Hippeastrum blomsterHippeastrums er kjent for sine luksuriøse farger av ulike former og farger. Og selv om blomstringen av dette rommet pølskultur varer opptil en måned og kan gjentas opp til tre ganger i året, vil blomstene uunngåelig, og bare de skinnete, langstrakte bladene forblir over overflaten av jorden. Da kan de bli gule.

Hva skal jeg gjøre neste gang, når hippeastrum har flommet? Hvordan lage pærer får styrke og igjen, vennligst blomsterhandleren med en frodig bukett på toppen av peduncle?

Vegetasjon av gippeastrum etter blomstring

Pleie av planten etter blomstringBlomstringen av hippeastrumet krever enorme krefter fra anlegget, så etter gløden av de store blomstene er pæren i stort behov for restaurering. Og denne ekstremt viktige perioden med en enkelt blomstring varer vanligvis ni måneder. Hvis gippeastrumet etter blomstring er transplantert, vil det bli funnet at pæren har blitt merkbart tynnere og øvre skalaer har mistet elastisitet.

Voksende blader og intensiv topp dressing under vegetasjon vil hjelpe planten til å gjenvinne sin tidligere styrke og pålegge begynnelsen av fremtidige blomsterstengler:

 • Etter hvert som blomstene falmer, blir pilene kuttet av og forlater 10-15 cm over pæren. Da, når pilen også tørker, snu den lett rundt aksen.
 • Blader vises gradvis, omtrent en i 3-4 uker.

Blomstrende gippeastrum på hagen tomtenSom i blomstringsperioden, i vegetasjonsperioden, blir plantene vannet rikelig og matet. Vanning utføres forsiktig, ifølge jorda tørket fra forrige gang, uten å komme på løvverk og løk:

 • I rommet kan du hælde vann i pannen, og sørg for at fuktighet ikke stagnerer, og røttene forblir sunne.
 • Hvis hippeastrumet er plantet i hagen etter blomstring, er det lavt et grunt trough rundt pæren i jorda der det er vannet.

Topp dressing utføres i fuktig jord eller kombinert med vanning. Regelmessig påføring av flytende gjødsel, spesielt kalium og fosfor, vil raskt gjenopprette pærens styrke

Omsorg for gippeastrum etter blomstring sørger for gjødsel minst 2 ganger i måneden. For alvorlig svekkede og unge planter blir de gjort hyppigere, for eksempel en gang i uken.

Som gjødsel er det mulig å bruke komplekse preparater for dekorative blomstrende eller pæreplanter.

Hvileperiode for hippeastrum

Oppvåkning av hippeastrum etter en hvileperiodeTradisjonelt arrangeres perioden “dvalemodus” for hippeastrum i høst og tidlig vinter. For å gjenopprette styrke og bokmerke blomsterknopper, er det nødvendig med en pære i to til tre måneder. Den nøyaktige varigheten kan ikke bli kjent på forhånd, fordi det avhenger av intensiteten til den tidligere blomsten og omsorg for hippeastrumet etter det.

En indikasjon på beredskap for hvile kan være bløting av blader på en tett pære. Men i dag finnes det en rekke varianter og hybrider som nesten ikke taper blader. I dette tilfellet kan det bemerkes at de nye platene ikke lenger vises:

 • På slutten av den vegetative perioden blir vanning redusert for gippeastrum, og i september eller oktober stoppes det helt.
 • Den siste fôringen utføres 4 uker før plantene sendes til “dvalemodus”.

Bulbtransplantasjon etter blomstringHvis gippeastrumet etter blomstring går i pensjon i september eller begynnelsen av oktober, så ved nyårs ferie kan du forvente at en sterk pære vil gi en ny blomsterpike. I denne perioden simulerer planter en sydamerikansk vinter, og gir:

 • mangel på belysning;
 • temperatur innen 12-14 ° C;
 • liten, ikke mer enn 60%, fuktighet;
 • ekstremt gjennomsnittlig vanning, advarsel av røttens død.

For unge, ikke blomstrende pærer og barn, er ikke restperioden nødvendig. Hvis i samme beholder vokser forskjellige alderen planter, før “dvalemodus” er det bedre å ordne dem.

Utseendet til barnDette vil unngå skade på anlegget når det forlater hvileperioden, og vil gi pæren ekstra ernæring. Vanligvis hippeastrums etter blomstring gå i dvale transplantert i en gryte. Men du kan også grave ut pærene. I dette tilfellet lagres de på deres sider uten å kutte av løvet og strø med sagflis. Temperaturregimet er det samme, det er 12-14 ° C. Ofte kan denne metoden oppnå en tidligere blomstring, men det er fare for tap av pær på grunn av tørking.

Hva om den blekede hippeastrum forlater bladene, allerede på et kjølig sted? Svar på spørsmålet selv vil hjelpe pæren:

 • Hvis den er tett og vokst om sommeren, har planten fullført sin hvile og er klar til å blomstre.
 • Men hvis hennes skalaer er svake, gjorde blomsterhandleren en feil og sendte tidlig pæren til dvalemodus. Denne planten er bedre å transplantere og fortsetter å aktivt mate og vanne den.

Perioden med aktiv vekst

I hvile skal bare sunne, tette pærer sendes, fullstendig restaurert i vekstsesongen.

En slik hippeastrum vil våkne om noen uker, og frigir en kraftig blomstring eller det første bladet.

Hvordan vokse gippeastrum – video