Boxwood i landskapetBoxwood (andre navn – boks, perler, steintre) – en vakker eviggrønn busk med veldig hardt tre, i stand til å dekorere noe landskap.
Denne plastplanten tolererer lett tøffdannende hårklipp. I landskapet design landinger buksbom skjema levende gjerder og fortauskanter, det falt ut som en solo tilfeller på plener, “forme” grønne skulpturer – Topiary. Fra det danner forskjellige dimensjonale geometriske former – kuber, pyramider, baller, skape intrikate labyrinter.

Hageforme fra boxwoodBuccus vokser så langsomt at fra haircut til kutting det beholder perfekt form og tetthet av kronen. I et år vokser det bare 5-6 cm. Det antas at boksplanteverket under gunstige forhold kan leve opp til 600 år. Langsom vekst og høy ornamentalitet i kronen gjorde det til et uunnværlig element i interiørdesign. Mange blomsteroppdrettere-elskere har lenge løst dette munterte treet i sine leiligheter.

Boxwood busk formI naturen vokser esken, avhengig av arten, fra 2 til 14 meter i høyden. Det forekommer i en trelignende og busket form. I naturen finnes den i den sørlige delen av det afrikanske kontinentet, Mellom-Amerika, Sør-Europa, Asia, Oseania og Japan.

Om varianter, botaniske egenskaper, om planting og omsorg for boxwood, snakker vi nedenfor.

Assortert boxwood

Blossoms boksAnlegget har ca 30 arter og tilhører det giftige. I dette tilfellet har boxwood også kurative antibakterielle egenskaper. Den inneholder phytoncides, som dreper mange patogene bakterier. Blomster i boxwood er små, unattractive, de har ingen dekorativ betydning. Frukt er en solid trebenet boks som inneholder små, svarte frø.

Hvis du har små barn i huset, da, gitt giftigheten av boxwood, du bedre avstå fra å plante den i leiligheten eller på stedet.

Boxwood eviggrønne Buxus sempervirensFor dekorative landskapsarbeid, brukes den eviggrønne boxwood (Buxus sempervirens) hovedsakelig. Den er basert på flere varierte varianter, som veksler den grønne fargen på bladene med hvite og nyanser av gule. Det skal imidlertid bemerkes at den høyere ornamentaliteten til disse plantene reduserte vinterhardheten.

Grad Ulike akseltyper er vesentlig forskjellige i høyden, vekstraten, kronens farge. Derfor, i landskapsdesign, er plantesorter valgt ut for deres tilsiktede bruk:

 • For lave hekker og fortauer, er langsomt voksende varianter “Blauer Heinz” og “Suffruticosa” ideelle. Curbs plantet på rad i en avstand på 30-40 cm fra hverandre.
 • For små hageskjemaer, så vel som beholderplanter, brukes enkeltplantninger av varianter, for eksempel “Green Gem” eller “Suffruticosa”.
 • For store grønne skulpturer er det bedre å bruke gruppeplantinger, for 2-5 planter av høye varianter. Best for dette formålet er den vanlige eviggrønne boxwood.

En hekke av boxwood Andre arter av aksler er mindre vanlige, men likevel også vellykket brukt i dekorative hagearbeid og landskapsdesign. Norden av dyrkningsområdet, desto mer vinterbestandige varianter skal brukes til planting i det åpne bakken. Til dato er de mest hardy variantene:

 • Buxus Sempervirens;
 • Handsworthiensis;
 • Blauer Heinz;
 • Herrenhausen
 • rotundifolia

Det bør også nevnes at boxwood er det ideelle anlegget for å lage bonsai. Små blader og langsom vekst gjør det mulig å skape ekte miniatyrmesterverk under passende forhold. Den mest passende for bonsai er sorten “Buxus harlandii Hance”.Boxwood - det perfekte anlegget for bonsai

Jord for å plante boxwood

For planting boxwood jord må være:

 • Leir;
 • med nøytral surhet;
 • næringsrik;
 • løs og pustende;
 • godt drenert.

