Amaryllis AmbisjonTo planter fra familien av amaryllis er ved første øyekast uutslettelig. Begge plantene produserer en pil, dekorert med flere gramofoner med fantastisk skjønnhet. I utgangspunktet ble sjeldne blomster dyrket bare i drivhuse, der de skapte forhold som ligner på naturlige. Men botanikere har funnet en rekke tegn som indikerer forskjeller i hippeastrum og amaryllis i bilder og i kataloger av plantevarianter.

Historien om utseende i Europa og hva som gjør blomster like

I de vanlige menneskene kalles de lilyoncissa eller liljerEuropa åpnet nye rom blomster bare sent, og for første gang nevnt i profesjonelle kataloger av planter i 1737, opprinnelig kalt liljer og lilionarcissa. Den beskrevne slekten Amaryllis er basert på beskrivelsen av de første prøvene hentet fra Sør-Afrika. Senere hentet nye prøver fra subtropene til Amerika

Amaryllis AmsterdamI 1821 utpekte botanikeren W. Herbert de viktigste forskjellene mellom Amaryllis fra Afrika og planter fra de amerikanske regionene. Den nye slekten ble kalt Hippeastrum. Samtidig er Amaryllis den perfekte og den eneste arten, alle andre varianter og hybrider kalles Hippeastrum eller Hippeastrum Hybrid. Denne ordren ble etablert først i 1954 av den internasjonale botaniske kongressen.

Hypeastrum dobbelgul drømI midten av XIX-tallet ble det rapportert om levering av Amaryllis til St. Petersburg. I 1936 ble i Adler et barnehage for voksende pærer organisert, og i Estland var Institutt for eksperimentell biologi engasjert i avlsarbeid siden 1953.

Hippeastrum og amaryllis er pæreplanter. De multipliserer med frø, barn og skalaer fra en pære. Etter en hvileperiode kommer en pil fra pæren, kronet med store gramofoner. Etter en lang blomstring er det en hvileperiode.

Hypeastrum Blossom PcacockFormen og fargene til sort- og hybridprøver er forskjellige. For elskere, begge blomster er perfekte i skjønnhet, er stolthet av eieren.

Related  Dekorative varianter av barbær Tounberg i utformingen av forstadsområdet

Hva er forskjellen mellom gippeastrum og amaryllis?

Hyppeastrum Evening AvenueAmaryllis skjønnhet, amaryllis belladonna, disse er navn på ett slekt og en art av Amaryllis planter. Hippeastrum som slekt er representert av 90 arter. De er klassifisert som varianter og hybrider:

  • dyrkede naturlige varianter;
  • med lange rørformede blomster;
  • krysset med amarallis;
  • med hippasterus av regionen;
  • hybrider – Leopold;
  • dressing;
  • orhideepodobnye;
  • miniatyr blomster;

I dette tilfellet er det hybrider som ikke passer til beskrivelsen av noen av disse undergruppene.

Hyppeastrum Den Andromeda NebulaPlanten varierer i perioden med bladdannelse og deres slippe. Bladene på amaryllis vises etter blomstring og bidrar til å fylle på næringsstoffer. Etter det dør bladene, og pæren går inn i hvileperioden. Ved blomstring har amaryllis ikke blader. Amaryllis blomstrer på sensommeren og høsten, og gir en kjøttfull pil med en blomst av mellomstore blomster som kan være opptil 12 stykker. Samtidig gir blomstene en delikat aroma. Amaryllis blomstrer bare en gang i året.

Amaryllis RedHippeastrums blomstre om vinteren og nærmere våren. Blomster når en diameter på 25 cm, plassert på en hul stamme i bladets ramme. Hver pile kan ha fra 2 til 6 gramofoner. Blomstring varer i ca to måneder.

Hippeastrum Cavalry StarDu kan kutte en pil og legge den i en krukke med vann. Hvis du bytter vannet daglig, vil blomstringen bli forlenget. Den frigjorte pæren er i stand til å gi en mer pil. Kan blomstre med god pleie 2 ganger i året.

Selgere kan fortsatt ringe hippeastrum amaryllis. Derfor, å skaffe en pære, kan du nøyaktig bestemme hva slags planter foran deg. I amaryllis har pæren formen av en pære som er dekket med en skål. Hvis du skiller platen, vever den inn i den, lik weben. Formen på hippeastrumets pære er avrundet, langstrakt, skalaene er lyse, uten pubescence.

Gippeastrums pæreBlader av amaryllis er smale, glatte. Hippeastrumbladene er avlange, som bånd, stående eller hengende, men ramper pæren under blomstring, hvis planten er innblandet. Det skjer at blader etter transplantasjon fortsatt mangler, og pilen kommer allerede ut.Amaryllis pære

Related  Velg deg en av typene og varianter av spathiphyllum fra bilder og beskrivelser

Ta vare på Amaryllis

Hippeastrum pære og blomsterpikeSom pæreplanter av samme familie, krever de lignende omsorg. For planter er det viktig å gi en hvileperiode for god blomstring. Samtidig blir amaryllis-hvilet opprettet om sommeren for blomstring i høst, og hippeastrumet skal tørkes og legges på et mørkt, kjølig sted en måned før neste blomstring.

Hyppeastrum Dopcing QussnEn av de viktigste forskjellene vil være bruken av hippeastrum som en kuttet kultur. I dette tilfellet trekker pilen ikke mat fra pæren, og den gjenopprettes raskt.

Farlig for hippeastrum og amaryllis er overdreven fuktighet av jorda med dårlig drenering. I dette tilfellet kan forskjellige rottende soppsykdommer vises. Før planting er det nødvendig å gjøre obligatorisk desinfeksjon og behandling av pæren med homicid fungicid.

Kontroller regelmessig plantene for tilstedeværelse av edderkoppmider og scutes, de viktigste fiender av disse plantene.

Video av hippeastrums og amaryllis