unikt levende gjerdeEt levende gjerde er en populær løsning i landskapsdesign. Opprett en grønn hekk av trær eller busker i stedet for den vanlige murstein gjerdet under makten til en begynnende gartner. Planter som er valgt for dette formålet, tolereres vanligvis godt av frost, varme og tørke og krever minimal vedlikehold. Det er imidlertid verdt å spørre på forhånd, under hvilke forhold de valgte trærne føles komfortable, slik at gjerdet fra hekken vokser høyt og frodig.

For å danne den riktige kronen av en uvanlig form, vil det ta mye tid og ferdighet i horticulturisten

Tips for å lage et gjerde av planter

Landskapsdesign er en seriøs oppgave. For å gjøre sammensetningen ser harmonisk ut, bør alle plantene velges nøye etter farge og preferanser. I tillegg kan trær ikke bare være vakre, men også funksjonelle. For eksempel kan et hus i det åpne området beskyttes med et levende gjerde av barneplanter som vil beskytte eieren av området fra den kalde vinden. Hvis huset bare brukes som sommerhus, nok til å plante løvtrær. De vil blomstre og glede seg over våren. For å beskytte mot dyr, er det verdt å være oppmerksom på stikkende varianter (barbær).

Den første beslutningen som skal gjøres er at du skal bli satt i en dacha for et levende gjerde. Alle slike konstruksjoner kan deles betinget i flere varianter:

 • grønne fortauer – gjerder på opptil 0,5 m høyde, som ikke bare brukes langs dachaseksjonen, men også til dekorering av blomsterbed eller stier (boxwood, magnolia, lyng);
 • gjerde – en struktur på opptil 2,5 m, som vil beskytte mot vinden og skape en skygge nær gjerdet;
 • Den grønne veggen er et gjerde over 2,5 m, plantet for et fullstendig gjerd av området.

Eier av nettstedet med et live gjerd er å lære alle finesser av beskjæring trær. Hvis kronen ikke er formet og snyggt trimmet, ser gjerdet ryddig ut.

Hvilke planter kan jeg bruke?

live gjerdet i forstedet områdetGrønt gjerde, hekk – dette er et stort antall muligheter for å dekorere og beskytte huset. Avhengig av formålet, kan du vokse som høye trær, og årlige blomster og busker. Trær plantes ung, og hvert år vokser de gradvis til fullverdig gjerde. I andre tilfelle har et levende grønt gjerde dekorativ verdi og brukes til å dekorere en vanlig hekk.

En lav hekk brukes til dekorative formål – det vil ikke beskytte stedet mot vind eller sol

Hekke fra dekorative tui

Tui gjerdet

Thuya er et eviggrønne barrträd, som er flott for å skape en hekk. Det er plantet i bakken eller en spesiell murstein av murstein er plassert der plantelene plasseres. For dyrking i kaldt klima er bare vestlige tuya varianter egnet. Orientalske sorter tolererer ikke frost, spesielt i ung alder.

høyt gjerd av arizona cypressThuju kan erstattes av noen typer cypress, men det er mer tilpasset livet i et temperert klima. Det ser flott ut på sidene, fullt innredet i en klassisk stil, så vel som i kombinasjon med store brostein eller rød murstein. Dette treet vokser sakte og krever samsvar med noen av omsorgsregler:

 • Planter er plassert i en godt opplyst sone, nærliggende planter kan plasseres nær nok til hverandre;
 • Du trenger frugtbar jord med torv eller humusinnhold, og du kan også regelmessig mate den med organiske gjødselstoffer.
 • unge planter er dekket med en lett klut for vinteren, slik at nålene ikke brenner ut under påvirkning av lys sol og hvit snø;
 • Kronen må kuttes hvert år slik at trærne blir frodige.

Et levende gjerd av tuja krever forsiktig omsorg. Unge frøplanter tåler ikke sollys, men i de skyggefulle områdene blir kronen gul og faller av.

For å lage et gjerde av tui, bør du velge varianter som er motstandsdyktige mot frost

Gjerde av ville druer

gjerde fra en girlish druerEt levende gjerd i landet huset kan bygges fra noen typer av girlish druer. Deres frukt er uspiselige, men vintreet brukes til dekorative formål for å skape en grønn hekk. Skudd kan vri vertikale vegger av et gjerde, uten å gi gap mellom bladene.

Å vokse en hekke kan du bruke flere varianter av maiden druer:

 1. Trehostrokonechny – en høy plante, upretensiøs til plantings- og jordsammensetningen, men det kan dø ved en temperatur under -15 grader.
 2. Henry – druer med lyse blader, som i høst får en lyst rød nyanse.
 3. Femblad – vokser godt i fuktig jord, motstandsdyktig mot temperaturendringer.