På slike jordarter vokser boxwoodplanter sterke, tett løvrike, skinnende. Boxwood kan vokse på fattige jordarter, men da vil det bremse kronens vekst, selv om det fortsatt vil forbli tykt og tett.

I området der løvtømmeren vokser, må ikke vann stagnere – planten tolererer det ikke i det hele tatt. Også tunge og sure jord er ikke egnet for boxwood. På dårlige sandholdige jordarter under esken er det nødvendig å legge til modent kompost og slaktkalk.

Boxwood planter kan vellykkes dyrkes i containere og blomsterpotterHvis forholdene ikke tillater deg å plante bokhøvlet i det åpne bakken, kan du med hell dyrke det i beholdere og grave dem på de riktige stedene i bakken. I samme beholdere kan planter vinter. I containere bør unge planter også oppbevares de første 2-3 årene før de lander på et fast sted.

Planting boxwood

Ved transplantasjon av boxwood er det viktig å opprettholde jordens coma så mye som muligPlantering av løvtømmer i det åpne bakken gjøres best på våren, med utbruddet av stabil varme. En slik tidsreservasjon er nødvendig for at planter skal danne et ramified rotsystem. Jo bedre rotene utvikler seg i plantene, desto mer vil de få muligheten til å overleve den første vinteren ute.

Hvis du vil transplantere voksne planter, så kan dette gjøres i den varme sesongen. VIKTIG! Voksne boxwood planter er ikke veldig glad i transplantasjon. Derfor, grave opp planten, er det nødvendig å fjerne den med en stor nok clod av jorden for å minimere skade på røttene. Det er best å la bokstoff vokse på et fast sted, og erstatte bare det øverste laget av jorden under det. Dette vil gi anlegget en tilstrømning av ny mat.

Den mest praktiske måten å multiplisere boxwood er ved å rote grønne stiklingerFor planting bør boxwood forberede groper, som overskrider volumet av rotsystemet til hvert preparat to ganger – i dybde og bredde. Halvparten av gropen er fylt med et underlag av grovt sand, ark humus og grøft (1: 4: 2). Kalium gjødsel kan legges til underlaget, etterfulgt av rikelig med vann. Deretter setter en frøplante forsiktig inn i fossa, sprer røttene, og resten av underlaget blir begravet, komprimering.

Ta vare på boxwood

Plantebokse bør plasseres nær veggene, slik at de ikke lider av sol og vind på tidlig vårBoxwood er en syder. Han tolererer lett sommersolen. Men lyse vårstråler kan ødelegge det.

Vår solbrenthet, samt frysing av blader som følge av frost, klart vær og kald vind, kan føre til at luften av anlegget dør. For å unngå dette, bør du ta vare på sikkerheten til landingene dine på forhånd.

Hylle for vinterplantebokse med et ikke-vevet materialeAvhengig av formen og størrelsen på boxwood planten, bør ulike oppvarmingsmetoder brukes:

 • Lågkanter kan dekkes for vinteren med spesielle garn, ikke-vevd isolasjon eller til og med utjevning. I så fall må alle de skjulte enhetene sikres sikkert, slik at snøen dekker dem ikke bryter av grenene.
 • Små enkeltformer kan dekkes med kryssfinerbokser med hull for ventilasjon.
 • Planter på stammen skal være bundet med sterke støtter og innpakket i furu nåler.
 • Store hageformer kan pakkes med stort, ikke-vevet stoff i flere lag.

Ved utbruddet av vårvarmen fjernes alle huslyene fra boxwood plantingen umiddelbart. Hvis dette ikke er gjort, kan plantene vipret.

Slike beskyttende tiltak er godt bevist, men de er ikke alltid praktiske. I dette tilfellet kommer en veldig nyttig egenskap til redning, som vellykket brukes når du planter og tar vare på boxwood. Denne planten er skygge-tolerant, noen ganger selv skygge-kjærlig. Derfor bør boxwood plantings plasseres under dekselet av bygninger, strukturer eller store trær, og beskytter dem dermed fra brennende solstråler og isete vind. Det er best for boksen å føle skåret semi-skygge, eller på et sted åpent for solen bare en del av dagen.

