Fjerning av hyacinter hjemmeHyacinth er en løk plante som kan bli vellykket vokst på en hage tomt og hjemme. Derfor vil mange amatørblomstodlere vokse denne blomst på vinduskarmen deres for å beundre dem selv om vinteren, i den kalde årstiden. Et slikt ønske er ganske gjennomførbart. For den vellykkede dyrkingen av hyacint er det imidlertid nødvendig å skape passende forhold som nærmest ligner hagen, og gi ham riktig omsorg.

Forberedelse for å vokse hyacint hjemme

Planting pærerTil dato har oppdrettere produsert flere dusin varianter av hyacint. Og de fleste av dem er egnet for å vokse hjemme. Men for å vokse en sterk og vakker blomst må du ordentlig forberede:

 1. Valg av pærer. Først må du velge riktig materiale for planting. Det anbefales å bruke pærer med en diameter på minst 5 cm. Fordi en stor pære er lettere å dyrke en fullvokset plante. En liten pære kan kaste bort blader, men aldri gi blomster. I tillegg er det nødvendig å sørge for at det er tett, uten råtn og skade. Og umiddelbart før planting er det ønskelig å behandle det med en desinfiserende løsning.
 2. Valg av potte. Deretter må du velge riktig pott. Det må være bredt og grunt. I potten må det være tilstede dreneringshull.
 3. Jordforberedelse. Jorda kan kjøpes eller tilberedes av egen hånd. For å gjøre dette blandes i samme forhold med torv, kompost, blad, humus og tilsett en liten mengde sand og torv.

Når du vokser hyacint hjemme, er det en nyanse – denne blomsten kan ikke blomstre i flere år på rad. Blomstring stimuleres av kunstig tvinging, noe som svekker pærene. Derfor skal de i 1-2 år plantes på hagen tomten slik at de har passert restaureringsperioden.

Planting og omsorg for hyacinter i rommet

Gipsutvinning i et drivhusEtter å ha forberedt de nødvendige materialene, kan du fortsette å plante pærene. Den riktige landingen og omsorg for hyacintene i romforholdene inkluderer følgende stadier:

 • På bunnen av potten ligger et dreneringslag, for dette formål vil claydite være bra.
 • Et lite lag jord faller i søvn.
 • Legg deretter et tynt lag med fin sand.
 • Over på sanden har pærer. Du kan sette en løk i potten, eller flere, slik at en hel bukett dannes under blomstringen. I sistnevnte tilfelle er pærene lagt ut slik at de ikke kommer i kontakt med hverandre og med potten (den optimale avstanden er 2-3 cm).
 • Pærer forsiktig presset inn i bakken og dekket med gjenværende land. På toppen av jorda kan strusses med et tynt lag sand for å beskytte plantematerialet fra forfall.

Pærer faller ikke helt ned i jorden, deres topper må være i luften.

Spiring av hyacintknollerNå produserer planter en hvileperiode, slik at pærene er godt etablert. Gryten er plassert i 1,5-2,5 måneder på et mørkt og kjølig sted, for eksempel i en kjeller. Lufttemperaturen i dette rommet skal være fra +5 til +10 grader. I mangel av kjeller eller kjeller kan blomster plasseres i kjøleskapet. Sørg imidlertid for at temperaturen i det ikke er mindre enn 5 grader varme. I denne perioden er det nødvendig å observere jordens tilstand for å forhindre at den tørker ut.

Resten er nødvendig for vellykket dyrking av hyacinter i romforhold. Hvis planten er tatt ut før “til lyset”, kan den fortsatt være svak, utvikle seg dårlig og som en konsekvens – ikke blomstre. Overdrift i mørket er heller ikke anbefalt. Planten vil kaste ut bladene, all kraft vil gå inn i dem, og som et resultat vil dannelsen av knoppene bli forsinket.

Etter rotting av pærer for hyacinter er en kunstig vår arrangert, for dette formål flyttes blomstene til huset. Her skal hyacinter være i et lyst rom, med en anbefalt lufttemperatur på + 10-15 grader.

Så snart planten begynner å blomstre, overføres den til ønsket rom, og plasseres vekk fra varmebatteriene. At hyacinten lang glede eierne majestetiske flotte farger, bør temperaturen på luft ikke være mer enn +20 grader. I tillegg er det nødvendig å ekskludere eksistensen av utkast og gi anlegget god belysning.

Hvordan bryr seg om hyacint hjemme?

Ta vare på hyacinterFor å vokse frodige, vakre blomster, må du ta vare på dem. Hvordan bryr seg hyacint hjemme, slik at han blomstrer raskt og gleder eierne med vakre blomster i lang tid?

Omsorg for hyacinth er relativt enkel, og inkluderer tre viktige komponenter:

 • vanning;
 • god belysning;
 • gjødsel.

Vanning. Grunnlaget for hyacintpleie i rommet er kompetent vanning. Landet skal være fuktig, så du må nøye overvåke at den ikke tørker ut, og renser planten i tide. Dette kravet er viktig under vekst, blomstring og i vinterperioden. Stagnasjonen av vann til denne planten er imidlertid også dødelig og kan provosere et soppanfall. Derfor må du sørge for at overflødig vann går inn i pallen, og det er nødvendig å tømme den derfra.