Druesikringen frigir de første blader tidlig på våren, og de forblir til sent på høsten. Anlegget er upretensiøs til forholdene for frihetsberøvelse, og uten spesialpleie kan grener vokse opp til 3-4 m i det første året. Men på slutten av sesongen er det nødvendig å samle løvverk og trimme skuddene.

Grapevine er godt etablert og vokser raskt på rammen, og danner et fullverdig gjerde

Fleksibel Willow Fence

fleksibelt pilgjerdePil er ikke bare et stort tre med fallende grener, men også et stort utvalg av busker. For et levende gjerd fra en pil er det verdt å velge lave varianter med spredningskrone (haruko nishiki, lilla, babylonian eller holly willow). Disse plantene er upretensiøse forholdene til vedlikeholdet og kan tåle betydelige temperaturendringer.

Å velge en pil som en plante for å skape en hekk, er verdt å huske sine hovedtrekk:

 • i naturlige forhold vokser det på vannkroppens kyst, derfor vil det bli påkrevd hyppig vanning på tørt grunnlag;
 • i områdene utsatt for sollys, kan bladene misfarges og falle av;
 • pilen vokser raskt på fruktbare jordarter, og det er verdt å legge til regelmessig organisk gjødsel til jorda;
 • På et høyt nivå av grunnvann eller nær vannkropp kan planten vannes mye sjeldnere.

Fleksibel hekk fra pilen er egnet for å dekorere tomter i rustikk stil. For å opprette et komplett åpningsarbeid gjerdet, vil unge frøplanter, en ramme eller et tau være nødvendig. Som hovedstammen vokser, forbinder naboanleggene seg, festes med et tau eller andre strukturer. Resultatet er en jevn hekk med et symmetrisk mønster, og stammene i nabostrærene støtter hverandre.

At gjengjeldets gjerd var sterkt, blander stengene til nabolandene sammen med hverandre mens de vokser

Gjerde fra en dekorativ busk

gjerde fra en dekorativ buskI stedet for høye høye trær kan du også dyrke dekorative busker. De vil se harmonisk ut fra gjerdet og rundt gazebos og rekreasjonsområder. I høyden når slike planter sjelden mer enn 1 m, så de kan ikke beskytte seg mot vind eller sol.

Et levende gjerde fra en busk kan se annerledes ut. For disse formålene kan du velge eviggrønne varianter eller de som fornyer løvverk hvert år. Det er verdt å ta hensyn til noen grunnleggende varianter av busker, upretensiøs til forholdene for frihetsberøvelse:

 • Boxwood – en eviggrønn busk med små monofoniske blader og tett krone;skjæret gjerde laget av boxwood
 • lilla – en stor busk som hver vår vil glede med duftende blomster;
 • hagtorn – danner ikke bare vakre blomster, men også nyttige bær;
 • Tamarix er en viltvoksende busk med mange små rosa blomsterstand.

Et levende gjerde som er produsert av trær eller busker, vil bare ha dekorativ verdi hvis høyden ikke overstiger 1,5-2 m. Det anbefales å plassere slike gjerde på utsiden av det vanlige gjerdet av sikkerhetshensyn.

Blomstersammensetninger som hekker

lyse blomstrende gjerdeEn vanlig betong eller murstein gjerde, samt en sterk metallkonstruksjon, kan også se vakker og ukonvensjonell. Dekorasjonen av gjerdet med blomster er egnet for dachas, som blir bolig bare i den varme årstiden. Roser, fioler og andre dekorative blomster er egnet for å dekorere et gjerde eller gate.

En hekk av rosenbusker er en kreativ løsning for utformingen av nettstedet.

Det er flere måter å arrangere blomstene på gjerdet, slik at de ser harmonisk og godt preparert:

 • hengslede potter – det enkleste alternativet, som er egnet for å plante rikelig med planter;
 • stein gjerde i kombinasjon med fargerike rosenbusker;
 • et gitter gjerde med faste potter av blomster;
 • flettet hekke med tilsetning av blomster eller grønnsaker.

kombinert gjerdeEn hekke i stedet for et gjerde er aktivt brukt til å dekorere landets tomter og beskytte det mot kulde, vind eller sol. Det er ikke bare funksjonelt, men gir også huset en spesiell atmosfære. Men selv de mest upretensiøse varianter av planter trenger konstant omsorg. I tillegg til standard vanning og fôring, er det nødvendig å danne kronen av trær eller busker, ellers vil gjerdet ikke se pent og godt preparert. I tillegg må planter velges i henhold til farge og stil, samt deres preferanser for jordsammensetning og belysning.

Hedgehog alternativer i hagen din – video