hvordan kan jeg hjelpe planten?

Related  Hvordan velge en gressklipper for en sommerbolig?

Svært ofte er årsakene til utseendet på mørke flekker på hodet avføring av husdyr. Det er nødvendig å se trangt: hvis stedene ligger kaotisk og ligger på lavere nivå, så er dette tilfelle. Dessverre, med et stort nederlag, svært liten sjanse til å redde planten, men et lite antall grener kan vaskes med rent vann. Etter det, rundt thuja er det nødvendig å sette gjerd og ikke tillate kontakt med husdyr. Jevnlig er bushen matet med vekststimulerende midler.

Thuja er rammet av et falskt gjerdeSkjoldbrusk sykdom og deres behandling er mye mer alvorlig. En vask her kan ikke gjøre. Svampe kan også forårsake svetting, men det er også karakteristisk for det å danne konflikter. Med et lite område av lesjonen behandles thujaet med et fungicid to ganger, og opprettholder et intervall på 1-2 uker. Skadede deler av anlegget fjernes, og ytterligere forebyggende tiltak blir tatt (sprøyting med en Bordeaux-blanding eller biofungicider).

De døde plantene er kilden til infeksjon, så du må ta vare på deres rettidig fjerning fra nettstedet. Skadte kvistene blir også fjernet og brent for å forhindre spredning av sykdommen til et annet territorium.

Hvis thujaene vinterde i skjermet, men ikke haste for å fjerne dekkmaterialet fra det: Du må gjøre dette gradvis slik at planten har muligheten til å vifte seg til solen og ikke bli brent. Hvis området ligger i en åpen for sola, så på sørsiden er det bedre å installere et solskjerm. Hvis disse enkle reglene respekteres, vil thuja være sunn, grønn og vil fungere som en ekte utsmykning av landskapet.

Videoer om sykdommer