Blomstrer spathiphyllum i gode forholdUpretensible, enkle omsorgspathiphyllums finnes i leiligheter og kontorer, de er innredet med offentlige bygninger og anleggsinstitusjoner. Uten noen triks og innsats på den delen av eieren, som svar på vanlig omsorg, gir Spathiphyllum blomst en ny lansett formede blader og produserer blomster stilker og hvitt, som et flagg eller teppe bract.

Hva å gjøre når de gule blader visesMen denne fantastiske planten kan også ha problemer, som den signalerer med alle tilgjengelige midler, for eksempel, endrer fargene på bladene, forkjøler dem eller tørker dem. Hvorfor blir spathiphyllum gult, og hva skal en floriculturalist gjøre i dette tilfellet?

Fôring og transplantasjon – nødvendig omsorg for blomsterspathipyllen

Spathiphyllum, som innredningGul på bladene av en nylig sunn grønn bush vises raskt og kan være et tegn på en rekke problemer. På grunn av likhetens symptomer kan selv erfarne amatører sjelden umiddelbart finne årsaken til denne oppførselen av planten. Men du kan ikke tåle, fordi bladets død medfører en generell svekking av spathiphyllumet, og noen ganger kan det signalere de irreversible putrefaktive prosessene på røttene.

Ofte er kilden til problemer med spathiphyllum omsorg for blomsten, eller rettere sagt mangel på oppmerksomhet til planten.

Hvis planten er lang og rikelig blomstrende, kan gulvbladene bety utmattelse av busken som har slettet alle kreftene og tilgjengelige næringsstoffer. I dette tilfellet begynner løvverk fra de nederste delene av den første å oppleve et lignende underskudd, endrer farge jevnt, og deretter tåler.

Kan hjelpe planten befruktning, og hvis gulnet Spathiphyllum ikke er transplantert, og deretter håndtering av et nytt, friere gryte med løs jord næringsstoff.

Planttransplantasjon i høy kapasitetI fremtiden, for å unngå liknende problemer, er det nødvendig å mate anlegget to ganger i året og, om nødvendig, om våren for å transplantere busken i potten i størrelse.

Related  Foto og beskrivelse av populære spiraea varianter

Belysning for spathiphyllum

For å hjelpe planten, er det nødvendig å finne ut årsaken til bladets gulningSpathiphyllum blir gult når det er lenge i ubehagelige forhold for ham. Ofte gjør blomstavlederne feilen om å utsette potten under direkte sollys. Selv om spathiphyll er veldig photophilous, brennende, spesielt sommersolen blir årsaken til både yellowness, og til og med brenner av bladplater. Men med en mangel på sol, reagerer spathiphyllum ved å bremse veksten og bleken av bladene.

Hvis om sommeren er plantens viktigste fiende den lyse solen, så om vinteren er overdreven lufttørhet skadelig for spathiphyllumet.

Anlegget trenger øyeblikkelig hjelpNår gryten er plassert i nærheten av varmeapparatene, er det lite sannsynlig å unngå bortfall av ovennevnte del og gule. Guling, og deretter dør av bladet, starter fra spissen, sprer seg gradvis og okkuperer det meste av bladplaten. Som et resultat, anlegget svekkes, stopper for tidlig blomstring og kan dø.

Derfor, som ønsker å se planten sunn og vakker, kan du:

  • fjern spathiphyllum vekk fra batteriet;
  • legg en beholder med vann nær det;
  • bruk en luftfukter
  • Bruk en spray for å sprøyte anlegget.

I alle fall vil planten reagere med frodig grønt. Litt skadede blader får samme farge, og bladplater som begynner å tørke, fjernes best, slik at de ikke blir et hotbed av skadelige sopp og skadedyr.

Spathiphyllum blir gul på grunn av et brudd på vanningsplanen

Mangelfull eller overflødig fuktighetHvis Spathiphyllum gule blader, misfarging og starter fra kantene av arket plate på hvilken det er dannet en svart frynse tørket opp, kan det være en reaksjon blomst brudd vanning regime:

  • Med mangel på fuktighet tørker bakken opp og gir ikke anlegget tilstrekkelig ernæring.
  • Overdreven fuktig jord, spesielt ved en ganske lav temperatur i luften i rommet – dette er en alvorlig risiko for utvikling av rot og parasitære spiifillum sopp.

Optimal, hvis substratet er konstant vått, men stagnasjon av fuktighet kan ikke tolereres.

Derfor, om vinteren, er intensiteten og frekvensen av vanning redusert. Og om sommeren, når behovet for fuktighet øker, for å redusere fordampning, er jorda mulket med småstein eller sphagnummos.

Related  Bilder og beskrivelser av utrolig vakre varianter av kaprifol

Mangel på mikroelementer – grunnen til gulvende spathiphyllum

Planten trenger mikronæringsstofferHva om bladene i spyttfilteret blir helt gule? Oftest kan dette symptomet betraktes som et tegn på mangel på ernæring eller mangel på enkelte elementer i jorda. Førstehjelp i dette tilfellet er en gjødsel med kompleks gjødsel for innendørs planter. Hvis blomstens røtter er helt dekket med en jordklump, er det bedre å umiddelbart transplantere planten, og om nødvendig å dele en stor busk.

Spathiphyllum er svært følsom overfor mangel på magnesium. Mangel på dette elementet fører til et forsinkelse i veksten og sløvhet av planten. Samtidig blir spathiphyllumbladene gule på en slik måte at blodårene forblir grønne, og vevene mellom dem blir gule eller brune. Slike busker mates med magnesiumsulfat.

Skadedyr og sykdommer spathiphyllum

Løvgultet er ikke bare en konsekvens av feil omsorg for spathiphyllum blomsten. Planter kan bli påvirket av skadedyr og sykdommer, ikke mindre farlig enn mangel på mat eller rotthule.

På plantens blader ble det funnet skadedyrBlant skadedyr som ødelegger planter, melkeboller, edderkoppmider og tråkker er vanligere. I dette tilfellet, etter å ha identifisert farekilden:

  • busker behandles med insektmidler;
  • i nærvær av jord skadedyr transplantert og matet.

Som et forebyggende tiltak er det rimelig å ta bare dekontaminert jord, noe som vil bidra til å beskytte busken og fra infeksjon med skadelige sopp.

Snakk om sykdommen av sopp opprinnelse kan være i en situasjon der de nedre bladene på spathiphyllum har blitt gule, begynte å tørke opp, og brune flekker vokser, okkuperer løvet ved siden av. Hvis du ikke tar akutte tiltak, tar sykdommen stammer og røtter, og forårsaker uopprettelig skade på planten.

Den syke planten må behandles raskt med rusmidler og transplantertI dette tilfellet må de smittede delene av planten kuttes av og behandles med et soppdrepende middel. Det ville være overflødig å undersøke røttene og den forkortede stammen, siden sopp kan spres ved multiplikasjon av putrefaktive bakterier og skade på disse delene av planten.

Related  Hvordan skiller mellom hippeastrum og amaryllis?

Spathiphyllum er ikke helt lunefull, men bare den sunne planten, som får regelmessig kompetent omsorg, kan lyse blomsterhandleren med lyst grønt og rikelig blomstring.

Video om riktig vanningspathiphyllum