Under vanning må bare jord fuktes, og sørg for at vann ikke faller på knopper, løk og i bladets økler. For å gjøre dette, anbefales det å helle vann inn i kanten av potten eller pannen.

Det er bare vakkert.God belysning. Fra tid til annen er det nødvendig å slå blomsten til belysning av forskjellige sider. Dette fremmer en jevn vekst av anlegget. Om kvelden og i skyfri dager kan du også markere anlegget med lysstofrør. Når det er mangel på belysning, kan planten visne, kaste bort blader og unge knopper.

Gjødsel. Det anbefales å administrere hyacint to ganger i måneden. For dette brukes spesielle gjødsel, som avles etter instruksjonene.

Fjerning av hyacinter hjemme

Hyacinter hjemmeEn hyggelig funksjon av hyacinthen er evnen til å kombinere blomstringen med en viss periode eller ferie. Til dette formål utføres hyacintutbrudd hjemme. Det kan være av tre typer:

 • tidlig – pærer plantet i oktober, og hyacint blomstrer til nyttår;
 • Gjennomsnittlig planting utføres i november, og blomstrende faller i slutten av januar til begynnelsen av februar;
 • sent – pærene plantet i desember – januar og beundrer blomstene i mars – april.

Perioden fra planting til blomstring er gjennomsnittlig 2,5-3 måneder.

For sikker destillasjon av hyacinter hjemme, må pærer gjennomgå flere forberedelsesstadier med en gradvis nedgang i lufttemperaturen. Etter utgravning skal de lagres i 2 uker på et varmt og fuktig sted med en lufttemperatur på + 28-30 grader. Deretter plasseres de i 2 uker i et kjølig rom med en temperatur på 22-25 grader. Videre er det i 2 uker enda kaldere betingelser opprettet – + 15-17 grader. Og etter det er pærene klare til å plante i en pott.

Hva skal man gjøre etter blomstring av hyacint?

Hyacinter vokst i en gryteSom alle blomstrende planter, sviker hyacint med tiden. Hva skal jeg gjøre med hyacint etter blomstring hjemme? For å redde sitt liv, er det nødvendig å kutte av peduncles og ikke slutte å vanne og gjødsling planten til bladene er fullstendig visnet. På denne tiden gjenopprettes pæren til mor og kan danne datterpærer.

Deretter må du fjerne hyacinthen fra bakken, rydde de blanke bladene og la pæren i 2-3 dager tørke. Hvis barna er godt utviklet etter å ha gravd ut pærene, kan de skilles. Hvis de kobler seg dårlig, er det bedre å ikke røre dem til neste år. Siden de blekne pærene ikke skal brukes til re-tvinge, blir de transplantert til en hageplot. Plantering utføres om høsten, og neste år er de allerede fornøyd med blomster i blomsterbedet.

For å oppnå pærer som kan brukes til dyrking i innendørsforhold, får planten ikke strømme normalt. Knopper er kuttet av slik at pæren kan gjenopprette. På høsten blir den tatt ut av bakken, tørket og igjen gjennomføres destillasjonsprosedyren.

Reproduksjon av hyacinter hjemme

Reproduksjon av hyacinterHyacinth blir multiplisert med barn (datterpærer), som kobles forsiktig fra voksenpæren. Naturlig oppdeling skjer sakte, på ett år kan moderpæren danne maksimalt 4 barn. Derfor, i blomsterbruk bruk en kunstig metode for hyacinth reproduksjon hjemme. For raskt å få et stort antall barn, bruk spesielle teknikker – kutting og snitt av bunnen.

Før kunstig reproduksjon begynner, behandles pærene med 1% løsning av kaliumpermanganat og tørkes ved en lufttemperatur på + 20-23 grader i 2-3 dager.

Carving av Don. Denne metoden utføres etter en hvileperiode. En teskje i pærene kuttes forsiktig ut av bunnen, og de lagres i esker med et kutt oppover ved en lufttemperatur på ikke mindre enn +21 grader. Etter 2-3 måneder begynner små barn å danne seg i seksjoner på 20-40 stykker.

Etter utseendet av barna plantes løkene i et kjølig drivhus. Unge pærer begynner å vokse og kaste bort de første blader. Etter høysesongen blir de tatt ut av bakken, skilt og plantet for dyrking. Etter 3-4 år kaster de modne løkene sine første peduncles.

Innsnitt av bunnen. Denne metoden ligner på den forrige, med forskjellen at bunnen ikke er kuttet ut, og den gjør 2-4 snitt med en dybde på 0,5-0,6 cm. Behandlings- og lagringsforholdene er de samme som i den første metoden. Antall barn med denne metoden er redusert (8-15 stk.), Men de blir større og sterkere. Vekstperioden i dette tilfellet reduseres til 2-3 år.

Prosessen med å vokse hyacintene hjemme er ikke vanskelig, men veldig fruktbar. For sin vellykkede oppfyllelse må man ha et stort ønske og en liten tålmodighet. Og, selvfølgelig, å overholde alle regler og anbefalinger som gjelder planting og omsorg for hyacinter i rommet.

Hvordan vokse hyacinter hjemme – video