staude eviggrønne hekkDe fleste eiere av private hus og hytter prøver å diversifisere tomten og fasaden til sine bygninger. Hedge voksende, flerårig, eviggrønne gir et flott alternativ til en kjedelig murstein gjerder og bygninger fra metallplater. Å vokse på nettstedet ditt er et levende gjerde ikke vanskelig. Det er nok å velge en plante som tolererer klimaforholdene godt, og å skape riktig omsorg for det.

Du kan ikke vokse en vegg fra en tett blomstrende plante i en sesong. Dette vil ta flere årstider. Vurder alternativer for eviggrønne klatringanlegg for hekker og busker.

Barbaris Darwin

Darvina's barberryblomsterEt utmerket valg av eviggrønne busker for hekker. Barberry Darwin vokser sakte, krever passende omsorg. Busker må kuttes og formes slik at de vokser ordentlig og gleder utleier. Plantens grener passer tett sammen, de danner ryggradene. I tillegg til skjønnhet beskytter barbæren landet fra uønskede gjester og nabo kjæledyr.

For å lage buskformen i form av en hekk, plantes skuddene i en avstand på 25 centimeter fra hverandre eller i rekkefølgen av sjakk. Et år etter planting blir unge grener av busken på hver side avskåret. De resterende hovedgrenene fortsetter å vokse oppover. Den voksne busk vokser over 1,5 meter. På buskene dannes lyse oransje blomster, som erstattes av blå frukt.

Barbaris smalbladet

berberis angustifoliaAnlegget tilhører eviggrønne busker for hekker. Den voksne barbæren når en høyde på opptil 2,5 meter. I vekstprosessen er dens grener rettet oppe. Jo eldre anlegget blir, jo lavere går det. Hvis grenene ikke er kuttet, kan de vokse opptil 3 m lange og bøye til bakken. Plantens skudd er naken, mørk rød.

Bladene er små, ovale med spisse enden, som når 2 cm i lengden. Barbaris smalbladede blomster i sen vår. Anlegget har lyse gule blomster, samlet i pene buketter. Under blomstring kommer en behagelig aroma fra bushen. Ved begynnelsen av høsten blir blomstene erstattet av blåbær. De har en sfærisk form og en diameter på ikke mer enn ett centimeter.

Horisontal cotoneaster

bær av cotoneaster horisontalBusken vokser raskt på bakgården og krever ikke mye forsiktighet. Gartnere velger denne anlegget på grunn av det store antall blad og små blomster. Den cotoneaster kan plantes i åpne solrike områder og i skyggen. Voksne busker når 50 centimeter i høyden. Buskebrønnen tolererer klimatiske forhold. Den vokser ved lave temperaturer, men roten dør ikke uten ly for vinteren.

Busken har runde blader rettet til den ene siden. I den varme årstiden er de lyse grønne. Ved begynnelsen av kaldt vær blir bladene røde. Blomstrende cotoneaster horisontal med små blomster av rød farge, som i tidlig høst er erstattet av røde bær.

I det første plantingsåret vil cotoneasten få styrke. Ved planting settes steggene ned i en avstand på en halv meter. I vekstprosessen danner busk en tett, lav levende vegg, som krever en årlig haircut. Unge grener blir kuttet på begynnelsen av våren, før nyrene dannes.

Busk krever ikke hyppig vanning. Selv i en tørr sommer, blir cotoneasten vannet ikke oftere enn tre ganger i måneden. Hvis planten begynner å visne av ukjente grunner, kan du legge til gjødsel i jorda og løsne den ved røttene til bushen.

thuja

Det finnes flere typer raskt voksende, flerårig, eviggrønn thuja for hekker.

Thuya Brabant

Thuya BrabantBusken har en vertikal krone. Den voksne planten når en høyde på fem meter. Busk legger raskt til vekst. Med ubetydelig omsorg vokser planten hvert år med 40 centimeter i høyde og 20 centimeter i bredde. Planteres som en hekke på en avstand av en halv meter fra hverandre. Hvis du befrukt jorda og regelmessig vannet planten, et par år senere dannes en tett grønn vegg fra thuja. Beskjære busk tidlig på våren og sensommeren når du forbereder vinteren.

Touya Smaragd

Thuya SmaragdSlægten til eviggrønne busker for hekker er hentet fra Kaukasus. Avser høye varianter. Kronens form er konisk. Tolerer godt lave lufttemperaturer. Det adskiller lys grønn farge på kronen i den kalde årstiden. Det vokser veldig sakte, så det krever ikke hyppig kutting av grener.

Til busken fornøyd med den grønne kronen, må den bli grundig vannet. Planten tåler ikke tørrhet og raskt vilts.

Thuya Holmstrup

Thuja HolmstrupGartnere tror at dette anlegget er beregnet for spesielt dovne grunneiere. Etter å ha plantet Thuya Holmstrup som en levende raskt voksende, flerårig, eviggrønn hekk, trenger du ikke å bekymre deg for at du forlater. Klipp anlegget er ikke nødvendig mer enn en gang om to år. Thuya legger i vekst på 5 cm i bredde og 11 i høyden årlig. Barrkronen er forskjellig fra andre varianter med krøllete hår. Om vinteren forblir anlegget lyse grønt.

eføy

Det finnes flere typer eviggrønne vinranker for hekker.

Ivy vanlig

eføy vanligAnlegget tilhører den eviggrønne eviggrønne hekken. Ivy vanlig tolererer vinter og lav temperatur forhold, mens ikke slippe blader. Liana flater sine grener med metallgjerder, garn og trær. Når den beskyttes av vindens konstruksjon, overlever den i ekstrem kulde. Hvis du fjerner det fra gjerdet og bruker ivy vanlig som et bakkeverk, så for å overleve vinteren, vil det trenge en snøtykkelse på minst 15 centimeter.

For å dyrke et vintre er det tilstrekkelig å løsne jorden der den vokser. Ivyen vokser i lang tid. Har flere blader, ligner bladene på lønnen, men mindre. Fargene på grenene er mørkegrønn. Bladene er mer fargerike med mange mørke og lette årer, avhengig av plantens alder og årstid.

Ivy of Colchis

eføy colchisLiana har tynne skudd. Når du lander nær et gjerde, en gitter eller nær trær, kan den klatre opp til en høyde på opptil 28 meter. Bladene til den store kolchis-eføyen. Lengde når 22 centimeter, i bredde på 15 centimeter. Bladene er mørkegrønne i fargen, kantene er lette – melkekanter. Inflorescences av anlegget er dekket av hår.

Blomstrer i elv med avlange blomster, små i størrelse. Stammen overstiger kronbladene selv. Blomstene er erstattet av frukt, en diameter på opptil 1,5 centimeter, inne som inneholder opptil 6 frø. Colchis Ivy vokser godt i skyggen, elsker fuktighet. Bære lave temperaturer.

Video om en eviggrønn hekk