Sesongomsorg for boxwood består av mulching torv eller jord humus rundt planter, så vel som regelmessig vanning. Siden boxwood er fuktighetsløs, bør jorda rundt den holdes litt fuktig, og ikke la det øvre laget tørke ut. Planter kan også sprøytes fra aerator for å fukte løvverket. Om vinteren bør vanning reduseres.

Også omsorg for boxwood inkluderer å forberede plantene til vintering. På sen høst, før starten av en jevn kald landing, bør bokvann bli vannet rikelig for å skape en fuktreserve for planter. Deretter må bakken rundt dem være dekket med torv eller furu nåler. Ikke bruk de faltne bladene for mulching. Overvokst for vinterbladet på våren kan forstyrre luftcirkulasjonen i jorden og røttene på akselsporet truer forfall. Slike forberedelser av boxwood planting for vinteren tillater å holde varmen til røttene og fuktigheten av eviggrønne løvverk.

Hvis anlegget er dyrket i en container kultur, så i en alder av 2-3 år kan det allerede forlate vinteren på gaten, plasserer potten med anlegget er ikke direkte i bakken, og i hans spor større containere fylt med torv eller sagflis. Jorda under planten er mulket, og selve anlegget er dekket.

Å mate akslen skal være 3-4 ganger om sommeren, ved hjelp av komplekse mineral- eller organiske gjødsel.

Et viktig aspekt ved kjærtegning av bokser av planter er det hårklippet. De produserer det vanligvis 2-3 ganger i året, og gir den voksne plantingen den ønskede formen.

Skadedyr i boxwood er ikke mange, fordi planten inneholder giftige alkaloider, som skremmer av insekter fra den. Boxwood kan bli skadet:

 • Monarthropalpus fly;
 • en edderkoppmitt;
 • boxwood felt;
 • soppsykdommer.

Kutting av bokseFor å unngå skader ved kutting av løvverk, må du forsiktig fjerne alle visne og blekte kvister, og også håndtere plantinger med løsninger av insektmidler.

Boxwood er forplantet av frømetoden og vegetativt. Den andre metoden er å foretrekke, da boxwoodfrøene ikke har veldig høy spiring. Grønne stiklinger har tvert imot en meget høy grad av røtter, og materialet for reproduksjon med overskytende gir hver haircut. I tillegg til rotting av rotter, kan rotering av unge lag brukes.

Ta vare på boxwood hjemme

Boxwood føles perfekt på de østlige og vestlige vindueneSiden gammel tid har papiret blitt vokst som romkultur. Imidlertid har omsorgen for boxwood hjemme sine egne egenskaper, som har skapt et rykte for en lunefull plante.

Vinduvel for boksved skal velges øst eller vest, eller plasser det ved siden av vinduet på et separat stativ. Hvis planten boxwood er å leve på sørvinduet, er det nødvendig å gi en nyanse fra middagssolen.

For å sikre at kjæledyret ikke mister blader, er det viktig å nøye observere vanning og fuktighetsregime.

På en pall, under ingen omstendigheter skal vannet samle seg – det kan lett forårsake forfall av rotorsystemet på akselen.

Boxwood boxwoodPlanten skal vannes daglig, og sprøytes fra aerator. I høst-vinterperioden reduseres vannet til et minimum. Vinterkassen skal ha en temperatur på 6-10 ° C. Du kan plassere den mellom vindusrammer i leilighetene med den gamle utformingen. I nærvær av moderne plastvinduer kan boksplanteverket for vintering legges inn på gulvet i glassdørene.

Det er mulig å transplantere boksen bare ved omlasting. Da det vokser ekstremt sakte, anbefales det å transplantere det hvert 2-3 år. Klippeaksel er mulig hele året.

Boxwood i bonsai kulturHvis du vokser bonsai, bør du huske at boxwood prøven ikke trenger en transplantasjon. Hvis røttene er skadet, kan planten enkelt kaste bort løvverket.

Hvis disse ikke er så vanskelige regler for omsorgen for boxwood hjemme, vil disse plantene glede deg med sin utestrålende energi og skjønnhet i mange år.

Carcass vedlikehold – video