gråt pil i naturenWeeping willow er et stort tre som ofte finnes i elver og vannkropp i et temperert klima. Dommer ved at anlegget føles godt ute i naturen og tåler varme og frost, vil det ikke være vanskelig å ta vare på det hjemme. Willow ser bra ut i parker, rekreasjonsområder eller til og med på gårdsplassen til huset.

Træret kan vokse opp til 25 meter og leve i 100 år.

Hva er arten av pil?

pil i parkområdet nær dammenGratende pil i landskapsdesign er en uvanlig beslutning. Blant arten av pilertrær finner du både fullverdige trær med en kraftig koffert og dekorative busker. Varianter er forskjellige, fordi de er tilpasset å leve i forskjellige klimatiske forhold:

 1. Hvite pil er et tre hvis høyde kan nå 25 m. Livet til sorten er om lag 100 år. Hvite pil kalles fordi fra undersiden er bladene malt i lyse farger. Planten føles godt på bredden av elver og reservoar, den kan også plantes i nærheten av en kunstig dam.
 2. Gråtende hvite pil har også en uvanlig farge, men er forskjellig i form av kronen. Dens grener er lange, fleksible, senket til bakken. Barken på treet har en rik, gul fargetone.
 3. Den babylonske pilen har også en gråtende krone. I høyden kan den nå 15 m og mer, levetiden er ca. 100 år. Bladerne er lette, men uten en silvery fargetone. Træret vokser raskt og når toppen. De mest behagelige forholdene for hans liv er velopplyste banker av reservoarer.
 4. En shaggy dwarf pil er en busk som ikke vokser over 2 meter. Bladene er forskjellige fra de som vokser på den vanlige gråtveien – avrundet og dekket med lys fluff. Denne planten kan danne en krone av uvanlig form, da skuddene er sterke og vokser opp. Busken tolererer lett vinterfrost, og foretrekker å vokse på fuktig jord.
 5. Geitpil – en slags tre som ofte er plantet i parker og rekreasjonsområder. Skuddene er rettet nedover, og små blad med rund form vokser på dem. Blomstring skjer i løpet av våren, i løpet av denne perioden sprer treet søt honningaroma.

Det finnes andre varianter av et slikt tre som en gråt pil. De kan være helt forskjellige i utseende, men alle tilhører familien av pil. Disse er ikke bare store trær med grener som faller til bakken, men også små busker med en uvanlig form for blader. Med riktig pleie og vanning vokser pilen raskt, og ved kutting er det mulig å danne kronen av ønsket form på den.

Regler for planting og omsorg

fantastisk hvit pilDet er ikke vanskelig å se etter en dekorativ gråtpil. Det eneste som er verdt å legge merke til er jordens sammensetning og dens fuktighetsinnhold. Under naturlige forhold vokser treet på sandaktig leam eller grønt grunnlag og mottar kontinuerlig nødvendig mengde vann fra reservoaret. Hvis du planter en pil bort fra naturlige kilder til fuktighet (dam eller elv), må den bli vannet hele tiden. På de tørre, varme sommerdagen vil det være nyttig å drysse bladene.

Anlegget trenger ikke ytterligere gjødsling. Den tilpasser seg perfekt til temperaturendringer og tåler både varme og frost. Men du kan regelmessig befrukt jorda med organisk gjødsel – humus eller kompost.

Den mest behagelige er den gråtende pilen vokse på permanent fuktig jord. Det vil vokse raskere hvis grunnvannstabellen er høy.

Reproduksjon av pil

gråter geit pilUnder naturlige forhold blir treet multiplisert med frø, hjemme, stiklinger eller frøplanter. Stegglinger høstet på vår eller høst, de passer for de midterste delene av unge grener, som ikke er over 2 år gamle. Da må de være forberedt på planting:

 • Den optimale lengden på stikkene er fra 20 til 30 cm;
 • plantet i bakken i et drivhus eller et annet varmt rom;
 • til plantene er sterke og klar for transplantasjon, bør de ofte bli vannet, befruktet og løsnet rundt bakken;
 • Unge trær blir ikke plantet på gaten i det første året, de må tilbringe den første vinteren i varmen.

Plantering av en gråt pil i det åpne bakken produseres om våren, da snøen smeltet helt. Ved dette tidspunktet må det unge treet helt utgjøre rotsystemet. Du kan også slippe det på høsten, når saften allerede har runnet ut. I dette tilfellet må jorden bli dekket med blader eller halm, og selve treet med lapnik.

grener og blader av en gråt pilPå jorden er det nødvendig å grave en grunne grop (opptil 60 cm dyp). Under plantingen skal treet befruktes, slik at det raskt tok rot. Den nedre tredjedel av gropen er fylt med en blanding av jord, torv og humus, og gjenværende volum fylles med jord. Jorda er raked til frøplanten på en slik måte at den danner en høyde rundt som det vil være en fordypning for vanning. Etter planting helles 2 bøtter med vann under planten. Dvergfugge er ikke mindre motstandsdyktig mot endrede værforhold enn et fullt tre.

Hvis plantelivet er høyt og ustabilt, vil det kreve ekstra støtte. Ved siden av ham legger du en pinne, og et ungt tre er løst festet med et tau.

Dyrking på stammen

pil på stammenGratulerende pil på stammen vil være et pryd av enhver hage. Stampede trær kalles trær, hvor en dekorativ krone, egen eller podet, avviker fra den rette stammen uten grener (faktisk stammen). For disse formål er en variasjon som geitpil egnet. Det kan bli podet på en stamme, men det er en annen måte å vokse den opprinnelige på:

 • etter landing velg en sterk og kraftig flukt og stram det rett på støtten;
 • Når stammen vokser, blir stammen høyere, slik at den vokser oppreist og ikke grener;
 • Sideskuddene om sommeren må forkortes med en tredjedel, slik at næringsstoffene kommer inn i hovedstammen, og det blir sterkere;
 • På høsten blir de resterende delene av skuddene fjernet helt, og hampen er 0,5 cm lang.

Når stammen når ønsket høyde, fjernes støtten. Det neste trinnet er å danne en jevn tykk krone som vil falle nedover. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å trimme det slik at alle grener vokser ned igjen. Endene deres plukkes, og skudd begynner å gi nye grener.

pil ved dammen ved hyttaPå bildet ser det ut som en gråt pil, som vokser på en stamme, opprinnelig. Som stab kan du bruke andre trær av oppreist varianter, og graft geit pil som en dekorativ krone. Til å begynne med er det nødvendig å plante stammen, slik at den på tidspunktet for vaksinasjonen har klart å bli sterkere og slå rot. Prosedyren er best gjort på sen vår eller tidlig på sommeren. Når han er klar til å bli vaksinert, blir det laget en kløft på sin topp, som vilje vil bli plantet. De kommer vanligvis sammen godt, hvis de blir vaksinert om våren. Som et resultat vokser treet glatt og høyt underfra, og på toppen er en gråtende krone.

Før du plantet et nytt tre i hagen din, bør du lese beskrivelsen av den gråte pilen og sørge for at klimaforholdene passer for det. Ikke plant den på steder der grunnvannstabellen er lav, da det må produsere daglig vanning. Hvis det er mulig, velg steder nær naturlige eller kunstige vannlegemer. Plantering av unge trær er ikke vanskelig selv for en nybegynner gartner, men forberedelsen av steggene kan forlenges. Den beste løsningen er å kjøpe en ung frøplanter klar for planting i en alder av 1 eller 2 år, som allerede har et rotsystem. Med forsiktighet og passende forhold vil træret leve i minst 100 år.

Willow gråt i landskapsdesign – video