Heather komposisjonerI landskapsdesignet kan lyngsammensetninger skape et fantastisk spill med blomster på bakken. Buskhodens krypende, ikke høyere enn 70 cm, eviggrønne og blomstrende under høsten, vil gjenopplive noe landskap. Uerstattelig plante i rockeries og steinhager.

Beskrivelse av lyngbusk

Heather i landskapsdesignDen legendariske busk har en historie med sitt utseende på jorden som den mest upretensiøse planten som Skaperen plantet på et uegnet land. Som en belønning for å godta å leve i evig kamp, ​​gav Gud anlegget verdifulle egenskaper:

  • skjønnheten i de eviggrønne blader;
  • helbredende egenskaper;
  • duft og blomstring ved solnedgang om sommeren.

Heather landskapEn lav krypende busk vokser på sur jord uten nærliggende grunnvann. Planten liker ikke sump, vokser i symbiose med sopp, noe som bidrar til å forvandle magert jord, men kan bare eksistere på sur jord. Uten symbiose med mycelium vil anlegget dø. Heather ser ut som en plante som erobret høsten forvitring av naturen.

Bladene rulles opp i et rør, ikke faller for vinteren. Blomster etter lang blomstring smelter ikke, endrer ikke farger og skaper et pittoresk sted. Hagehøyden er representert av 20 varianter med forskjellige bushhøyder og en variert nyanse av blomster, små bjeller, som stort sett dekker grenen. Heather blomster er honning, brukes til å behandle betennelsessykdommer i folkemedisin.

Bulg av kvist av vilt lyng har lenge vært brukt til å bade nyfødte for å desinfisere vann i badet. Infusjon ble ansett som kurativ. Vann ble tatt godt, lyngte var et antiseptisk middel.

Reproduksjon og planting av lyng

Plante, trimme, reprodusere lyngAnlegget krever sur jord og en tørr solcelleplattform med en lys skygge fra nærliggende høye trær. Dette er en ideell etterligning av skogkanten. For å skape sur jord i stedet for planting, er det nødvendig å introdusere topp torv, sand og ark humus med nåleavfall. Et lag av fallne furu nåler finnes i granskoger eller samlet under furutrær. Alle mineralgjødselblandinger har også et surt miljø.

Related  Hva fører til gulning av løvverk av pelargonium og hvordan å hjelpe planten?

Plantering av lyng i forstadsområdetPlante en dekorativ busk gjøres best om våren. Om sommeren vil bushen slå rot og om vinteren vil det bli sterk. Importerte varianter kan plantes på åpen bakke bare på våren av forståelige grunner. For å sikre at vann ikke stagnerer på bunnen av landingskassen, er det nødvendig å ordne drenering fra ødelagte murstein, småstein, sand. For å skape komposisjoner er det nødvendig med planting av frøplanter på avstand til 40 sm og dybde på 30 sm, og dermed blir ikke rygghalsen senket.

Fantastisk blomst av lyngHvis jorda er clayey, gjør du en drenering ved å plassere på bunnen av en grop sand og knuste murstein. Du kan lage planting med avstanden mellom buskene av frøplanter på 30-40 cm, dybden av planting er også 30 cm, uten begravelse av rotenhalsen. Planterte planter trenger regelmessig vanning, til det tar rot. Plantering og omsorg for lyng i det første året vil ikke føre til vanskeligheter.

Heather i containereSaplings kan kjøpes på en spesialisert butikk, eller ta et stykke av en buske, eller vokse en stilk. Den frøplante bør være 1-2 år gammel. Hvis frøplanten er kjøpt i en beholder, må den være levende, med skudd og substrat – våt, men ikke våt.

Ved planting er ikke plantens nakke begravet, og landingshullet er mulket med bark eller torv.

Heather Care

LandskapssammensetningerAnlegget er tugoloslo. I løpet av et år vokser skudd kun 2 cm. Etter tre år må unge busker kuttes årlig slik at nye skudd opptrer. Ellers mister busken sin dekorativitet. Planten elsker begrenset vanning uten stagnasjon av fuktighet. Full mineral gjødsel som Kemira og fosfor gjødsling vil legge til en busk av dekorative. Pleie for lyng under vegetasjonen er en grunne løsning av jorda, rettidig vanning og mulching av hullet. For vinteren trenger anlegget ly. I april åpnes busken.

Related  Lawn aerator – din pålitelige assistent

Heather i hagenBusker med fantastisk skjønnhet vil være hos gartneren som ikke angre på tid for årlig forkortelse av gamle skudd. Deretter vil det være flere unge blomstrende grener på bushen. Når du ser et lyngblomstfoto i blomst, vil amatøren prøve å få plantematerialet på alle måter.

Det er ikke vanskelig å forplante en plante, alle deler av en plante er egnet for dette, og du kan vokse som en pottekultur. For en amatørgartner kan det være interessant å forplante seg av apikale stegg. I høst kutt skudd uten blomster og rot dem i en beholder med torv og sand. Om vinteren blir planten sterkere, og den kan plantes i bakken. Men separate beholdere med planter og i landskapet ser bra ut. Rotsystemet er lite og maten er tilstrekkelig.

Lyngbusk dekket av snøDe samme unge plantene er et utmerket materiale for reproduksjon. I naturen blir lyngbuskene fornyet av frø og røtter av kvistene falt til bakken. Derfor blir tykkelsen av denne planten ugjennomtrengelig fra det fjærende flerårige søppelet. For at i høstforholdene forblir bushen trimmet, regelmessig beskjæring og omsorg er nødvendig. Etter å ha skapt en lyngseng, vil det ikke være så trist i høsthagen om høsten. Livet fortsetter, blomsten slutter ikke lenge. Og så vil du legge et bilde av lysten til en vanlig i høsthagen for å huske.

Dra nytte av lyng

Heather i all sin herlighetHistorien om dette fantastiske anlegget ville være ufullstendig, uten å vite sin helbredende kraft. Det spesielle verktøyet til høstljærehunne er kjent for kjennere. I tillegg bruker folkemedisin tørkede blomsterplanter, blader og unge skudd.

Selvmedisinering gir sjelden fordeler. Før du bruker tradisjonell medisin, må du konsultere lege og få resept for et legemiddel.

Gjør infusjoner og avkok av tørket materiale. Kontraindikasjoner for bruk er forstoppelse og redusert surhet. Det fjerner de inflammatoriske prosessene som forekommer i noen menneskelige organer. For å behandle huden, bruk pulver og salver. Med lyng gjør de bad med felles sykdommer. Selv håret reagerer positivt på gnidning av disse blomstene. Det viser seg at lyng er en hjemmekliniker.

Funksjoner av planting og omsorg for lyngvideo